Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Šveices pludmales volejbolistes labākās D un F grupās

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šveices pludmales volejbolistes labākās D un F grupās
Tanja Huberli uzbrukumā. Foto: AFP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm pirms pēdējās spēles starp Latvijas un Kanādas duetiem noskaidrojies, ka gan D, gan F grupā pirmo vietu izcīnījušas Šveices pludmales volejbolistes, attiecīgi Zoī Verže-Deprē/Esme Bebnere un Tanja Huberli/Nina Brunere.

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā sievietēm grupu turnīrs noslēdzās ar D un F grupas cīņām. Pirms pēdējās kārtas pirmo vietu D grupā garantēja šveicietes Zoī Verže-Deprē un Esme Bebnere, kurām vajadzēja spēlēt pret pastarītēm no Paragvajas Žulianu Poleti un Mišelu Valienti Amarilu. Līdzīgi kā iepriekšējās spēlēs Paragvajas pludmales volejbolistes spēlēja ar ļoti lielu enerģiju. Šveicietes smagnēji iegāja spēlē, kas noveda pie ļoti sīvas seta galotnes, kurā šveicietes tomēr guva pārākumu ar 23:21.

• Otrajās setā cīņa turpināja ritēt līdzīgi, bet pēc tehniskā pārtraukuma paragvajietes rādīja brīnumus aizsardzībā, iegūstot četru punktu pārsvaru. Līdz seta beigām šveicietēm neizdevās atgūties, tika pieļautas kļūdas servēs, kas paragvajietēm deva pirmo uzvarēto setu šajās olimpiskajās spēlēs (21:18). Arī trešā seta sākumā šveicietēm viegli neklājās, bet šoreiz neizturēja pretinieces. Pāris kļūdas nosvēra setu par labu šveicietēm, kuras spēja novest spēli līdz gaidītajai uzvarai - 2-1 (23:21, 18:21, 15:12).

• F grupā pēdējā iespēja izbēgt no izkrišanas bija vācietēm Laurai Ludvigai un Luīzai Lipmanai, kuras zaudēja pirmajās divās spēlēs. Tikmēr otro vietu grupā centās nodrošināt vāciešu pretinieces Daniela Alvaresa un Tanja Moreno no Spānijas. Spēles pirmajā setā dueti cīnījās līdzvērtīgi ar regulārām minimnālām vadības maiņām. Pēc tehniskā pārtraukuma gara izspēle beidzās ar Alvaresas bloku, bet Moreno pacēla bumbu aizsardzībā, kas Spānijas duetam deva trīs punktu pārsvaru (14:11). Vācietes no bedres neizrāpās, spānietēm paņemot pirmo setu ar 21:16.

• Otrā seta sākumā nepārliecinoši uzbrukumā nospēlēja Ludviga, ko izmantoja pretinieces, izvirzoties vadībā ar 5:2. Spānietēm brīžiem īsti nevajadzēja pat piepūlēties, lai atspēlētos aizsardzībā. Pēc Alvaresas eisa rezultāta starpība pieauga līdz sešiem punktiem (11:5). Seta vidū vācietēm izdevās neliels izrāviens, bet pēc Lipmanas eisa un Ludvigas sekmīgās spēles aizsardzībā izdevās panākt izlīdzinājumu (16:16). Spānietes tika pie setbumbas, labi uzservēja pa Ludvigu un Alvaresa pie tīkla uzlika bloku, dodot spānietēm otro panākumu ar 2-0 (21:16, 21:19).

• F grupā pretī pirmajai vietai centās aizsniegties šveicietes Tanja Huberli un Nina Brunere, kuras cīnījās pret mājiniecēm Lezanu Plasē un Aleksu Rišāru. Šveiciets spēles ievadā veica izrāvienu, kad Huberli tika pie eisa, bet jau nākamajā izspēlē uzbrukumā kļūdījās Plasē (8:4). Francijas duets paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Huberli atzīmējās ar vēl vienu eisu un bloku. Francūzietēm turpinājās problēmas serves uzņemšanā, kas liedza atspēlēties. Pēc tehniskā pārtraukuma šveicietes uzreiz panāca 11 punktu pārsvaru, droši uzvarot arī setā ar 21:11.

• Otrajā setā nekas nemainījās, francūzietēm turpinoties problēmām serves uzņemšanā. Tas šveicietēm ļāva izvirzīties vadībā ar 5:0. Francūzietes par prieku saviem līdzjutējiem tribīnēs parādīja aktivitāti, pagarināja izspēles, bet deficīts pēc Huberli ceturtā eisa bija seši punkti (4:10). Brunere šajā spēlē servē bija vēl labāka, izceļoties ar sešiem eisiem, neatstājot pretiniecēm nekādas izredzes. Līdz ar to spēle beidzās ar graujošu rezultātu 2-0 (21:11, 21:8).

Parīzes olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 3. augusts

GrupaSpēleRezultāts
D grupaVerže-Deprē/Bebnere (SUI) - Poleti/Valiente Amarila (PAR)2-1 (23:21; 18:21; 15:12)
F grupaAlvaresa/Moreno (ESP) - Ludviga/Lipmana (GER)2-0 (21:16; 21:19)
F grupaPlasē/Rišāra (FRA) - Huberli/Brunere (SUI)0-2 (11:21; 8:21)
D grupaHumana-Paradesa/Vilkersone (CAN) - Graudiņa/Samoilova (LAT)0-2 (14:2120:22)

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle