Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Basketbolistu ceļš uz Parīzi: līdzjutējus aicina pulcēties unikālai zibakcijai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Basketbolistu ceļš uz Parīzi: līdzjutējus aicina pulcēties unikālai zibakcijai
Luka Banki. Foto: FIBA

29. jūnijā plkst. 14.00 pie Brīvības pieminekļa, klātesot Latvijas basketbola izlases spēlētājiem un trenerim Lukam Banki, notiks zibakcija par godu gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram basketbolā. Zibakcijā piedalīties aicināti visi Latvijas iedzīvotāji, lai kopīgi “sadotos” rokās un, izskanot sauklim “Mūsu zeme – Latvija”, sniegtu nebijušu enerģijas lādiņu Latvijas basketbola izlasei, kura 2. jūlijā uzsāks cīņu par dalību olimpiskajās spēlēs.

Dzintars Dreibergs filmas “Tīklā. TTT leģendas dzimšana” scenārija izstrādes procesā intervējis vairākas bijušās “TTT” spēlētājas. Izpētes gaitā atklājās pārsteidzošs un līdz šim neizskanējis fakts – ka šī tradīcija – komandai pirms spēles savienot rokas – dzimusi Latvijā, un tās aizsācējas ir leģendārās sieviešu basketbola komandas “TTT” Zelta meitenes.

“Teju katrs latvietis ir dzirdējis par leģendāro sieviešu basketbola komandu “TTT”. Veidojot filmu par komandas pirmsākumiem aizvadītā gadsimta 50. gados, pavisam nejauši atklājās fakts, ka sporta pasaulē vispārzināmās tradīcijas – roku salikšanas kopā un komandas nosaukuma izsaukšanas pirms spēles – aizsācējas ir latviešu basketbolistes, Zelta meitenes no “TTT”. Tieši viņas ieviesa šo sporta rituālu, kas kopš tā laika tiek lietots visā sporta pasaulē dažādos sporta veidos, ne tikai basketbolā. To apliecinājušas arī “TTT” tā laika spēlētājas, tostarp Skaidrīte Smildziņa-Budovska, kura nule uzņemta FIBA slavas zālē līdzās virknei NBA zvaigžņu,” stāsta Dzintars Dreibergs.

Kā to zina ikviens sportists, milzīga nozīme mentālajā noturībā un emocionālajā pacēlumā ir arī līdzjutējiem, kuri ar atbalstošiem saucieniem un aplausiem skatītāju tribīnēs nereti izcīna paralēlu cīņu uz laukuma notiekošajai un palīdz komandai kaldināt uzvaru.

“Līdzjutēji – tas ir liels spēks, un bez līdzjutējiem sportā nekas nenotiek. Tas dod komandai unikālas spējas pārspēt pašiem sevi. Mēs visi lieliski atceramies Covid-19 mājsēdes laiku – cik klusas šķita sporta sacensības, un zinām, kāda enerģija valda līdzjutēju pilnā arēnā. Sportisti ir tie paši, bet spēles jauda ar līdzjutējiem – pavisam cita. Tāpēc ir svarīgi sanākt kopā un parādīt, ka mums rūp un ka mēs kopā esam spēks,” aicina Sandis Miltovičs, pasākumu vadītājs, producents, EuroBasket 2015 Latvijas grupas izpilddirektors un viens no “sestā spēlētāja” – līdzjutēju – kūrētājiem.

Uz zibakciju 29. jūnijā aicina Latvijas Basketbola savienība sadarbībā ar studiju “Kultfilma” un aģentūru CrowdSmiling.

Savukārt filma “Tīklā. TTT leģendas dzimšana”, kuras sižets balstīts vēsturiskos notikumos par pēckara gadiem Padomju Latvijā un basketbolistēm, kuras spēja “nolikt pie vietas” visu PSRS sistēmu, uz kinoekrāniem gaidāma nākamgad.

     [+] [-]

, 2024-06-11 12:23, pirms nedēļas
Nezinu, vai tas dos lādiņu spēlētājiem. Šitās skaļās akcijas pirms turnīra var tikai sasiet rokas spēlētājiem, jo pie pieminekļa būs visādi "tagad vai nekad" solījumi un atbildības slogs. Iegūstam ceļazīmi un tad ejam ielās.

     [+] [-]

, 2024-06-11 19:11, pirms nedēļas
cringe... arēnā jā, kkur citur nē