Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Rada neitrālo sportistu karogu, himnu un izpētes paneli, lēš 58 atlētu kvalificēšanos

Agris Suveizda

Rada neitrālo sportistu karogu, himnu un izpētes paneli, lēš 58 atlētu kvalificēšanos
Individuālo neitrālo sportistu karogs. Foto: SOK

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildvalde šodien vienojusies par vairākām niansēm individuālo neitrālo sportistu jeb Krievijas un Baltkrievijas individuālo sportistu kvalificēšanās un dalības procesā Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Izpildvalde apstiprināja Individuālo neitrālo sportistu atbilstības izpētes paneļa (AINERP) izveidi. Šā paneļa uzdevums būs pārbaudīt sportistu un viņu apkalpojošā personāla atbilstību jau iepriekš paziņotajiem nosacījumiem, piemēram, kara neatbalstīšana un nestrādāšana Krievijas, Baltkrievijas armijā.

Tieši šis panelis būs atbildīgs, kurus kvalificējušos neitrālos sportistus un konkrētus personāla pārstāvjus uzaicināt uz olimpiskajām spēlēm, un tāpat panelis turpinās darbu arī pēc tam, uzmanot, vai uzaicinātās personas nepārkāpj noteikumus spēļu laikā vai pēc atgriešanās mājās pēc spēļu beigām.

Paneļa vadītāja būs SOK viceprezidente un kādreizējā sinhronā peldētāja Nikola Hūverca no Arubas, tāpat panelī būs katalāņu basketbola leģenda Pau Gazols un kādreizējais galda tenisa olimpiskais čempions Sanmins Ju no Dienvidkorejas.

Nolemts, ka neitrālie sportisti nepiedalīsies atklāšanas ceremonijā, jo tajā piedalās valstu delegācijas, taču viņiem tiks ļauts ceremoniju pieredzēt un vēl tiks lemts par noslēguma ceremoniju. Olimpiskajās spēlēs būs liegta Krievijas un Baltkrievijas valstu simbolika un neitrālo sportistu medaļas netiks summētas valstu medaļu ieskaitē, bet neitrālajiem sportistiem ir radīts savs karogs un sava himna un šie simboli būs redzami, dzirdami sacensību apbalvošanas ceremonijās.

SOK pavēstīja, ka, saskaņā ar jaunāko informāciju, pašlaik olimpiskajām spēlēm ir kvalificējušies divpadsmit neitrālie sportisti ar Krievijas pasi un septiņi neitrālie sportisti ar Baltkrievijas pasi. Ekspertu aplēses paredz, ka beigās kvalificēties varētu 36 neitrālie sportisti ar Krievijas pasi un 22 neitrālie sportisti ar Baltkrievijas pasi – maksimālie iespējamie skaitļi ir 54 un 28, taču to piepildīšanās esot maz ticama. Par kvalificējušos sportistu uzaicināšanu uz spēlēm, kā jau minēts augstāk, vēl atsevišķi lems izveidotais atbilstības izpētes panelis. Sporta spēļu neitrālo komandu dalība nav ļauta.

SOK arī paziņoja, ka 2028. gada Losandželosas olimpisko spēļu procesā nekādā veidā netiks iesaistīta krievu kontrolētā Starptautiskā Boksa asociācija (IBA). Ja nebūs jaunas boksa organizācijas, kas sadarbosies ar SOK, tad boksa Losandželosas spēlēs nebūs. Tāpat SOK pirms sēdes izplatīja oficiālu paziņojumu, Krievijas vēlmi atjaunot Sadraudzības spēles (vasaras spēles 2024. gadā Jekaterinburgā un ziemas spēles 2026. gadā Sočos) nosaucot par sporta politizāciju un aicinot valstu delegācijas tajās nepiedalīties.

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/ioc/news/ain-e...
https://twitter.com/ChKlaue/status/...
https://twitter.com/iocmedia/status...

Slēpts komentārs: Damokla_zobens_23

  +2 [+] [-]

, 2024-03-19 21:49, pirms 3 mēnešiem
Katrā intervija pirmajam un vissvarīgākajam jautājumam ir jābūt par viņu nostāju Krievijas izraisītajā karā un via viņi nosoda Krievijas un Putina rīcību kara izraisīšanā!

  +2 [+] [-]

, 2024-03-19 21:53, pirms 3 mēnešiem
marcy rakstīja: Katrā intervija pirmajam un vissvarīgākajam jautājumam ir jābūt par viņu nostāju Krievijas izraisītajā karā un via viņi nosoda Krievijas un Putina rīcību kara izraisīšanā!
+vēl j'āapčurā putlera bilde

     [+] [-]

, 2024-03-19 22:02, pirms 3 mēnešiem
marcy rakstīja: Katrā intervija pirmajam un vissvarīgākajam jautājumam ir jābūt par viņu nostāju Krievijas izraisītajā karā un via viņi nosoda Krievijas un Putina rīcību kara izraisīšanā!
Un to ir jāfilmē un pēc tam jānosūta uz Kremli!

