Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Parīzes olimpisko spēļu translācijas būs vērojamas Latvijas Televīzijas kanālos

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Parīzes olimpisko spēļu translācijas būs vērojamas Latvijas Televīzijas kanālos
Parīzes olimpiskās spēles. Foto: VCG / cgtn.com

26. jūlijā ar krāšņu atklāšanas ceremoniju sāksies gada notikums pasaules sportā – Parīzes olimpiskās spēles. Latvijas Televīzija (LTV) skatītājiem nodrošinās daudzveidīgu saturu: tiešraides no atklāšanas un noslēguma ceremonijām, sacensībām, kur startē Latvijas sportisti, ieskatu sacensību svarīgākajos brīžos un aizkulisēs, kā arī notikumu analīzi LTV un LSM.lv veidotajos oriģinālraidījumos un publikācijās.

“Daudziem olimpiskās spēles notiek katru otro gadu, citiem reizi četros gados, bet citiem – tikai reizi mūžā. Tas ir īpašs notikums katra sportista dzīvē. Latvijas Televīzijai – būt klāt tur, kur tiks rakstīta vēsture. Gan pasaules, gan Latvijas sporta vēsture. Vēsturē iegulst ne tikai rezultāti un izcīnītās vietas. Tur iegulst arī asaras, sajūsmas saucieni, bet vairāk par visu – mūsu sportistu personības, kas aizrauj nodarboties ar sportu un iedvesmo visu sabiedrību. Un mums ir gods būt daļai no Latvijas komandas, kas pārstāvēs mūsu valsti Parīzes olimpiskajās spēlēs,” saka LTV Sporta redakcijas vadītājs Andris Ušackis.

Tāpat arī sabiedrisko mediju portāls LSM nodrošinās klātbūtnes sajūtu no Parīzes – LSM.lv būs pieejamas olimpisko spēļu tiešraides, ikdienas svarīgāko sporta notikumu apskati, mūsu sportistu startu kalendārs, kā arī plašs ziņu klāsts. “Šī gada olimpiskās spēles ir interesantas ar to, ka mūsu sportisti startēs vairākos jaunos sporta veidos – šo īpaši aicinām nepalaist garām, piedāvājot iespēju ikvienam parakstīties un saņemt notifikācijas par tēmām, kas saistās ar konkrētajiem sporta veidiem,” norāda LSM.lv galvenā redaktore Marta Cerava. Aktuālā informācija pieejama LSM.lv sadaļā “Olimpiskās spēles – Parīze 2024”.

Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju gaidot, 26. jūlijā plkst. 19.30 LTV7 varēsim vērot Olimpisko spēļu studiju. Uzreiz pēc tam plkst. 20.30 LTV1, LTV7, LSM.lv – svinīgās atklāšanas ceremonijas tiešraide. Katru dienu LTV1 par aktuālo vēstīs “Olimpisko spēļu ziņās”, savukārt notikumu analīzi dzirdēsim “Olimpisko spēļu studijā”, ko vadīs žurnālists Reinis Ošenieks. Olimpisko spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijai, kā arī “Olimpiskajai studijai” tiks nodrošināts tulkojums zīmju valodā.

Pēc pusnakts LTV7 ēterā būs redzams raidījums “Olimpisko spēļu apskats”, kur parādīs aizvadītās spēļu dienas būtiskākos notikumus. Aktuālākie notikumi un aizkulišu stāsti – arī LTV un “Sporta studijas” sociālo mediju kontos.

Uz Parīzi dosies arī LTV un LSM komanda 16 cilvēku sastāvā: žurnālisti, komentētāji, operatori un tehniskais personāls. Reportāžas no Parīzes gatavos Dāvids Ernštreits, Matīss Timofejevs, Lotārs Zariņš un Gundars Galkins. Sacensības klātienē Parīzē komentēs Māris Rīmenis, Kaspars Timermanis, Anatolijs Kreipāns, Ieva Zunda un Juris Valdovskis.

Latvijas skatītājiem būtiskākās olimpisko spēļu pārraides būs skatāmas gan tiešraidē LTV1, LTV7 un LSM.lv, gan atkārtojumos, turklāt ne tikai TV un datoros, bet arī mobilajās ierīcēs. Olimpisko spēļu programmā no LTV neatkarīgu iemeslu dēļ ir iespējamas pēdējā brīža izmaiņas. Precīza programma iespējami ātri pieejama REplay.lv sadaļā “Programma”.

