Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Krīgers pēc smagā kritiena: "Nekavējoties bija nepieciešama operācija"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krīgers pēc smagā kritiena: "Nekavējoties bija nepieciešama operācija"
Kristens Krīgers. Foto: Māris Vancevičs/LOK

Parīzē olimpisko debiju piedzīvoja 27 gadus vecais BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers, kurš otrajā ceturtdaļfināla braucienā piedzīvoja smagu kritienu un bija spiests izstāties. Sportists savā Instagram kontā norādījis, ka situācija bijusi daudz nopietnāka nekā sākotnēji licies.

"Kopš kritiena klusēju, jo situācija no ne pārāk nopietnas par ļoti nopietnu kļuva strauji – izrādījās, ka man ir lūzums C5 kakla skriemelī. Nekavējoties bija nepieciešama operācija, kas, par laimi, gāja gludi. Vakar varēju izkāpt no gultas un pastaigāt bez jebkādām problēmām," rakstīja Kristens Krīgers. C5 skriemeļa lūzums var nozīmēt arī paralīzi.

"Šīs dienas bijušas bailīgas, bet esmu ļoti pateicīgs par saņemto mīlestību un atbalstu. Esmu ļoti pateicīgs, ka sieva varēja būt man blakus, esmu pateicīgs visiem ārstiem un māsām par viņu darbu un rūpēm. Esmu pateicīgs manam trenerim un visai Latvijas komandai. Jutu, ka esmu labās rokās," pauda BMX braucējs.

"Mana olimpiskā debija neizvērtās tāda, kādu gribēju, taču neko nenožēloju. Varu sevi saukt par olimpieti, un neviens nekad man to nevarēs atņemt," teica Krīgers. Viņš pirmajā ceturtdaļfinālā finišēja astotais, otrajā piedzīvoja kritienu, bet trešajā vairs nedevās uz starta.

  +2 [+] [-]

, 2024-08-05 10:09, pirms 2 mēnešiem
Kritiens uz līdzenas vietas, bet tik smagas sekas.

Veseļojies!

  -3 [+] [-]

, 2024-08-05 11:19, pirms 2 mēnešiem
Kaut kā jau ir jāizceļas, savādāk lielākā daļa nebūs piefiksējusi, ka čalis vispār startējis. Lai ātri dzīst.

     [+] [-]

, 2024-08-05 12:41, pirms 2 mēnešiem
bmx ir spēcīgu un drosmīgu sportistu (veču), all in sports, trīceklim nav vietas šajā veidā. Priecē, ka veselība ir saglabāta šajā reizē.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-05 12:53, pirms 2 mēnešiem
Nu jā, tā mums te no malas liekas - minās tur pieauguši džeki ar maziem riteņiem, bet redz kā ir, viens moments un vari būt paralizēts uz visu dzīvi. Labi, ka viss veiksmīgi beidzās, sportiskais rezultāts šādā brīdī paliek ļoti mazsvarīgs.

     [+] [-]

, 2024-08-05 14:12, pirms 2 mēnešiem
killo2000 rakstīja: Nu jā, tā mums te no malas liekas - minās tur pieauguši džeki ar maziem riteņiem, bet redz kā ir, viens moments un vari būt paralizēts uz visu dzīvi. Labi, ka viss veiksmīgi beidzās, sportiskais rezultāts šādā brīdī paliek ļoti mazsvarīgs.
Tieši tā. Uzreiz prātā nāk olimpiskais čempions austrālietis Vilabijs un mūsu pašu Pētersīlis.