Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Sietiņa: "Trešajā metienā centos likt iekšā visu no sevis. Par maz tomēr..."

Rolands Eliņš

Sietiņa: "Trešajā metienā centos likt iekšā visu no sevis. Par maz tomēr..."
Anete Sietiņa. Foto: Edijs Pālens/LETA/LOK

Anete Sietiņa šodien ieguva 15. vietu Parīzes olimpisko spēļu šķēpmešanas sacensībās, netiekot finālā. Sarunā ar Latvijas medijiem viņa neslēpa savu vilšanos un skumjas, sakot, ka apzinās, ka varēja uzrādīt labāku rezultātu. Lai gan šodien Sietiņa fiziski jutusies labi un sagatavojusies, viņa norādīja, ka laikam tomēr iepriekšējās veselības problēmas, ieskaitot Covid-19, atstājušas savu iespaidu.

"Domāju, ka ar 15. vietu nevar apsveikt," teica sarūgtinātā Anete Sietiņa. "Tā ir vienkārši vieta, kas ir iedalīta pēc rezultāta. Nē, sajūtas laikam jau tomēr ir labas, bet, protams, vienkārši zinu, ko es varu un ko es gaidu no sevis, un konkrēti šobrīd nav pozitīvākais noskaņojums."

Sietiņa ar katru nākamo metienu uzlaboja savu rezultātu, trešajā metienā sasniedzot 60.43m atzīmi. "Jā, tā jau man te intervijās saka. Ja būtu vēl viens metiens, tad būtu arī tie 62 metri," viņa caur asarām pasmējās. "Bet nu kā tas notika - piegāju pie trenera starp metieniem, viņš pateica, ko palabot, un es to centos darīt. Tas parādījās rezultātā, taču izskatās, ka manas pēdējo mēnešu likstas diemžēl tomēr ir atstājušas iespaidu."

"Ko es domāju pirms trešā metiena? Domāju to, lai trāpītu metienā," sacīja Sietiņa. "To arī treneris teica. Otrais metiens man vispār bija diezgan kvalitatīvs, bet es viņā vispār netrāpīju, un tad treneris teica, ka man vienkārši viens darbs jāizdara. To es arī darīju. Nezinu, vai jūs dzirdējāt mani, bet tajā metienā es tiešām centos likt visu no sevis iekšā. Nu, par maz tomēr..."

Trešais metiens Sietiņas izpildījuma vizuāli izskatījās ļoti potenciāls, un tam piekrita arī viņa: "Tajā metienā bija trāpīts, jā, taču nebija līdz galam ielikts tas paņēmiens iekšā."

Toties par ieskrējienu viņa izteicās, ka tas izdevies, neskatoties uz to, ka citiem šķēpmetējiem bija grūtības ar pierašanu pie skrejceliņa: "Jā, vismaz tas izdevās. Sezonas gaitā likām kopā, un gribu teikt, ka tas ir salicies. Taču laikam par maz bijuši tie metieni ar ieskrējienu, lai tas viss kopā ar metienu saliktos kopā. Pats ieskrējiens - jā, bija. Mešana - bija. Bet apvienot līdz galam nesanāca. Varbūt bija par maz laika, it īpaši, ja laiks jāpavada, guļot mājās ar kovidu," Sietiņa rūgti smaidīja.

Viņa atzina, ka iepriekš bijušas veselības problēmas, kas varbūt šodien kaut kur patraucējušas: "Jā, bija iepriekš problēmas - nobruka mugura, Covid-19 noķerts. Bet jebkurā gadījumā šodien es uz startu nācu ar noskaņojumu, ka man nekas tāds nav bijis un ka es jūtos ļoti labi un sagatavojusies. Bija paveikts darbs treniņnometnē, visi plāna punkti bija izpildīti, bet šodien... šodien sanāca šādi."

Sezona viņai gan vēl nebeidzas, Sietiņas plānos ir vēl viens Dimanta līgas posms un arī citas sacensības.

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-07 14:50, pirms mēneša
Kovids. Izteikšu minējumu, ka Anete ir starp tiem daudzajiem neapzinīgajiem, kas pēc 2022. gada vairs nav atjaunojuši savu imunitāti ar balstvakcīnām (vismaz reizi sešos mēnešos). Diemžēl nācās par to samaksāt ar olimpisko sapni. Bet labi, ka, izskatās, būs izsprukusi bez nopietna un paliekoša kaitējuma veselībai.

     [+] [-]

, 2024-08-07 15:24, pirms mēneša
Njaaa. Divas mūsu šķēpmetējas, divi vienādi rezultāti, bet viena priecīga un laimīga, otra bēdīga un nelaimīga...

