Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Vaičuli neievēlē SOK Atlētu komisijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vaičuli neievēlē SOK Atlētu komisijā
Gunta Vaičule. Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

LETA. Latvijas vieglatlēte Gunta Vaičule nav ievēlēta Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Atlētu komisijā.

Nacionālās olimpiskās komitejas Atlētu komisijas vēlēšanām bija izvirzījušas 18 sievietes un 14 vīriešus, kandidātiem pārstāvot 32 nacionālās olimpiskās komitejas un 15 sporta veidus.

No 32 kandidātiem tika ievēlēti četri Atlētu komisijas locekļi, ieņemot tās četras vietas, kas atbrīvosies pēc pašreizējo SOK Atlētu komisijas locekļu astoņu gadu pilnvaru termiņa beigām.

Balsojumā piedalījās 6576 sportistu no 10 630 balsstiesīgajiem atlētiem un četras visvairāk balsis ieguvušās personas tika ievēlētas Atlētu komisijā - ASV vieglatlēte Alisona Fēliksa (2880 balsis), Vācijas vingrotāja Kima Bui (1721), Austrālijas kanoe airētājā un smaiļotāja Džesika Foksa (1567) un Jaunzēlandes tenisists Markuss Daniels (1563).

SOK Atlētu komisija tiek veidota no ne vairāk kā 23 locekļiem. 12 Atlētu komisijas locekļi tiek ievēlēti, bet vēl 11 tiek iecelti, lai veicinātu visu reģionu, sporta veidu un dzimumu pārstāvniecību. Katrās vasaras olimpiskajās spēlēs tiek ievēlēti četri jauni locekļi, bet ziemas olimpiskajās spēlēs tiek ievēlēti vēl divi jauni locekļi.

Atlētu komisija ir pārstāvēta visos SOK lēmumu pieņemšanas līmeņos, un tās locekļi ir tieši iesaistīti visos SOK lēmumos.

Vaičule kopš 2018.gada strādā Latvijas Olimpiskās komitejas Atlētu komisijā, kā arī darbojas Eiropas Olimpisko komiteju (EOC) Atlētu komisijā.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!