Latvijai paredzēta plaša pārstāvniecība Parīzē. Ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm nodrošinājusi 3x3 basketbola vīriešu izlase, kas iepriekšējās spēlēs Tokijā kļuva par čempioni. Latvijas delegācijā būs vairāki pasaules klases atlēti, kas var cerēt uz labiem panākumiem Parīzē – pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, tenisiste Aļona Ostapenko, vieglatlēti Līna Mūze-Sirmā un Anete Sietiņa, riteņbraucējs Toms Skujiņš, kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms, svarcēlājs Ritvars Suharevs un citi.

Olimpiskās spēles Parīzē norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā iekļauti 32 dažādi sporta veidi un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti. Spēļu rīkotāji arī sola īpašu atklāšanas ceremoniju, kas 26. jūlija vakarā notiks uz Sēnas un šīs upes krastos sešu kilometru garumā pilsētas centrā. Tik vērienīga atklāšana, turklāt ārpus stadiona, vēl nekad olimpisko spēļu vēsturē nebūs bijusi.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Upīte
LTV komunikācijas speciāliste

  -2 [+] [-]

, 2024-07-16 11:40, pirms 2 mēnešiem
Nu gan stulbi,ka Zunda izkonkurējusi Pederu...

  +1 [+] [-]

, 2024-07-16 11:52, pirms 2 mēnešiem
daleiccs rakstīja: Nu gan stulbi,ka Zunda izkonkurējusi Pederu...
Vai tad Tu skatīsies šo krievu olimpiādi?!

  -2 [+] [-]

, 2024-07-16 11:52, pirms 2 mēnešiem
Viens tv kanāls uz Olimpiskajām spēlēm!! Bravo!! Kad šis murgs beigsies? Lsm kā skatīšanās platforma netiek pat izskatīta!!

     [+] [-]

, 2024-07-16 11:53, pirms 2 mēnešiem
Jā, Pederu bija patīkami klausīties, ļoti zinošs, bet Zunda arī ir ok.

     [+] [-]

, 2024-07-16 11:55, pirms 2 mēnešiem
Sie te reklamē ka arī ltv1 vares redzēt tiešraides? Visas galvenās sacensības ir vakarā un skaidrs ka ltv1 parādīs looooti maz sacensības. Ieraksti pa naktīm, tas gan ticami!!

  +1 [+] [-]

, 2024-07-16 11:58, pirms 2 mēnešiem
ja os nav savas pilna sastāva komandas, tā ir kā ir...

  +1 [+] [-]

, 2024-07-16 12:04, pirms 2 mēnešiem
Iepriekšējo spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijas nekomentēja duets Kreipāns-Rīmenis. Tagad atkal jābūt!

     [+] [-]

, 2024-07-16 12:06, pirms 2 mēnešiem
Spilgti atceros, ka viens no komentetajiem bija volejbola cilvēks Timermanis, kurš pazīstamo vieglatlēti Hasanu nosauca par Sifans Hasans.

     [+] [-]

, 2024-07-16 12:10, pirms 2 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Vai tad Tu skatīsies šo krievu olimpiādi?!
V-atlētiku vēl var,tas jau visnaidīgākais sports pret krieviem

  +1 [+] [-]

, 2024-07-16 12:11, pirms 2 mēnešiem
OS, PČ hokejā, PK futbolā, šīs lietas LTV neatņemt !

     [+] [-]

, 2024-07-16 12:13, pirms 2 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Spilgti atceros, ka viens no komentetajiem bija volejbola cilvēks Timermanis, kurš pazīstamo vieglatlēti Hasanu nosauca par Sifans Hasans.
Atklāšanas vispār būtu jākomentē tie kuri var arī kko pastāstīt par badmintoniem,paukošanām,smaiļošanām utt.., nevis tikai par basketiem,fučiem un tenisiem...

  -2 [+] [-]

, 2024-07-16 12:20, pirms 2 mēnešiem
daleiccs rakstīja: Atklāšanas vispār būtu jākomentē tie kuri var arī kko pastāstīt par badmintoniem,paukošanām,smaiļošanām utt.., nevis tikai par basketiem,fučiem un tenisiem...
Un arī par breikdansu un kāpšanas sportu.

     [+] [-]

, 2024-07-16 12:30, pirms 2 mēnešiem
Jo vārdu "notifikācija" latviski nav iespējams aizvietot ar - paziņojums, uznirstošā ziņa vai ko tamlīdzīgu.

Ziņu redaktori... Njaa.

