Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Leģendārais francūzis Rinērs trešo reizi triumfē OS džudo turnīra smagsvaros

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Leģendārais francūzis Rinērs trešo reizi triumfē OS džudo turnīra smagsvaros
Tedī Rinērs. Foto: AP/Scanpix

LETA. Francijas džudists Tedī Rinērs piektdien Parīzē trešo reizi kļuva par olimpisko čempionu, uzvarot svara kategorijā virs 100 kilogramiem, bet svara kategorijā virs 78 kilogramiem uzvaru svinēja Brazīlijas sportiste Beatrise Souza.

Finālcīņā Rinērs ar "ippon" uzvarēja Dienvidkorejas sportistu Minjongu Kimu, atkārtojot 2012.gada Londonas un 2016.gada Riodežaneiro panākumu. Pirms trim gadiem Tokijā viņš izcīnīja bronzas medaļu.

Bronzas medaļas šajā svara kategorijā izcīnīja Tadžikistānas džudists Temurs Rahimovs un uzbeks Ališers Jusupovs, kuri cīņā par bronzas medaļām uzvarēja attiecīgi kubieti Andiju Grandu un Japānas pārstāvi Tacuru Saito.

Sievietēm svara kategorijā virs 78 kilogramiem Souza finālā ar "waza-ari" pārspēja Izraēlas sportisti Razu Herško.

Ar bronzas godalgu turnīru noslēdza mājiniece Romana Diko un dienvidkorejiete Hajuna Kima, kuras izšķirošajā cīņā pieveica attiecīgi serbieti Milicu Žabiču un turcieti Kairu Ozdemiru.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!