Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Ar Latvijas čempionātu Alūksnē sāksies ziemas orientēšanās sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar Latvijas čempionātu Alūksnē sāksies ziemas orientēšanās sezona
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Šajā nedēļas nogalē, 22. un 23. janvārī, Alūksne uzņems 2022. gada Latvijas ziemas orientēšanās čempionātu sprintā un garajā distancē. Sacensības norisināsies slēpošanas bāzē “Mežinieki”, kur pēdējo reizi šāda mēroga sacensības norisinājās pirms sešiem gadiem.

Sacensību galvenais tiesnesis Vilnis Veļķeris ir pozitīvi noskaņots, taču atzīst, ka ar Covid-19 saistīte ierobežojumi un neziņa rudenī ir ietekmējusi organizēšanu, jo špūru tīkla sagatavošana bija jāparceļ uz periodu, kad viss jau bija sniegā: “Trase ir ap 200m virs jūras līmeņa un purvos sniegs šobrīd ir ļoti dziļš. Darbi vedās krietni grūtāk, vietām prasās nopietna tīrīšana. Izmantosim arī riteņbraucēju un skriešanas takas, bet arī tās ir jāsaved kārtībā. Intensīvi strādājam jau kopš Jaunā gada, jo neziņas dēļ ir sanācis visu iekavēt. Vēl arī gaidījām 11. janvāri, kad valdība solīja pārmaiņas pandēmijas sakarā, taču tas nenotika.”

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika pabeigta trašu vietu sagatavošana un arī liela daļa špūru jau ir iebrauktas. Sniega sega Alūksnē bijusi ļoti bieza jau kopš decembra sākuma un arī siltie laikapstākļi nespēs to nokausēt līdz čempionātam.

“Distances ir izplānotas un ceram, ka nekas vairs nemainīsies. Abas sacensību dienas būs gana izaicinošas. Špūru tīkls ir pietiekami biezs. Sprints būs ātrs un vidēji tehniski sarežģīts. Jārēķinās, ka vairāk tiks izmantota trases centrālā daļa. Trase ir diezgan kalnaina ar stāviem nobraucieniem, ir jābūt labai slēpošanas tehnikai un gatavībai, citādāk ir labāk šīs stāvās vietas apbraukt. Garajā distancē netrūks izaicinošu garo etapu. Dažām grupās tādi būs pat vairāki. Distances vedīs arī pa atklātām teritorijām un, ja būs labs laiks, varēs izbaudīt arī skaisto apkārtni,” komentē V. Veļķeris.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums