Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Sporta kāpšanā Parīzes olimpiskajās spēlēs triumfē anglis Robertss

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sporta kāpšanā Parīzes olimpiskajās spēlēs triumfē anglis Robertss
Tobijs Robertss. Foto: AP/Scanpix

LETA. Par Parīzes olimpisko čempionu sporta kāpšanas kombinētajās sacensībās piektdien kļuva Tobijs Robertss no Lielbritānijas.

Sporta kāpšanas sacīkstes olimpiskajās spēlēs notika otro reizi, bet atšķirībā no Tokijas Olimpiādes, šoreiz kombinācijā bija divcīņā - bolderings un grūtā kāpšana, kamēr ātrā kāpšana Parīzē debitēja kā atsevišķa disciplīna.

Pagājušā gada pasaules kausa ieguvējs kombinācijā, 19 gadus vecais Robertss finālsacensībās astoņu sportistu konkurencē bolderingā iekrāja 63,1 punktu, kas bija trešais labākais rezultāts, arī grūtajā kāpšanā ar 92,1 punktu bija trešais, tomēr summā iegūtie 155,2 punkti ļāva kļūt par olimpisko čempionu.

Sudrabu ar 145,5 punktiem izcīnīja japānis Sorato Anraku, kurš bija labākais bolderingā (69,3 punkti), tomēr ieņēma tikai piekto vietu grūtajā kāpšanā (76,1 punkts).

Savukārt pie bronzas medaļas tika Jakobs Šūberts no Austrijas, kurš trešais bija arī Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Bolderingā austrietim 46,3 punkti un piektā pozīcija, bet grūtajā kāpšanā Šūberts sasniedza labāko rezultātu 96,0 punkti, kas summā deva 139,6 punktus.

Jau ziņots, ka par pirmo olimpisko čempionu kāpšanā uz ātrumu ceturtdien kļuva Vedriks Leonardo no Indonēzijas, kamēr sudrabu izcīnīja ķīnietis Vu Pens, bet pie bronzas medaļas ar jaunu pasaules rekordu tika Sems Vatsons no ASV.

Sporta kāpšanā Parīzē sestdien vēl jāsadala medaļas kombinācijā sievietēm

Medaļu kopvērtējums sporta kāpšanā

ValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
Polija1012
Lielbritānija1001
Indonēzija1001
Ķīna0202
Japāna0101
Austrija0011
ASV0011

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-09 16:07, pirms 2 mēnešiem
var redzēt kas vairāk ābeļdārzā rāpies pēc āboliem