Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Graudiņa: "Latvijas karoga nešana ir tāds gods, ko man nebūtu pieklājīgi atteikt"

Rolands Eliņš

Graudiņa: "Latvijas karoga nešana ir tāds gods, ko man nebūtu pieklājīgi atteikt"
Tīna Graudiņa. Foto: LOK

Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs Latvijas karogu, darot to kopā ar basketbolistu Nauri Miezi. Sarunā ar Sportacentrs.com viņa pastāstīja, ka šim piedāvājumam piekritusi uzreiz, jo to gan viņa, gan viņas pāriniece Anastasija Samoilova uzskata par nozīmīgu godu, kamēr māņticību, kas saistīta ar karoga nešanu atklāšanas ceremonijā, viņas noraida.

"Tikko pati uzzināju, ka otrs karognesējs būs Nauris. Šobrīd man nav ne jausmas, kā šī atklāšanas ceremonija fiziski notiks, tāpēc būs interesanti redzēt, kādas saņemsim nākamās instrukcijas," izteicās Tīna Graudiņa par to, ka OS atklāšanas ceremonijā Latvijas karogu nesīs kopā ar 3x3 basketbolistu Nauri Miezi, Tokijas olimpisko spēļu čempionu.

Graudiņa norādīja, ka piedāvājumam nest karogu atklāšanas ceremonijā piekrita uzreiz bez papildu domāšanas. "Mēs abas ar Nastju jau vēlējāmies nest karogu," viņa paskaidroja, norādot uz savu pārinieci Anastasiju Samoilovu. "Protams, tas ir tāds gods, kuram nevaru atteikt."

"Zinu, ka dažiem cilvēkiem ir kaut kādas māņticības par to, taču mēs esam spēcīgas pret māņticībām, līdz ar to karoga nešana ir gluži vienkārši gods, par kuru man nebūtu pieklājīgi atteikt. Tādēļ jā, tas bija uzreiz simtprocentīgs jā," sacīja Graudiņa.

Viņa arī smaidot norādīja, ka labprāt vērsīsies pie Mārtiņa Pļaviņa, kurš Latvijas karogu nesa 2012. gada olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. "Neesam pirmās pludmales volejbolistes, kurām pirms OS mačiem ir arī karoga nešanas gods," sacīja Graudiņa.

Šeit, protams, vērts atgādināt, ka Pļaviņš 2012. gadā pēc dalības OS atklāšanas ceremonijā sasniedza Latvijas pludmales volejbola lielāko panākumu, kopā ar Jāni Šmēdiņu izcīnot bronzas medaļas. Graudiņa un Samoilova bija tuvu šī sasnieguma atkārtojumam Tokijā, kur izcīnīja ceturto vietu.

Samoilova LOK pasākumā intervijā pastāstīja, ka gatavošanās Parīzes spēlēm noris pēc plāna un sportistes ir labā noskaņojumā: "Strādājam pēc plāna, ko treneri sastādījuši, nospēlēti visi plānotie turnīri, nekādu traumu, kas ir ļoti labi. Tagad paliek tikai pēdējie treniņi, vēl ir laiks pavadīt brīžus kopā ar draugiem un ģimenēm vēl šeit Latvijā, un domāju, ka būsim Parīzei gatavas."

Latvijas pludmales volejbolistēm turnīrs Parīzē sāksies 27. jūlijā.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-16 16:18, pirms mēneša
Pelnīti!

  +1 [+] [-]

, 2024-07-16 20:05, pirms mēneša
Ja jau kopējā olimpiskā komanda tā nolēma, tad viss ir ok.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-16 23:40, pirms mēneša
Abām ar Samoilovu arī vajadzēja nest.

     [+] [-]

, 2024-07-17 13:32, pirms mēneša
A kas tā par māņticību? Mums karognesēji pēc tam ņem medaļas. Abiem jānes ar godu un jābrauc mājās ar medaļām.