Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

LOK ģenerālsekretārs: "Medaļu neizcīnīšana drīzāk saistīta ar sporta neprognozējamību"

Agris Suveizda

LOK ģenerālsekretārs: "Medaļu neizcīnīšana drīzāk saistīta ar sporta neprognozējamību"
Raimonds Lazdiņš un Raitis Keselis. Foto: Māris Vancevičs / LOK

LETA. Kaut arī Latvijas delegācija Parīzes olimpiskajās spēlēs palika bez izcīnītām godalgām, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretāram Raitim Keselim nav pārmetumu nevienam no sportistiem, otrdien ziņoja Latvijas Radio.

Parīzes spēlēs Latvija otro reizi pēc neatkarības atjaunošanas vasaras olimpiskajās spēlēs ir palikusi bez godalgām. Pirmoreiz tā notika 2016.gadā Riodežaneiro spēlēs. Parīzes spēlēs 3x3 basketbolisti bija tuvu godalgai, taču pēc pamatturnīra, kurā uzvarēja visās cīņās, piedzīvoja zaudējumu pusfinālā un mačā par bronzas medaļām. Piekto vietu šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā izcīnīja Toms Skujiņš, bet dalītu piekto vietu pludmales volejbola turnīrā - duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova.

Keselis, kurš Parīzes spēlēs bija Latvijas delegācijas vadītājs, uzsver, ka viņam pilnīgi noteikti nav nekādu pārmetumu nevienam sportistam vai kādam atbalsta personāla pārstāvim. "Visi savu darbu ir izdarījuši labi, atsevišķos gadījumos - pat ļoti labi un izcili. Tas, ka mūsu sportisti šo olimpisko spēļu laikā nav nostājušies uz apbalvošanas pjedestāla, ir drīzāk sporta neprognozējamības un gadījuma elementa izpausme, kas raksturīga visām sporta sacensībām," saka Keselis.

Viņš bilst, ka lielākām delegācijām ir lielāka iespēja gūt panākumus. Savukārt Latvijas 29 sportisti kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas ir valsts mazākā delegācija vasaras olimpiskajās spēlēs. "Esam parādījuši labāko, uz ko šajos subjektīvajos apstākļos bijām spējīgi, dažos gadījumos pat nedaudz vairāk, nekā tas tobrīd šķita iespējams," uzsver Keselis. "Līdz ar to pārmetumu nav, ir tikai atbalsts un cerības uz tālāku izaugsmi," par latviešu startu saka Keselis, norādot, ka "neatlaidība, apņemšanās un smags darbs" ir tas, kas, viņaprāt, latviešu sportistus raksturo visvairāk.

Spēļu noslēguma ceremonijā Latvijas karogu nesa vieglatlēte Gunta Vaičule un BMX riteņbraucējs Ernests Zēbolds. Vērtējot Latvijas sportistu sniegumu Parīzē, Keselis uzskata, ka "katrs mūsu sportists būtu pelnījis būt Latvijas delegācijas karognesējs kādā no ceremonijām". Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11. augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-13 21:40, pirms 4 nedēļām
Ha ha ha, pl.., idi.....

  +3 [+] [-]

, 2024-08-13 22:07, pirms 4 nedēļām
tad šo pašu tekstu arī kad medaļas būs izcīnītas

  +1 [+] [-]

, 2024-08-13 22:44, pirms 4 nedēļām
Nevis neprognozējami, bet LIKUMSAKARĪGI!
Beidzot jāatzīst savas kļūdas un korekti jaatspoguļo valdības attieksmi pret sportu!!!

  -1 [+] [-]

, 2024-08-14 06:16, pirms 4 nedēļām
Nu šajās spélês jau neviena medala arī netika prognozèta, pie veiksmes tad 3x3 un pie lielas veiksmes Tina&Nastja. Bet likumsarīgi rezultāti , bez pārsteigumiem.
Bet nu priekšā paraolimpiskās, tur starp 3-8 dalībniekiem disciplīnā bez medalām nepaliksim🥇🥈🥉, varés sist pie krūts un dalīt sev un sportistiem prémijas par šiem sasniegumiem

  -1 [+] [-]

, 2024-08-14 07:25, pirms 4 nedēļām
Šķēpmetēju nevarēšana bija pat ļooti prognozējama...

     [+] [-]

, 2024-08-14 10:31, pirms 4 nedēļām
Fukcionāru atrunas, jeb tukša muldēšana. Sports Latvijā lēnām grimst, bet vīriem vis, kā vienmēr kārtībā.

  +2 [+] [-]

, 2024-08-14 11:25, pirms 4 nedēļām
Kā jau īsti politiķi. Muld vienā muldēšanā, viens otru paslavē. Paškritikas nekādas. Malači...

     [+] [-]

, 2024-08-15 10:19, pirms 4 nedēļām
fūūū...vai cik labi,cik labi,cik superīgi,ka...arī igaunīši nedabūja nevienu medāli...nu tiem leišiem vienk 3 reiz paveicās,tas ar viss,bet mēs naf sliktāki.)))