Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Lasmane kopā ar vēl septiņiem vieglatlētiem pošas uz Parīzi

Emils Ozerinskis

Lasmane kopā ar vēl septiņiem vieglatlētiem pošas uz Parīzi
Rūta Kate Lasmane kopā ar brāli Kārli Paulu Lasmani. Foto: Guntis Bērziņš

Latvijas čempione trīssoļlēkšanā Rūta Kate Lasmane sociālajā tīklā Instagram publicējusi sajūsmas pilnu ierakstu par olimpiskā sapņa piepildīšanu. Lai gan rangā ceļam uz Parīzi ventspilniece atrodas otrajā pozīcijā aiz svītras, tomēr sportistes rīcībā esošā informācija ļauj sākt gatavoties startam četrgades lielākajā formumā.

Jaunākajā vieglatlētikas rangā, kas vēsta par sportistu pozīcijām ceļā uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, vajadzīgo punktu skaitu sakrājuši septiņi Latvijas vieglatlēti. Šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā olimpisko normatīvu sasniedza jau pagājušajā gadā, bet 400 metru skrējēja Gunta Vaičule to izdarīja pagājušajā nedēļā Valmierā. Šķēpraide Anete Sietiņa ir visvairāk ranga punktus sakrājusī sportiste savā disciplīnā uzreiz aiz astoņām normatīvu izpildījušajām šķēpmetējām. Savukārt valmieriete Agate Caune ir 29. pozīcijā un būs starp 42 skrējējām 5000 metru distancē. Tādējādi arī viņa var pulēt naglenes pirms starta piecu kilomwtru sacensībās.

Vīru konkurencē Latvijai būs trīs pārstāvji vieglatlētikas sektorā. Šķēpmešanas ranga labāko 32 sportistu starpā izdevās iekļūt Patrikam Gailumam un Gatim Čakšam. Viņi attiecīgi bija 30. un 31. vietas īpašnieki ceļā uz Parīzi. Savu debiju Parīzē piedzīvos kārtslēcējs Valters Kreišs, kurš attiecīgi savas disciplīnas rangā tika pie 29. pozīcijas. Romā pārvarējis pirmo lielo sacensību drudzi Eiropas čempionātā, Kreišs varēs rādīt savas spējas Parīzē.

Pašai negaidīti olimpisko spēļu durvis pavērušās Rūtai Katei Lasmanei. Trīssoļlēcēja rangā ieņēma 34. vietu, kas bija divas pozīcijas aiz olimpiskās ceļazīmes robežšķirtnes. Tomēr zināms, ka savainojumu dēļ uz Parīzes olimpiskajām spēlēm dalībnieču statusā nedosies šobrīd labākā pasaules trīssoļlēcēja Julimara Rohasa no Venecuēlas un spāniete Marija Visente. Ar divām dalību atsaukušajām sportistēm tieši Lasmane saņēmusi iespēju ielēkt pēdējā vilcienā uz Parīzi.

Rūtas Kates Lasmanes prieka vārdi Instagram platformā: "Vēl joprojām liekas neticami, ka varu saukt sevi par topošo olimpieti! Brīdī, kad trūka cerības, Dievs man deva iespēju un esmu tik pateicīga par to. Šīs būs īpašas olimpiskās spēles, jo varēšu tās piedzīvot kopā ar savu brāli, kurš trīs gadus atpakaļ mums visiem lika raudāt laimes asaras un noticēt šķietami neticamajam, tam, ka pat neiedomājamākie sapņi piepildās."

"Šoreiz ar neizsakāmu lepnumu tie būsim mēs abi ,kas nesīs Latvijas vārdu pasaulē! Tā ir mana testimonija, ka sapņi piepildās" prieku pauda trīssoļlēcēja.

     [+] [-]

, 2024-07-04 00:39, aizvakar
Šķiet, ja netiks basketbola izlase, tad būs mazāk dalībnieku, ja salīdzina ar citiem gadiem.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-04 07:43, aizvakar
= ... Dievs man deva iespēju un esmu tik pareicīga par to. ...=
Kā tur pareizi ?:
1) ... Dievs man deva iespēju un esmu tik priecīga par to. ...
2) ... Dievs man deva iespēju un esmu tik pareizticīga par to. ...

  +1 [+] [-]

, 2024-07-04 08:48, aizvakar
erred rakstīja: = ... Dievs man deva iespēju un esmu tik pareicīga par to. ...=
Kā tur pareizi ?:
1) ... Dievs man deva iespēju un esmu tik priecīga par to. ...
2) ... Dievs man deva iespēju un esmu tik pareizticīga par to. ...
Ne viens ne otrs variants... Dievam pateicas, attiecīgi "Dievs man deva iespēju un esmu paTeicīga par to."

     [+] [-]

, 2024-07-04 09:08, aizvakar
Kurš to rakstīja? Gaišums ar Čakšu kur līda un Caune skries pa 1000 metru apli?

  -1 [+] [-]

, 2024-07-04 09:39, aizvakar
Iveta3737 rakstīja: Kurš to rakstīja? Gaišums ar Čakšu kur līda un Caune skries pa 1000 metru apli?
Viņa skries apkārt stadionam. Agatei tur uztaisīs atsevišķu celiņu.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-04 10:00, aizvakar
"Šīs būs īpašas olimpiskās spēles, jo varēšu tās piedzīvot kopā ar savu brāli"

Paga, tad viņš tomēr startēs Parīzē? Teica taču, ka nebrauks, ja piedalīsies krievi...

  +1 [+] [-]

, 2024-07-04 10:00, aizvakar
"tā ir mana testimonija"? laiks iet, Bružiks gatavojas, bet Emīlam latviešu valoda neuzlabojas.

  -2 [+] [-]

, 2024-07-04 12:23, aizvakar
petravicus rakstīja: "Šīs būs īpašas olimpiskās spēles, jo varēšu tās piedzīvot kopā ar savu brāli"

Paga, tad viņš tomēr startēs Parīzē? Teica taču, ka nebrauks, ja piedalīsies krievi...
tak aizveries vienreiz

     [+] [-]

, 2024-07-04 17:56, aizvakar
petravicus rakstīja: "Šīs būs īpašas olimpiskās spēles, jo varēšu tās piedzīvot kopā ar savu brāli"

Paga, tad viņš tomēr startēs Parīzē? Teica taču, ka nebrauks, ja piedalīsies krievi...
Pirmkārt, to vairāk Miezis teica, pārējie liekas,ka konkrēti tā nepsteica. Otrkārt, loģiski un pilnīgi saprotami būs,ja arī Miezis atsauks savus vārdus un brauks uz OS. Ja neaizbrauks, to tāpat pilnīgi neviens cilvēks vates zemē neuzzinās, kur nu vēl putļers. Jēgas nekādas. Plus, viņš vairāk mums Latvijā iedos emocijas un kopā būšanu no savas dalības tur, nekā kaut ko sliktu vatņikiem izdarīs nebraucot. Vēl jo vairāk tāpēc, ka vatņiki tāpat 3x3 nepiedalās. Jābrauc visiem labākajiem, jātnes zelts Latvijai un pēc finala intervijā mikrofonā jāiebļauj "putin h*ilo". Pilns komplekts.

     [+] [-]

, 2024-07-04 19:51, aizvakar
Ar katru Olimpiādi mazāk mums tiek vieglatlēti.Jā normatīvi augstāki tikt grūtāk drīz laikam varēsim saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem.

     [+] [-]

, 2024-07-05 00:42, vakar
Joprojām lielākās cerības šķēpa mešanā , jo izšaut var vienmēr. Cerīgi prognozējot fināla 12niekā varētu tikt abas meitenes un viens džeks. Ja Latvijas vieglatlēti (reāli tikai šķepmeteji) izcīnīs vienu vietu 10niekā būs jau ļoti labi! ja divas tad brīnišķīgi. Pārējo iekļūšana 16 niekā jau būs uzskatāma par panākumu! Turam īkšķus!