Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Francūziete izjauc pilnu Dienvidkorejas goda pjedestālu loka šaušanā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Francūziete izjauc pilnu Dienvidkorejas goda pjedestālu loka šaušanā
No kreisās: Dienvidkorejas loka šāvējas Sūhjona Nama un Sīhjona Lima, kā arī Francijas sportiste Liza Barbelāna pēc individuālajām sacensībām.
Foto: Brynn Anderson/AP/Scanpix

Kopš 1988. gada olimpiskajām spēlēm Seulā dienvidkorejieši loka šaušanā notikušajā 41 sacensībā sakrājuši 30 zelta godalgas. Bagātīgo ražu šodien papildināja 21 gadu vecā Sīhjona Lima, kura šodien triumfēja dāmu individuālajā turnīrā.

Lima savu trešo zeltu Parīzē izcīnīja pirmajā kārtā ar 6:0 apspēlējot puertorikāni Alondru Riveru, sešpadsmitdaļfinālā uzvarot visos trijos setos pret indonēzieti Rezu Oktāviju, bet šodien astotdaļfinālā ar 7:1 pārspējot britu loka šāvēju Meganu Heiversu, ļoti spraigā sāncensībā ceturtdaļfinālā pieveicot (6:4) meksikānieti Alehandru Valensiju, pusfinālā atspēlējoties un ar 6:4 uzvarot tautieti Hunjonu Čonu, bet finālā ar 7:3 uzveicot Sūhjonu Namu.

Lima šonedēļ piedalījās abās pāru sacensībās, palīdzot uzvarēt sieviešu un jauktajos turnīros.

Šodien trešo vietu un bronzu nopelnīja francūziete Liza Barbelāna, kura pusfinālā parādīja sīvu pretestību, taču ar 0:6 zaudēja Namai, bet cīņā par trešo vietu kopumā pat sakrāja par vienu punktu mazāk, taču spēja uzvarēt trijos no pieciem setiem un tādējādi pieveica Čonu.

Katrā spēlē paredzēti pieci seti. To var būt arī mazāk, piemēram, ja sportists uzvar visos pirmajos trijos vai trijos no pirmajiem četriem, tad pārējie netiek izspēlēti. Par uzvarētu setu, kurā individuālajās sacensībās katram piešķirti trīs šāvieni, sportists saņem divus punktus, savukārt par neizšķirtu kopsummu setā tiek piešķirts pa vienam punktam. Parasti spēles beidzas, kad kāds sasniedz sešus vai vairāk punktus.

Medaļas loka šaušanas disciplīnās

VValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
1.Dienvidkoreja4105
2.Francija0112
3.Ķīna0101
Vācija0101
5.ASV0011
Meksika0011
Turcija0011

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/en/paris-2024/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle