Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas ziemas orientieristiem augstas vietas arī sprintā pasaules/Eiropas čempionātā Austrijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas ziemas orientieristiem augstas vietas arī sprintā pasaules/Eiropas čempionātā Austrijā
No kreisās: Grasis, treneris Neimanis un Silinš. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Vairāki Latvijas ziemas orientieristi izcīnījuši augstas vietas arī sprintā Austrijā notiekošajā pasaules čempionātā pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem, iekļūstot desmitniekā un sešiniekā.

Vakar ziņojām, ka sprintā Austrijā notiekošajā pasaules čempionātā pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem ziemas orientēšanās lieliski nostartējuši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš, kuri jauniešu jeb M17 grupā garajā distancē izcīnīja dubultuzvaru, Grasim kļūstot par Eiropas čempionu, bet Siliņam nopelnot sudrabu.Kaut arī ne tik augstas vietas, ne arī medaļas netika iegūtas sprintā, arī šajā disciplīnā vairākiem Latvijas pārstāvjiem atzīstami sniegumi.

Jauniešu konkurencē augsto 7. vietu sprintā izcīnīja madoniete Liene Riekstiņa, bet īpaši izceļams bija Latvijas puišu sniegums jauniešiem - Lūkass Siliņš izcīnīja piekto vietu, bet Renārs Grasis dalītu sesto Savukārt Bruno Šterns bija astotais, liekot pamatus cerībām par pjedestāla pozīcijām nākamajos startos, it īpaši stafetē.

Labākais no junioriem bija Audris Odo Vītoliņš, kurš ierindojās 12. vietā un kurš pagājušajā nedēļas nogalē Priekuļos Latvijas čempionātā distanču slēpošanā izcīnīja sudraba medaļas junioru konkurencē aiz Silvestra Švauksta. Vītoliņam tikai piecas sekundes pietrūka līdz desmitniekam. Latviešu juniores ieņēma pozīcijas labāko trīsdesmitniekā, visaugstāk esot Elīzai Madsenai (21. vieta). Latvijas izlases “spēlējošais” treneris Nauris Neimanis pieaugušo konkurencē palika piecdesmit astotais.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums