Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Paste: "Pret Zviedriju un ASV Latvija neizskatījās kā līmeni vājāka izlase"

Rolands Eliņš

Paste: "Pret Zviedriju un ASV Latvija neizskatījās kā līmeni vājāka izlase"
Gunārs Skvorcovs pret Džoniju Gudro
Foto: Sputnik/Scanpix

Pēc Latvijas hokeja izlases otrā zaudējuma pasaules čempionātā Ķelnē (3:5 pret ASV) „Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste uzslavēja Latvijas parādīto spēli, sakot, ka zaudējumā pret favorīti, ielaižot izšķirošos vārtus 58. minūtē, vainīgos meklēt īpaši nevajag un jāatceras, ka izšķirošā turnīra spēle tāpat vēl tikai priekšā.

„Šī bija pirmā spēle šajā čempionātā, ko apmeklēju klātienē, un jāsaka, ka uz visu emociju un atmosfēras fona rezultāts nemaz neradīja negatīvas sajūtas,” izteicās Guntars Paste. „Noskaņa hallē bija vienkārši lieliska, tribīnes, kurās ir vairāk nekā 18 tūkstošu skatītāju vietu, bija gandrīz pilnas, turklāt arī pats hokejs lieliski atbilda šādai atmosfērai – ātrs, agresīvs, vārtiem bagāts un arī ar lielu spriedzi.”

„Latvijas izlases rādītais hokejs šajā turnīrā joprojām simpatizē, un arī pēc šī zaudējuma neko īpaši sliktu nevar teikt,” turpināja Paste. „ASV tomēr ir augstas klases izlase, bet mūsējie beigās nedaudz nogura. Tās mazās kļūdiņas radās tikai no noguruma nekā cita, tāpēc arī negribu neko pārmest. Tāpat čempionāta svarīgākā spēle būs pret Vāciju, kurai tad arī jāmēģina pietaupīt spēkus.”

„Jā, par spīti nogurumam, Latvija trešajā periodā tāpat centās spēlēt ļoti ātri un veica ātras nomaiņas, taču tas bija nepieciešams, lai tiktu līdz amerikāņiem,” paskaidroja Paste. „ASV paši skrēja uz priekšu, un mēs nevarējām atpalikt. Un būtu arī viss sanācis, taču tas sekoja tas nelaimīgais gols, pēc tam arī ASV izdevās no otra gala iemest tukšos vārtos, kamēr mūsējie izdarīja bīstamu pēdējo minūšu spiedienu.”

„Par to, vai bija pareizi vārtos sūtīt atkal Merzļikinu, es neizteikšos, jo uzskatu, ka šo lēmumu var pieņemt, tikai uzturoties kopā ar komandu, un izlases treneri noteikti ir vislabāk informēti,” sacīja Paste. „Tagad redzēsim, ko sūtīs laukumā pret Krieviju. Vai Elvis varētu nospēlēt visas septiņas apakšgrupas spēles? Un kāpēc ne? Jauns puisis, noteikti raujas laukumā un vēlas spēlēt visu laiku. Pilnībā pieļauju šādu iespēju.”

Paste piekrita, ka iepriekšējās divās spēlēs pret ASV un Zviedriju neizskatījies tā, it kā Latvijas izlase būtu līmeni zemāka un visumā aizvadījusi līdzvērtīgus mačus. „Taču te jāņem vērā, ka Zviedrijai un ASV tomēr ir grūti noskaņoties šādām spēlēm, zemapziņā viņi labi zina, ka ir spēcīgāki un ka viņiem ir jāuzvar. Tādas domas viņiem pašiem laukumā rada problēmas, kas gan nemazina Latvijas nopelnus šajās spēlēs. Tāpat domāju, ka ledus sliktā kvalitāte nenāca par labu ne Zviedrijai, ne ASV – uz negluda ledus individuālās meistarības nozīme krietni mazinās, lielāka nozīme divcīņām.”

Uz jautājumu, kas Latvijas izlasei nepieciešams, lai pirmdien uzvarētu Krieviju, Paste par atbildi pasmējās, sak, ja vien to tik viegli varētu pateikt. „Noteikti, ka veiksme. Ja tās nebūs, tad pārējais vairs nebūs svarīgs. Protams, cīņasspars un pašatdeve laukumā, bet tās ir lietas, kas principā Latvijas izlasei piemīt visa čempionāta garumā. Nešaubos, ka uz šo spēli būs īpaši motivētas abas izlases, kā nekā, arī Krievijas izlases treneri ir bijušie Latvijas izlases kapteiņi. Daudz dažādu nianšu, tāpat viss izšķirsies sīkumos. Bet nedrīkst aizmirst, ka grupas svarīgākā spēle sekos nākamajā dienā pret Vāciju.”

  +4 [+] [-]

, 2017-05-13 21:56, pirms 7 gadiem
Atkal hokeja eksperts gudri runā.

  +3 [+] [-]

, 2017-05-13 22:07, pirms 7 gadiem
Nekad nebiju domājis,ka kādreiz piekritīšu šim hokeja "speciālistam"!

  +2 [+] [-]

, 2017-05-13 22:14, pirms 7 gadiem
hokeja eksperts Guntars Paste

Beidzat tautu smīdināt Jo visi zin, ka īstie Eksperti ir sportacentrā!

  -1 [+] [-]

, 2017-05-13 22:22, pirms 7 gadiem
Atkal šis klauns!

  +4 [+] [-]

, 2017-05-13 22:26, pirms 7 gadiem
Runā tādā līmenī kā jebkurš sc.com komentētājs. 2+2=4 un pa dienu spiid saule, bet var gadīties ka līs. 1. septembrī sākās skola un 31.decembris ir pēdējā gada diena. Experti ir uz ledus, bet šitie dīvāna experti var vismaz sagatavoties uz intervijām un pateikt to, ko mēs jau nezinām vai neredzam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2017-05-13 23:12, pirms 7 gadiem
rēka nāk no tādiem ekspertiem

  +5 [+] [-]

, 2017-05-13 23:36, pirms 7 gadiem
Neko nepareizu jau nepateica. Patiesam nebijam peramo zenu loma ne pret zviedriem, ne amisiem. Ja, var pat piekrist, ka kaut kur jau nogurums ir piezadzies, vismaz sodienas spele to nevareja nemanit. Bet nu ar visu to nospelejam cienijami.
Kas attiecas uz Elvi - jasaprot vienu lietu. Ari vartsargs ir tikai dzivs cilveks, lai cik labs vins nebutu. Un Elvis ir labs. Vai dot spelet par Krieviju - to lai izlemj treneri. Mans personigais viedoklis gan ir tads, ka jaiedod atputu un jadod iespeja Punnenovam. Sliktak jau nebus.

     [+] [-]

, 2017-05-13 23:45, pirms 7 gadiem
Punnenovs jau pret Krieviju ir spēlējis ļoti veiksmīgas spēles, vajadzētu dot atkal iespēju un Elvis lai nedaudz atpūšas, ceru ka Hārtlijs redzēs, ka spēle pret Vaciju ir nākošā dienā un Elvim vajadzētu būt tad jau atputušamies

  -4 [+] [-]

, 2017-05-14 00:00, pirms 7 gadiem
Jobansrots, pret Zviedriju varēja būt 6:1 pēc spēles ritējuma. Eksperts, ej izglītojies

  -1 [+] [-]

, 2017-05-14 00:41, pirms 7 gadiem
suds par skaistiem zaudejumiem- nav jabut expertam, lai pateiktu , ka beidzot esam vinnejusi tos kurus vajag! Javinne vacija un lieta darita! Cik var gudrot to zaudetaju psihologiju, skaists zaudejums - par to medalas nedod, pat ne vietu A divīzija. Jauzvar sava limena komandas! Reizi 3 gados uzvaresim lielvalsti, bet ar to sanaks ka parasti - nekas! Labak viena uzvara pret vaciju neka 2 pt pret asv un rus

     [+] [-]

, 2017-05-14 08:33, pirms 7 gadiem
The Rock rakstīja: rēka nāk no tādiem ekspertiem
Tev līdz nevelk,bet ir ok!

  -1 [+] [-]

, 2017-05-14 09:10, pirms 7 gadiem
Nevaru piekrist Pastem ka mes esam viena limeni ar Zviedriju un ASV,bet tas ka mes spelejam labu hokeju gan.Cepuri nost puisiem un Hartlijam.Izveidot labu komandu gandriz no jauna,noskanot un izveleties pareizo taktiku tas ir liels nopelns treneru korpusam.Uzskatu ka tadiem treneriem ka Hartlijs ir jadod iespeju ar izlasi stradat ilgaku laiku,lai stabilezet puisos to garu kads ir aizokeana speletajiem.Mainit trenerus katru gadu ir bezcers,nekadas attistibas nebus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-14 15:45, pirms 7 gadiem
Pret zviedriem nu gan nebija līdzīga spēle. Līdzīgs bija tikai rezultāts. Otrajā periodā pa retam tikām no savas zonas ārā. Tas pats būtu turpinājies arī trešajā periodā, bet tad sākās bezpriģels ar noraidījumiem

     [+] [-]

, 2017-05-14 17:36, pirms 7 gadiem
britiw_h-side rakstīja: Jobansrots, pret Zviedriju varēja būt 6:1 pēc spēles ritējuma. Eksperts, ej izglītojies
Palabošu - pismute.