Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Ukrainas sportisti piedalīsies Parīzes olimpiskajās spēlēs

Agris Suveizda

Ukrainas sportisti piedalīsies Parīzes olimpiskajās spēlēs
Matvijs Bidnijs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Ukrainas sportisti šovasar piedalīsies Parīzes olimpiskajās spēlēs, šodien paziņoja Ukrainas sporta ministrs Matvijs Bidnijs.

Kā teica Bidnijs, Ukraina jau ir uzvarējusi, jo Krievija pēc iebrukuma Ukrainā ir izslēgta no olimpiskās kustības.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) decembrī, neņemot vērā Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem. SOK priekšnosacījumi šādiem sportistiem ir tādi paši kā iepriekš publicētajām rekomendācijām starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem. Tajās teikts, ka sportisti sacensībās drīkst piedalīties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki. Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli netiks demonstrēti sacensību laikā.

2024. gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam.

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2024-05-20 22:06, pirms 2 mēnešiem
Un mūsu jampampiņi te sacēla brēku.Bija jau sen skaidrs,ka ukraiņi piedalīsies.Jo viņiem tas ir ļoti svarīgi,ka neskatoties uz karu un ar visām saistītām grūtībām jāparāda pasaulei,ka viņi ir Valsts un nepadosies un ir gatavi piedalīties starptautiskos forumos par spīti visam.

     [+] [-]

, 2024-05-20 22:08, pirms 2 mēnešiem
👍🏻 Tad mums arī jāpiedalās..!

  -2 [+] [-]

, 2024-05-20 22:14, pirms 2 mēnešiem
Hei, vīri, kas slavēja lietuvītes, gaidām jūsu komentārus arī šeit! Jā, viens jau ir, iezīmēja naratīvu.

https://sportacentrs.com/futbols/iz...

  -2 [+] [-]

, 2024-05-20 22:55, pirms 2 mēnešiem
Tas taču jau no paša sākuma bija skaidrs... tikai latvieši cēla brēku par boikotu...

     [+] [-]

, 2024-05-20 22:56, pirms 2 mēnešiem
cik saprotu olimpiādē startēs tikai padsmit krieveļi

     [+] [-]

, 2024-05-20 22:58, pirms 2 mēnešiem
laba izdevība, katrā starptautiskā intervijā teikt savu nostāju par Ukrainu un pret ruskiju, Latvijas sportistiem ir jābrauc!

  +1 [+] [-]

, 2024-05-20 23:10, pirms 2 mēnešiem
kols00 rakstīja: laba izdevība, katrā starptautiskā intervijā teikt savu nostāju par Ukrainu un pret ruskiju, Latvijas sportistiem ir jābrauc!
OS Aizliedza šogad runāt par politiskajām tēmām un nostājām, par to draud sankcijas līdz pat DQ.

Baha pirksts!

  +2 [+] [-]

, 2024-05-21 00:42, pirms 2 mēnešiem
kols00 rakstīja: laba izdevība, katrā starptautiskā intervijā teikt savu nostāju par Ukrainu un pret ruskiju, Latvijas sportistiem ir jābrauc!
Nav nekas tur jārunā. Ukraiņi savu nostāju paudīs staigājot apkārt ar augsti paceltu galvu un karogu pār plecu! Tas būs daudz iedarbīgāk par jebkādām runām.

     [+] [-]

, 2024-05-21 08:54, pirms 2 mēnešiem
Tad jau mūsu IZM ierēdņi un LOK funkcionāri neko neizdomās. kurš gribēs tas brauks, ja tik būs izcīnīta ceļazīme. Strītbola pārstāvis iespējams nē.

     [+] [-]

, 2024-05-21 10:10, pirms 2 mēnešiem
cookro rakstīja: Un mūsu jampampiņi te sacēla brēku.Bija jau sen skaidrs,ka ukraiņi piedalīsies.Jo viņiem tas ir ļoti svarīgi,ka neskatoties uz karu un ar visām saistītām grūtībām jāparāda pasaulei,ka viņi ir Valsts un nepadosies un ir gatavi piedalīties starptautiskos forumos par spīti visam.
Pareizi ka protestēja. Nedrīkst okupanti dzīvot kā agrāk, tā it kā nebūtu kara. Pasaules uzmanība karam nedrīkst atslābt. To okupanti vēlās visvairāk.

     [+] [-]

, 2024-05-21 12:05, pirms 2 mēnešiem
Ukraiņiem noteikti ir jābrauc un jāieiet stadionā ar augsti paceltu Ukrainas karogu. To krieviem būs vissāpīgāk redzēt. Ukraiņu boikots būtu liela Krievijas uzvara. Viņiem vismazāk vajag, lai ukraiņi uz pasaules lielākās sporta skatuves žvadzinātos ar saviem karogiem, katru brīdi atgādinot pasaulei par karu.