  -2 [+] [-]

, 2024-07-16 12:32, pirms 2 mēnešiem
NOPIETNI, tikai LTV7 rādīs??? WTFFF vai tad uz OS laiku nevar palaist OS kanāus 1-2-3.... johaidī.... pie tam mūsējo ir tik maz šoreiz bet sacensības jau ir interesantas ne tikai kur mūsējie, basketbols vienmēr ir super līmenī, principā vajadzētu visas spēles nodrošināt.... relīze pa rubli.... protams kaut kas vēl lsm..... būs jāskatās UK, DE u.c ksnāli kur būs multiview....

  -2 [+] [-]

, 2024-07-16 12:35, pirms 2 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Un arī par breikdansu un kāpšanas sportu.
Pstiesībā jau OS nozīmīgas no lielajiem sporta veidiem ir basketbolam, vieglatlētikai, handbolam un lauka hokejam (jā, viens no poupulārākajiem sporta veidiem pasaulē). Tenisam un futbolam OS titula nozīme ir sekundāra.
Būtu jau labi, ja tiktu vairāk pastāstīts par daudzu mazo sporta veidu un priekš Latvijas publikas lauka hokeja labākajiem sportistiem. Tos zināmākos no lielajiem sporta veidiem parasti jau zinam paši un tāda informācija nemaz nav tik interesanta.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-16 12:44, pirms 2 mēnešiem
erty rakstīja: Pstiesībā jau OS nozīmīgas no lielajiem sporta veidiem ir basketbolam, vieglatlētikai, handbolam un lauka hokejam (jā, viens no poupulārākajiem sporta veidiem pasaulē). Tenisam un futbolam OS titula nozīme ir sekundāra.
Būtu jau labi, ja tiktu vairāk pastāstīts par daudzu mazo sporta veidu un priekš Latvijas publikas lauka hokeja labākajiem sportistiem. Tos zināmākos no lielajiem sporta veidiem parasti jau zinam paši un tāda informācija nemaz nav tik interesanta.
Kāpēc izlaidi volejbolu?

  -1 [+] [-]

, 2024-07-16 13:02, pirms 2 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc izlaidi volejbolu?
Nosacīti liels sporta veids, jo tehniski pārāk sarežģīts, lai sāktu noturēt bumbu spēlē, un tā nopietni ir izplatīts valstīs ar volejbola tradīcijām. Nav tāds masveida sporta veids. Tik cik kopš Pekinas OS volejbola pozīcijas pacēla bīčs. Tur ir vieglāk skatītājam no malas izprast spēli un noteikumus. Zāles volejbolā jau ir baigais šahs priekš līdzjutēja no malas. Paprasi ne nopietnam fanam ko nozīmē paips vai krusts. Neatbildēs daudzi, bet par basketbola pick'n'roll un alley up atbildēs pat ne tie lielākie fani.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-16 13:04, pirms 2 mēnešiem
Jē, klepošana ēterā būs garantēta!

  +1 [+] [-]

, 2024-07-16 13:05, pirms 2 mēnešiem
erty rakstīja: Nosacīti liels sporta veids, jo tehniski pārāk sarežģīts, lai sāktu noturēt bumbu spēlē, un tā nopietni ir izplatīts valstīs ar volejbola tradīcijām. Nav tāds masveida sporta veids. Tik cik kopš Pekinas OS volejbola pozīcijas pacēla bīčs. Tur ir vieglāk skatītājam no malas izprast spēli un noteikumus. Zāles volejbolā jau ir baigais šahs priekš līdzjutēja no malas. Paprasi ne nopietnam fanam ko nozīmē paips vai krusts. Neatbildēs daudzi, bet par basketbola pick'n'roll un alley up atbildēs pat ne tie lielākie fani.
Ja nemaldos, spēlē tikpat valstis kā basketbolā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2024-07-16 13:17, pirms 2 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ja nemaldos, spēlē tikpat valstis kā basketbolā.
Ja runā par ne tradicionālajām volejbola valstīm, tad ne tuvu tādā līmenī kā basketbolu. Es pats esmu ar volejbolu uz Tu, bet būtu nekorekti salīdzināt ar basketbolu, diemžēl.

     [+] [-]

, 2024-07-16 13:39, pirms 2 mēnešiem
Galvenais ka Reinis Ošenieks būs!!!