  +1 [+] [-]

, 2024-03-19 22:04, pirms 3 mēnešiem
kremļa botoksžurkas panelis...

  +1 [+] [-]

, 2024-03-19 22:06, pirms 3 mēnešiem
Bet,ja godīgi,tad tā aizdomājoties,Krievijas un Baltkrievijas sportistiem ir jārāda dažādi,ka viņi neatbalsta Krievijas karu,bet visu citu valstu sportistiem nav nekas jādara,jo ir skaidrs,ka daudzi no sportistiem,kas Olimpiādē piedalīsies,atbalsta Krievijas karu(īpaši no Āfrikas vai Dienvidamerikas valstīm,vai Āzijas),bet tie varēs tur mierīgi piedalīties un iespējams izteikt tās savas domas par kara atbalstīšanu un tos nepārbaudīs tikai tapēc,jo viņi ir no citām valstīm,ne no Krievijas vai Baltkrievijas.

     [+] [-]

, 2024-03-19 22:06, pirms 3 mēnešiem
marcy rakstīja: Katrā intervija pirmajam un vissvarīgākajam jautājumam ir jābūt par viņu nostāju Krievijas izraisītajā karā un via viņi nosoda Krievijas un Putina rīcību kara izraisīšanā!
Un katra neitrālā numuriņa atejā jāizvieto šādu (skatīt foto) poda birsti!
';

  -2 [+] [-]

, 2024-03-19 22:08, pirms 3 mēnešiem
Edvards Grīgs rakstīja: Bet,ja godīgi,tad tā aizdomājoties,Krievijas un Baltkrievijas sportistiem ir jārāda dažādi,ka viņi neatbalsta Krievijas karu,bet visu citu valstu sportistiem nav nekas jādara,jo ir skaidrs,ka daudzi no sportistiem,kas Olimpiādē piedalīsies,atbalsta Krievijas karu(īpaši no Āfrikas vai Dienvidamerikas valstīm,vai Āzijas),bet tie varēs tur mierīgi piedalīties un iespējams izteikt tās savas domas par kara atbalstīšanu un tos nepārbaudīs tikai tapēc,jo viņi ir no citām valstīm,ne no Krievijas vai Baltkrievijas.
Nu nezinu, tas tomēr būtu par traku, visus 10+ tūkstošus atlētu izsaukt uz paneli.

  -1 [+] [-]

, 2024-03-19 22:23, pirms 3 mēnešiem
farss

  +1 [+] [-]

, 2024-03-20 04:35, pirms 3 mēnešiem
izraktenis rakstīja: farss
Piekrītu, farss.
No vienas puses, protams, žēl sportistu, visi, kas parakstījušies nostājušies pret putleru vai buļbu (izņemot FSB spiegus), tiks vajāti un pat fiziski iznīcināti, kā tikko "nejauši" ASV pa logu izkritušais Sabaļenkas dzīvesbiedrs.
No otras puses, SOK ar visiem bahiem ir pilnīgi sapuvusi ar savu alkatību pēc naudas, ka vairs nefiksē, ka asiņainos grašus skaitot, pašiem jau rokas līdz pleciem asinīs.
Interesanti, kādai antidopinga sistēmai pieder tās masveidā pa pasauli spietojošās tenisistes no valsts "neitrāle", savā "mātuškā" pat vairs nemaz neiegriežoties? Un kā viņas tiek pie vīzām, ja krievijā tam nepieciešama atsevišķa ārzemju pase, kuru izdod tikai pārbaudītām un attiecīgi instruētām personām?
Un kā gan tas panelis kaut ko spēs pārbaudīt? Liks uz kristāla lodes apzvērēt, ka nav saistīti ar krievu armiju vai FSB? Bībele vai Korāns te neder, tikai kristāla lode vai krievas cauršautā karavīra ķivere!
Naivie rietumnieki nepazīst krievas! Krievi gadu simtiem ir izcēlušies tikai ar to, ka gatavi sava pašlabuma gūšanai miesīgo māti pārdot, kur nu vēl tādu sīkumu, kā apzvērēt "es jau neko, tie visi citi ir vainīgi! Ņe vinovataja ja!". Un viss, mēs paraudam un noticam. Līdz nākošajai reizei. FARSS!

     [+] [-]

, 2024-03-20 19:22, pirms 3 mēnešiem
karogā sarkano krāsu kaut kā nemana, trūkst tās, ja jau zilā ir, un varbūt vēl baltās arī pilnam komplektiņam, jo tas karogs viņiem un baltajiem krieviem pamatā laikam sazīmēts.