Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Itālijas smaiļotājs De Dženero kļūst par olimpisko čempionu slalomā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Itālijas smaiļotājs De Dženero kļūst par olimpisko čempionu slalomā
Džovani de Dženaro. Foto: AFP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu kanoe slaloma sacensībās ar smailīti zelta medaļu izcīnīja Itālijas pārstāvis Džovani de Dženaro, kurš par nieka 0.20 sekundēm pārspēja mājinieku Tituānu Kastricki. Tikmēr Tokijas olimpisko spēļu labākie sportisti palika vien sestajā un astotajā vietā.

Parīzes olimpisko spēļu kanoe slaloma sacensību programmas turpinājumā tika sadalīts medaļu komplekts vīriešu sacensībās ar smailīti. Pēc pusfināla noskaidrojās 12 labākie sportisti, kuri piedalījās finālsacensībās. Starp viņieim bija arī pašreizējais olimpiskais čempions Jirži Prskavecs no Čehijas un vicečempions Jakubs Grigars no Slovākijas. Labāko rezultātu pusfinālā gan uzstādīja Džozefs Klārks no Lielbritānijas, trasi veicot 89.51 sekundē.

• Finālsacensības uzsāka Pau Ečaniss no Spānijas, kurš trasē darbojās ar lielu atdevi, nopelnīja divu sekunžu sodu, bet tāpat uzrādīja laiku 88.67 sekundes, kas bija ātrāks nekā jebkuram pusfinālā. Tas solīja ļoti aizraujošu tālāko cīņu, lai spāni pārspētu. Piektais startēja Džovani de Dženaro no Itālijas, kurš ļoti sīvi trasē cīnījās ar spāņa uzrādīto rezultātu, te esot priekšā, te atpaliekot. Viss izšķīrās finiša taisnē, kurā itālis, kurš nesaņēma soda sekundes, spēja izraut pirmo pozīciju - 88.22 sekundes.

• Kārta finālā pienāca olimpiskajam čempionam un pasaules ranga līderim Jirži Prskavecam. Trases sākumā čeham neveicās, viņš sāka atpalikt no līdera un vēl septītajos vārtos saņēma divu sekunžu sodu. Drīz vien viņš pieļāva vēl vienu kļūdu 16. vārtos, kas maksāja vēl divas sekundes un medaļu. Bez sodien čehs būtu uzrādījis labāko laiku, bet nu palika aiz labāko trijnieka. Tas pavēra iespēju Jakubam Grigaram, kurš gan iestrēga pie 14. vārtiem, zaudējot laiku. Pirms pēdējā nogriežņa viņa deficīts bija 0.72 sekundes, bet finišā arī slovākam neizdevās izjaukt labāko trijnieku.

• Ļoti apņēmīgs sākums bija francūzim Tituānam Kastrickim, kurš distances vidū spēja iegūt 1.22 sekunžu pārsvaru. Tiesa viņš iesprūda gan pie 14., gan 17. vārtiem, zaudējot visu pārsvaru. Kastrickim gandrīz pēdējā daļā izdevās zaudēto atgūt, bet finiša spurtā tomēr tika zaudēts itālieša laikam 0.20 sekundes (88.42). Noā Hege no Vācijas distances vidū spēja iekrāt 0.11 sekunžu pārsvaru, bet 16. vārtos saņēma divu sekunžu sodu, kas izdzēsa iespēju cīnīties par medaļām.

• Pēdējais, kurš varēja izjaukt labāko trijnieku, bija Rio olimpisko spēļu čempions Džozefs Klārks. Brits burtiski lidoja trases sākumā, bet vidū viņam jau bija 0.57 sekunžu deficīts. Pēdējā trases daļā Klārkam vajadzēja paveikt nelielu brīnumu, kas nenotika. Viņš zaudēja 1.60 sekundes un palika vien piektais, ļaujot olimpiskā čempiontitula izcīnīšanu svinēt Džovani de Dženaro no Itālijas, kamēr viss priecīgākais bija bronzas laureāts Pau Ečaniss no Spānijas.

Parīzes olimpiskās spēles, Kanoe slaloms, smailīte vīriešiem

V.SportistsValstsRezultāts
1.Džovani de DženaroItālija88.22
2.Tituāns KastrickisFrancija+0.20
3.Pau EčanissSpānija+0.65
4.Martins DoguŠveice+1.22
5.Džozefs KlārksLielbritānija+1.60
6.Jakubs GrigarsSlovākija+1.99
7.Timotijs AndersonsAustrālija+2.68
8.Jirži PrskavecsČehija+3.52

Medaļu kopvērtējums kanoe slalomā

VValstsZeltaSudrabaBronzasKopā
1.Austrālija2002
2.Francija1102
3.Itālija1001
4.Lielbritānija0112
5.Polija0101
5.Vācija0101
7.Slovākija0011
7.ASV0011
7.Spānija0011

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-08-01 19:54, pirms 2 mēnešiem
Smailotājs ???