     [+] [-]

, 2024-07-16 14:02, pirms 2 mēnešiem
sandis444444 rakstīja: Viens tv kanāls uz Olimpiskajām spēlēm!! Bravo!! Kad šis murgs beigsies? Lsm kā skatīšanās platforma netiek pat izskatīta!!
lsm noteikti autortiesību dēļ nevar, SOK biznesmeņi baigi stingri uz to

     [+] [-]

, 2024-07-16 14:23, pirms 2 mēnešiem
sandis444444 rakstīja: Viens tv kanāls uz Olimpiskajām spēlēm!! Bravo!! Kad šis murgs beigsies? Lsm kā skatīšanās platforma netiek pat izskatīta!!
no 26. gada tik varēs digitālajās platformās
';

     [+] [-]

, 2024-07-16 17:35, pirms 2 mēnešiem
Vilis15 rakstīja: no 26. gada tik varēs digitālajās platformās
Dēl tā ka LTV nav kur rādīt dēļ tā skatītājs būs kā ķīlnieks! Labi ka ir Eurosport.

Kgan jocīgi jo vienu gadu LTV pat PČ hokejā rādīja šķiet pa 360tv jo sadarbojās ar TET!

Lielākā problēma ir šis viens kanāls kur parādīs labi ja 10% no tā kas Parīzē notiks un lielākais absurds būs tas kas nāca jau no iepriekšējām OS ir tas ka ļoti daudz basketbola spēlēm atkal rādīs tikai pirmo vai otro puslaiku!

Par pilnu klasiskā volejbola vai handbola spēli iekš LTV pat nav ko sapņot.

Es nezinu kā ir, bet ļoti ceru ka šīs ir pēdējās OS sabiedriskajā TV un turpmāk OS rādīs komerctelvīzijas kurām ir lielāki TV kanālu resursi!

     [+] [-]

, 2024-07-16 17:37, pirms 2 mēnešiem
daleiccs rakstīja: Atklāšanas vispār būtu jākomentē tie kuri var arī kko pastāstīt par badmintoniem,paukošanām,smaiļošanām utt.., nevis tikai par basketiem,fučiem un tenisiem...
Tu atklāšanu kaut reizi esi skatījies?

Tur nav runa par sportu, atklāšanas ceremonija ir stāsts par valsti un pilsētu kur spēles notiek, tā ir kārtīga vēstures stunda un es uzskatu ka Kreipāns un Rīmenis ir ļoti spēcīgs duets tieši dēļ šīs vēstures perfektas pārzināšanas.

     [+] [-]

, 2024-07-16 20:04, pirms 2 mēnešiem
Jā resursi jau nu minimums takā būtu LTV 1, bet tā vietā Haftime Matches Live LTV 7 vai čakars LSM.lv bez TV app! (angry)
Teikumā minēts, ka varbūt LTV 1 pārraidīs arī ko vairāk par "Atklāšanas Ceremoniju"...redzēsim! 😅😅😅😅

     [+] [-]

, 2024-07-16 20:06, pirms 2 mēnešiem
Eurosport arī ir tikai 2 kanāli un daudz kas pārklāsies ar LTV7. Eurosport straumēšanas platformu slēgs 22. jūlijā. Pagajušajā olimpiādē Eurosport straumēšanas platformā varēja redzēt pilnīgi visus veidus. Tāpat viņi rādīja arī tenisa Grand Slam (izņemot Vimbldonu) no visiem kortiem, dažus ziemas veidus PK posmus pilnā garumā (piem. kalnu slēpošanu līdz pēdējam braucējam), snūkera paralēlās spēles u.t.t. Tagad šis pakalpojums vairs nebūs.
Ja par OS, pagājušajā olimpiādē arī Go3 rādīja visu, jo viņiem ir sadarbība ar Discovery+, arī TetTV+ bija papildu kanāli. Nezinu, vai kaut kas to tā būs šoreiz. Ja kāds ir konkrēta sporta veida fans, lai varētu noskatīties visas piemēram volejbola spēles vai tamlīdzīgi.
Visu nodot komerctelevīzijai nebūtu pareizi, tad tur būtu pilns ar reklāmām. Pamata translācijai ar galvenajiem sporta veidiem un Latvijas sportistu startiem jābūt sabiedriskajā TV, bet būtu labi, kādā maksas straumēšanas vietnē varētu atrast visu pēc izvēles.

     [+] [-]

, 2024-07-17 10:05, pirms 2 mēnešiem
Ko tā Zunda tur dara?, viņas komentēšana vieglatlētikā ir tik garlaicīga, ka bieži vien iemiegu, ja vien nav kādi fināla mači!!