Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Šāvējs Strautmanis nodrošinājis ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

Agris Suveizda

Šāvējs Strautmanis nodrošinājis ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm
Lauris Strautmanis. Foto: Latvijas šaušanas federācija

Latviešu šāvējs Lauris Strautmanis garantējis ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, paziņojusi Latvijas Šaušanas federācija.

"Šodien, 9.jūnijā Latvijas Šaušanas federācija saņēma vēstuli no Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas (International Sport Shooting federation) par to, ka Lauris Strautmanis izcīnījis ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm pēc olimpiskajā reitingā sasniegtajiem punktiem un ieņemtās labākās pozīcijas to sportistu vidū, kuriem ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm vēl nebija," teikts federācijas paziņojumā.



Latvijas Šaušanas federācijas prezidents Raimonds Bergmanis pēc Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas vēstules saņemšanas: "Apsveicu Lauri Strautmani un viņa treneri Zigfrīdu Markaini, kā arī visu šaušanas sporta sabiedrību ar šo lielisko ziņu un godam izcīnīto iespēju piedalīties un nest Latvijas vārdu pasaules sporta lielākajā forumā. Saku paldies Laurim, viņa trenerim un ģimenei, Tukuma novada pašvaldībai, Izglītības ministrijai, kā arī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un visai federācijas komandai par ieguldīto darbu un sniegto atbalstu mūsu sportista izaugsmē! Esmu lepns, ka kopš 2000. gada Latvijas šaušanas sportu olimpiskajās spēlēs atkal pārstāvēs divi sportisti."

Latvijas Šaušanas federācija jau ziņoja, ka Agate Rašmane tiesības piedalīties olimpiskajās spēlēs ieguva jau pagājušā gada pasaules čempionātā. 29 gadus vecā Strautmaņa rēķinā ir viena sudraba un viena bronzas medaļa pasaules čempionātā un divas sudraba un viena bronzas medaļa Eiropas čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LatvianSho...