Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

3x3 basketbolā sievietēm vadībā izvirzās Austrālija, Kanāda un Vācija

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

3x3 basketbolā sievietēm vadībā izvirzās Austrālija, Kanāda un Vācija
Austrālietes cīņā pret ASV izlasi. Foto: AP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrā sievietēm šodien aizvadītas astoņas spēles. Turnīra vadībā ar trim panākumiem izvirzījušās Austrālijas, Kanādas un Vācijas basketbolistes, bet pie pirmās uzvaras tika ASV izlase.

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrā sievietēm pēc pirmajām divām spēļu kārtām divas uzvaras izcīnīja Kanādas basketbolistes, kuras trešās sacensību dienas ievadā cīnījās pret ASV izlasi pieveikušajām vācietēm. Spēli lieliski sāka Vācijas izlase, nepilnās divās minūtēs izvirzoties vadībā ar 6:0. Līdz spēles laika vidum Kanādas izlase atguvās un spēja panākt izlīdzinājumu (7:7). Svenja Brankhorsta uzsāka Vācijas izlases atbildes izrāvienu, ko ar diviem tālmetieniem turpināja Elisa Meviusa. Šoreiz kanādietēm neizdevās atspēlēties, Vācijai sagādājot tām pirmo zaudējumu turnīrā ar 19:15. Sonja Grainahere un Elisa Meviusa guva attiecīgi astoņus un septiņus punktus, kamēr Kanādas labā pa pieciem guva māsas Mišela un Katerīna Plufas.

Austrālijas basketbolistes turnīru sāka ar zaudējumu Kanādai, bet tad pieveica Vācijas un Ķīnas izlases. Tikmēr ASV izlase turnīru sāka ar diviem zaudējumiem, cenšoties beidzot uzvarēt. Spēles pirmajās minūtēs komandas apmainījās ar sekmīgiem metieniem no distances, kad pa divām reizēm trāpīja Aleksa Vilsone un Raina Hovarda. Turpinājumā komandām ar punktu gūšanu nesekmējās, bet saglabājās līdzīga cīņa punkts punktā. Spēles laika vidū Austrālija izvirzījās vadībā ar 10:7. Spēlē turpināja dominēt aizsardzība, bet ASV tas prasīja piezīmju normu. Tieši ar soda metieniem austrālietes saglabāja vadību. ASV izlasei arī šoreiz neizdevās izglābties, Austrālijai uzvarot spēlē ar 17:15. Aleksa Vilsone guva astoņus punktus, tikpat Raina Hovardai ASV rindās.

• Pēdējā komanda, kas vēl nebija zaudējusi spēlē bija Spānijas izlase, kas aizvadīja spēli pret Ķīnas izlasi. Komandām raiti ar punktu gūšanu neklājās, bet trīs minūtēs rezultāts bija 3:2 Ķīnas izlases labā. Huana Kamilona ar tālmetienu veica vadības maiņu, bet 5:3 panāca Vega Džimeno. Vēl spēles vidū spānietēm bija divu punktu pārsvars, bet tad iniciatīvu pārņēma ķīnietes, veicot izrāvienu un izvirzoties vadībā ar 11:8. Vēl vienu tālmetienu realizēja Kamilona, bet mača liktenis izšķīrās spēles izskaņā, kad roka no soda metiena atzīmes nenotrīcēja Lili Vanai - 14:11. Vana bija rezultatīvākā savā komandā ar pieciem punktiem, bet Spānijas komandā septiņi punkti Kamilonai.

Otro zaudējumu šodien spānietēm vēlējās sagādāt pēdējā uzvaras garšu neizbaudījusī komanda, ASV valstsvienība. Pirmajās divās minūtēs komandas guva vien pa punktam, bet tad precīza no distances bija Heilija van Lita. Pēc pusotras minūtes no distances trāpīja arī Hovarda, palielinot rezultāta starpību līdz četriem punktiem (6:2). Spānietes atrada savas iespējas uzbrukumā, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem, kad spēle bija pusē (6:8). Ļoti labi turpināja spēlēt Van Lita, pati gūstot punktus un izkārtojot iespējas komandas biedrēm. Spānietes paļāvās uz tālmetieniem, ar ko gan izrādījās par maz. ASV izlase pēdējās divās minūtēs nosargāja pārsvaru un svinēja pirmo uzvaru ar 17:11. Uzvarētāju labā četrus punktus guva Hovarda, bet Spānijas izlasē labākā ar pieciem bija Vega Žimeno.

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm, 1. augusts

SpēleRezultāts
Ķīna - Austrālija15:21
Vācija - Kanāda19:15
Azerbaidžāna - Francija10:15
ASV - Austrālija15:17
Ķīna - Spānija14:11
Vācija - Azerbaidžāna12:8
Spānija - ASV11:17
Kanāda - Francija13:9

Parīzes olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm

VKomandaSUZGP
1.Austrālija43173
2.Kanāda43170
3.Vācija43167
4.Ķīna42261
5.Spānija42257
6.Francija41355
7.Azerbaidžāna41354
8.ASV41362

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle