Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Duda/Ana Patrīsija pārvar asumus un izcīna olimpisko zeltu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Duda/Ana Patrīsija pārvar asumus un izcīna olimpisko zeltu
Duda un Ana Patrīsija. Foto: volleyballworld.com

Francijas galvaspilsētā Parīzē noslēdzies olimpisko spēļu pludmales volejbols sievietēm. Zelta finālā šovakar brazīlietes Duda/Ana Patrīsija apspēlēja kanādietes Melisu Humanu Paredesu/ Brendiju Vilkersoni - 26:24, 12:21, 15:10.

Kā jau ziņots, pirms dažām dienām Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova pieveica šīs kanādietes un grupā izcīnīja otro vietu, nosūtot favorītes uz "laimīgo zaudētāju" kārtu.

# Zelta finālā pasaules ranga līderes cīnījās pret 2019. gada pasaules čempioni un 2022. gada pasaules vicečempioni.

Pirmajā setā brazīlietes nonāca iedzinējos ar 2:8, kad Vilkersone nobloķēja Dudu. Humana-Paredesa netrāpīja laukumā, savukārt Duda divas reizes paņēma aizsardzībā un iesita labi - 14:16, 16:17. Pateicoties pārinieces labajai servei, Ana Patrīsija triumfēja virs tīkla 17:17. Duda izpildīja eisu (18:17) un sekmīgi noslēdza ilgu izspēli - 20:19. Vilkersone nobloķēja Dudu (setbumba kanādietēm) un pēcāk netrāpīja laukumā, bet pirmā seta pēdējo punktu pielika Duda, pārvēršot "digu" par rezultatīvu uzbrukumu - 26:24.

→ → Otrajā setā Ana Patrīsija panāca 9:7, bet turpinājumā plosījās mazā kanādiete. Humana-Paredesa trīs reizes paņēma aizsardzībā un iesita labi, iegūstot triju punktu pārsvaru. Humana-Paredesa izpildīja eisu, guva nākamo punktu un pievienoja vēl vienu eisu, līdz ar to rezultāts kļuva 11:18 par sliktu brazīlietēm. Otrajā setā pasaules ranga līderes tādējādi piekāpās ar 12:21.

→ → → Trešajā setā Duda divas reizes paņēma aizsardzībā un iesita labi - 5:2, 8:4. Vilkersone izpildīja eisu starp brazīlietēm, samazinot starpību līdz trijiem punktiem. Kad rezultāts kļuva 12:7, starp spēlētājām izcēlās agresīva vārdu apmaiņa, līdz ar to tiesnesim nācās stāties smilšu dāmām pa vidu. Galu galā asumi noslēdzās ar smaidiem abās tīkla pusēs (iespējams, nepasmaidīja tikai garā brazīliete), savukārt mača tiesnese galvenajām varonēm Vilkersonei un Anai Patrīsijai parādīja dzeltenās kartiņas - [video]. Ana Patrīsija guva zelta punktu - 15:10.

Savstarpējo spēļu bilance tagad ir 5-1.

Kanādai pirmoreiz olimpiskais pjedestāls pludmales volejbolā, savukārt Brazīlijai pirmais zelts kopš 1996. gada.

Olimpisko spēļu pludmales volejbols notiek Eifeļa torņa pakājē.

Olimpiskajām spēlēm Duda/Ana Patrīsija un Humana-Paredesa/Vilkersone pārliecinoši kvalificējās pēc atlases ranga, ierindojoties attiecīgi pirmajā un ceturtajā vietā.

Parīzes spēļu pludmales volejbols sievietēm, medaļu mači

Bronzas fināls#7 Huberli/Brunnere (SUI) - #14 Klensija/Artačo (AUS)21:17 21:15
Zelta fināls#1 Duda/Ana Patrīsija(BRA) - #4 Humana-Paradesa/Vilkersone(CAN)26:24 12:21 15:10

Pēdējo gadu olimpiskās laureātes pludmales volejbolā

GadsZeltsSudrabsBronza
2004Meja-Trīnore/Volša-Dženingsa (USA)Šelda/Adriana (BRA)Makpīka/Jangsa (USA)
2008Meja-Trīnore/Volša-Dženingsa (USA)Vana/Tjaņa (CHN)Džana/Sjue (CHN)
2012Meja-Trīnore/Volša-Dženingsa (USA)Keisija/Rosa (USA)Žuliana/Larisa (BRA)
2016Ludviga/Valkenhorsta (GER)Agata/Barbara (BRA)Rosa/Volša-Dženingsa (USA)
2020Rosa/Klainmena (USA)Klensija/Artačo (AUS)Veržē-Deprē/Mēdere (SUI)
2024Duda/Ana Patrīsija (BRA)Humana-Paredesa/Vilkersone (CAN)Huberli/Brunnere (SUI)

Kā jau ziņots, Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova šoreiz 1/4 finālā zaudēja pasaules ranga līderēm un Parīzē ierindojās piektajā pozīcijā, bet pirms trijiem gadiem Tokijā ieguva ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
volleyballworld.com
fivb.12ndr.at

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

  +5 [+] [-]

, 2024-08-10 00:57, pirms mēneša
Lenona Imagine asumu laikā bija dīdžeja zvaigžņu stunda.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 01:15, pirms mēneša
Patika Kanādas gudrā spēle, kad viņas par visu cenu nesita Patrisijas blokā.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 02:18, pirms mēneša
eziitis rakstīja: Lenona Imagine asumu laikā bija dīdžeja zvaigžņu stunda.
Jā tas tiešām bija vnk izcili,vēl pie tā skata ar torni vnk konfekte.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 09:10, pirms mēneša
eziitis rakstīja: Lenona Imagine asumu laikā bija dīdžeja zvaigžņu stunda.
Tas bija ļoti jauki, spēlētājas sāka smaidīt un nomierinājās. Skatītāji vēl uzdziedāja.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 09:44, pirms mēneša
Biju par brazīlietēm, vispār jūtu līdz visām sportistēm, kuras ir izvēlējušās ērtas formas, nevis pakļāvušās vispārējam spiedienam ar pārseksualizētām formām (kuras, protams, ir tika sievietēm, vīriešiem nez kāpēc nekādus mini bikini nevienā sporta veidā nemanu). Un, ja kādam liekas, ka dibenā ierāvušās apakšbikses netraucē - iesaku pamēģināt nākamreiz, kad nodarbosieties ar kādu fizisko aktivitāti

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 11:25, pirms mēneša
neputns rakstīja: Lielākajā daļā sieviešu sporta tērpos nav pilnīgi nekas ko konservatīvā Tas ir labs jautājums, kāpēc vispār kkas tāds ir jāvelk un tieši sievietēm. Vieglatlētikā taču ar tur tādus brīnumus ar redzēt, kkā īpaši viena tāllēcēja palika atmiņā, kura ik pēc pieciem soļiem vilka formu no dibena ārā. Bet lodes grūdējām vai diska metējām nez kāpēc neviens neprasa tādas formas vilkt tā jau visa ir dziļi iesakņojusies kultūra, kur sievietei, ja ir skaists augums, tad tā arī ir galvenā viņas vērtība, neatkarīgi no visa cita. Vīriešiem atkal prāts un citas prasmes, tāpēc nekādi plikie bikini jāvelk nav
Pierod un nav ne vainas!

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 11:39, pirms mēneša
neputns rakstīja: Biju par brazīlietēm, vispār jūtu līdz visām sportistēm, kuras ir izvēlējušās ērtas formas, nevis pakļāvušās vispārējam spiedienam ar pārseksualizētām formām (kuras, protams, ir tika sievietēm, vīriešiem nez kāpēc nekādus mini bikini nevienā sporta veidā nemanu). Un, ja kādam liekas, ka dibenā ierāvušās apakšbikses netraucē - iesaku pamēģināt nākamreiz, kad nodarbosieties ar kādu fizisko aktivitāti
Sieviesu bichu skatas tikai del ta ka ir pusplikas skaistas meitenes, neskatitos vispar ja speletu paltrakos!