Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Rīt Portugālē sāksies Eiropas čempionāts MTB orientēšanās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīt Portugālē sāksies Eiropas čempionāts MTB orientēšanās
Foto:Starptautiskā orientēšanās federācija (IOF).

Jau rīt, 7.oktobrī, ar sprinta disciplīnu Portugālē Abrantes apkārtnē sāksies viens nonozīmīgākajiem kalnu divriteņu jeb MTB orientēšanās sporta pasākumiem – Eiropas čempionāts.

Portugālē notiekošajās starptautiskajās sacensībās MTB orientēšanās sportā tiks izcīnīti vairāki medaļu komplekti, jo bez Eiropas čempionāta pieaugušajiem par kontinenta čempionāta medaļu komplektiem sacentīsies arī juniori un jaunieši. Vienlaicīgi šeit satiksies arī uzņēmīgākie veterāni uz Pasaules Masters čempionātu MTB orientēšanās. Un ar to vēl nav viss, jo pasaules labākie velo orientieristi cīnīsies par Pasaules kausa otrā posma godalgām. Jāatzīmē, ka Pasaules kausa posms notiks Eiropas čempionāta ietvaros.

Jau informējām par mūsu velo orientieristu panākumiem Lietuvas atklātajā čempionātā, kā arī par Latvijas čempionāta rezultātiem jauniešu, pieaugušo un Master grupās. Taču, ņemot vērā radīto sarežģīto situāciju pasaulē saistībā ar Covid-19 un ieviestajiem ierobežojumiem, uz šo čempionāty Latvijas komanda nebūt nedosies kuplā skaitā. Uz tālo Portugāli ir devies tikai viens mūsu pārstāvis Jēkabs Toms Andresons (Ogre OK/SK). Jaunais ogrēnietis startēs Eiropas čempionātā jauniešu konkurencē.

Plānotā Eiropas čempionāta sacensību programma:
7.oktobrī – sprints
8.oktobrī – vidējā distance
9.oktobrī – garā distance
10.oktobrī – stafete.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums