Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Triatloniste pēc peldēšanas Sēnā saslimst un liek Beļģijai atsaukt jauktās stafetes komandu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Triatloniste pēc peldēšanas Sēnā saslimst un liek Beļģijai atsaukt jauktās stafetes komandu
Foto: AP/Scanpix

Šodien Parīzes olimpiskajās spēlēs norisināsies triatlona jauktās stafetes sacensības. Dalību atsaukusi Beļģijas komanda, jo 35 gadus vecā triatloniste Klēra Mišela pēc sieviešu sacensībām saslimusi.

Kā raksta "De Standaard", Beļģijas viens no lielākajiem laikrakstiem, tad Klēra Mišela pēc sieviešu triatlona sacensībām, kurās ieņēma 38. vietu, saslimusi ar zarnu nūjiņu infekciju jeb E.coli.

Sēnas ūdens kvalitāte bija galvenā problēma pirms triatlona sacensībām, vairākas reizes tiekot atceltiem treniņiem un vīriešu sacensībām tiekot pārceltām par dienu vēlāk, tomēr sacensības notika. Plānotajā laikā notiks arī jauktā stafete, kaut komandas aicināja sacensības pārcelt uz vēlāku laiku, lai pēc atceltajiem treniņiem varētu labāk sagatavoties.

Sestdien Šveice paziņoja, ka Adrjēnam Brifodam, kurš startēja vīriešu sacensībās, ir vēdera vīruss, tādēļ arī viņš nepiedalīsies jauktajā stafetē. Tomēr Parīzes olimpisko spēļu rīkotāji un Pasaules triatlona federācija paziņojumā uzsvērušas, ka Sēnas ūdens kvalitātes rādītāji atbilst normām.

Lai uzlabotu Sēnas ūdens kvalitāti, olimpisko spēļu rīkotāji iztērēja ap 1,4 miljardiem eiro. Pirms tam upē nedrīkstēja peldēt tuvu 100 gadiem, jo bija pārāk liels saslimšanas risks piesārņojuma dēļ. Dārgais attīrīšanas projekts ļāva domāt par triatlonu Sēnā, bet situāciju mainīja lietusgāzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/olympics/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-05 10:10, pirms 2 mēnešiem
Varžēdāji tomēr ir rukši, ka daudz kanalizācijas laiž iekšā Sēnā!

  +2 [+] [-]

, 2024-08-05 11:23, pirms 2 mēnešiem
Dzelzsbetona loģika, ūdens atbilst normām, vīrusu saslimušie nezin kur dabūjuši...

  -1 [+] [-]

, 2024-08-05 12:16, pirms 2 mēnešiem
Netīrie franči.....

     [+] [-]

, 2024-08-05 13:20, pirms 2 mēnešiem
Olimpiskās medaļas cena ir difterija, tīfs un holera vienlaikus.