     [+] [-]

, 2024-08-07 15:56, pirms mēneša
eermss rakstīja: Njaaa. Divas mūsu šķēpmetējas, divi vienādi rezultāti, bet viena priecīga un laimīga, otra bēdīga un nelaimīga...
Tā viena intervijas laikā vēl nezināja, ka nav tikusi...

     [+] [-]

, 2024-08-07 15:59, pirms mēneša
Abas bija priecīgas par parādīto rezultātu, kas protams ciparos ir ļoti pieticīgi un tālu no medaļām.

     [+] [-]

, 2024-08-07 17:21, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kovids. Izteikšu minējumu, ka Anete ir starp tiem daudzajiem neapzinīgajiem, kas pēc 2022. gada vairs nav atjaunojuši savu imunitāti ar balstvakcīnām (vismaz reizi sešos mēnešos). Diemžēl nācās par to samaksāt ar olimpisko sapni. Bet labi, ka, izskatās, būs izsprukusi bez nopietna un paliekoša kaitējuma veselībai.
Tu lieto kaut ko smagu. Ka tik ne to pašu vakcīnu. Šķiet biji ar smadzenēm draugos, kad par biatlonu runāji ziemā, bet laikam esi vakcinējies un muldi tāpat kā 100 gudrie. Laikam neesi noteicis savu genderu vēl.

     [+] [-]

, 2024-08-07 18:07, pirms mēneša
Karjeru var droši noslēgt. Ceru LOK nekādus līgumus vairāk nepagarinās!

     [+] [-]

, 2024-08-07 18:29, pirms mēneša
gunnars rakstīja: Karjeru var droši noslēgt. Ceru LOK nekādus līgumus vairāk nepagarinās!
Tev savukārt būtu laiks beigt komentēšanas karjeru. Neko palīdzēt tāpat nespēj, tikai visus nolikt!

     [+] [-]

, 2024-08-07 19:54, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kovids. Izteikšu minējumu, ka Anete ir starp tiem daudzajiem neapzinīgajiem, kas pēc 2022. gada vairs nav atjaunojuši savu imunitāti ar balstvakcīnām (vismaz reizi sešos mēnešos). Diemžēl nācās par to samaksāt ar olimpisko sapni. Bet labi, ka, izskatās, būs izsprukusi bez nopietna un paliekoša kaitējuma veselībai.
Tu nopietni par tām balstvakcīnām?

     [+] [-]

, 2024-08-07 19:59, pirms mēneša
Medniek, man veikala nav kas kasē sēž. Pats stiepju alus pakas, raujos vaiga sviedros. Man nav laika braukāt pa pasauli un atpūsties, ballēties par valsts naudu. Plus man rindā jāsēž pie ārsta, kamēr diedelniekus Rīgā sagaida labākie savas profesijas pārstāvji un ārstē par velti! Pietiek, ballītes beigušās.

     [+] [-]

, 2024-08-07 21:14, pirms mēneša
gunnars rakstīja: Medniek, man veikala nav kas kasē sēž. Pats stiepju alus pakas, raujos vaiga sviedros. Man nav laika braukāt pa pasauli un atpūsties, ballēties par valsts naudu. Plus man rindā jāsēž pie ārsta, kamēr diedelniekus Rīgā sagaida labākie savas profesijas pārstāvji un ārstē par velti! Pietiek, ballītes beigušās.
Nu nez vai sportisti tā nu ballējas. Tie paši šķēpmetēji savu naudiņu nopelna komercmačos, te Parīzē dzīvošanu olimpiskā ciematā sedz SOK. LOV stipendija nodrošina treniņapstākļus, ārstus utt. Tas gan tiesa. Bet nu Sietiņa pagājušā gadā bija ceturtā pasaules čempionātā. Jā, te nesenāca. Bet vai tad nebija pelnījusi būt LOV A sastāvā? Noteikti bija! Šķeps tāds maģisks rīks, viens labs metiens īstajā brīdī var būt pietiekams. Redz, horvātiete Kolaka, Rio čempione, četrus gadus vispār neko nevarēja aizmest, šosezon labākais rezultāts viņai bija 54m, bet te pēkšņi 64m šodien kvalī. Patiesi, šķēpa maģija. Domāju, ka LOV ir jāturpina sniegt atbalstu visiem, kas potenciāli var aizmest augstvērtīgus rezultātus. Tādu mums nav daudz. Un principā rezultāts virs 60m dāmām ir OK.

     [+] [-]

, 2024-08-08 00:28, pirms mēneša
šeit cilvēks puslīdz saprot, ka slikti