Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Botsvānas prezidents pēc pirmā olimpiskā zelta izsludina brīvdienu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Botsvānas prezidents pēc pirmā olimpiskā zelta izsludina brīvdienu
Lecile Tebogo. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Ceturtdienas vakarā Parīzes olimpiskajās spēlēs sprinteris Lecile Tebogo triumfēja 200 metru distancē un kļuva par Botsvānas vēsturē pirmo olimpisko zelta medaļnieku. Valsts prezidents pēc panākuma lēmis piektdienas pēcpusdienu izsludināt par brīvu.

Botsvāna atrodas Āfrikas dienvidu daļā. Lielāko daļu valsts aizņem Kalahari tuksnesis, tādēļ Botsvānā dzīvo tikai 2,4 miljoni cilvēku. Iepriekš uz vieglatlētikas skrejceliņa bija izdevies izcīnīt olimpisko sudrabu un bronzu, bet Leciles Tebogo triumfs 200 metros kļuva par pirmo zeltu Botsvānas vēsturē.

Godinot sasniegumu, Botsvānas prezidents Mokgvētski Masisi izsludinājis piektdienas pēcpusdienu par brīvu.

21 gadu vecais Tebogo distanci veica 19,62 sekundēs. Pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm viņš bija viens no favorītiem, jo pērn pasaules čempionātā izcīnīja bronzu, kā arī sudrabu 100 metros.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-09 15:59, pirms mēneša
nemācās no Latvijas kļūdām. Lai gan viņiem lielākajai daļai tautas katra diena ir kā brivdiena

     [+] [-]

, 2024-08-09 16:55, pirms mēneša
pūce rakstīja: nemācās no Latvijas kļūdām. Lai gan viņiem lielākajai daļai tautas katra diena ir kā brivdiena
Kāpēc kļūda un kāpēc Latviju tieši pieminēt.Daudzās pasaules valstīs pēc nozīmīgiem panākumiem sportā izsludina brīvdienu ,jo tāpat daudzi nestrādās.

     [+] [-]

, 2024-08-09 17:47, pirms mēneša
Lai nu kas, bet šai valstij patiešām ir nebijis panākums un tautas pašapziņas celšanai tas ir pareizs solis. Viņi tāpat bez prezidenta dekrēta dejotu un priecātos