Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Paste: "Gan tiesneši, gan mēs paši ļāvām korejiešiem sākt spēlēt rupji"

Rolands Eliņš

Paste: "Gan tiesneši, gan mēs paši ļāvām korejiešiem sākt spēlēt rupji"
Gints Meija spēlē pret Dienvidkoreju
Foto: Reuters/Scanpix

Olybet hokeja eksperts Guntars Paste dalījās savā viedoklī par Latvijas un Dienvidkorejas izlašu spēli, paredzot, ka Dienvidkorejai elites atstāšana ir praktiski droša lieta. Lai arī Paste bija sašutis par pretinieku rupjībām un aso spēli, viņš arī atzina, ka Latvijas izlase pati to pieļāvusi.

„Pats spēles sākums bija labs abu komandu izpildījumā,” vērtēja Guntars Paste. „Sākumā patika arī, kā Dienvidkorejas izlase spēlēja, un viņiem bija iespējas, kad pagriezt spēli savā virzienā. Noteikti, ka viņiem bija varianti uzvarēt, būtu bijusi pavisam cita spēle, ja Elvis nebūtu izglābis un nospēlējis pārliecinoši Korejas bīstamajos momentos. Pirmajā periodā uzvarējām un ielikām pamatus trim punktiem, bet nu sanākt varēja visādi. Patika, ka guvām skaistus vārtus. Gints Meija izdarīja to, ko vajadzēja, bet otrajā vārtu guvumā Balceram ļoti skaista piespēle.”

„Runājot par Dienvidkorejas izlasi, jāatzīst, ka viņiem bija labi izstrādāta piespēļu kultūra, tā izskatījās pēc kārtīgi apmācītas komandas,” sacīja Paste. „ Taču spēles otrajā pusē viņi paši noraka sev pēdējās izredzes uz normālu hokeju, jo sāka spēlēt ļoti asi. Varbūt tagad vēl esmu emociju varā, tāpēc neesmu objektīvs, taču Svifta spēle tomēr atstāja ļoti nepatīkamu iespaidu. Jā, var spēlēt asi, un, kad zaudē, jāmēģina salauzt spēli ar dažādiem līdzekļiem, bet viņš to darīja pārāk uzskatāmi.”

„Pavisam dusmīgs biju, kad redzēju, kā Svifts Elvim uztriecas virsū un tā īsti nemaz netiek sodīts mūsu vārtu priekšā,” turpināja Paste. „Cīņa laukumā ir viena lieta, tāpat arī pareizi ir neatbildēt uz provokācijām, bet savs vārtsargs ir jāaizstāv, lai tur vai kas. Vajadzēja tomēr komandā atrast kādu, kurš varētu uziet laukumā un iedot Sviftam tādu kārtīgu torpēdu. Vai Latvijas izlasē ir vispār ir tāds spēlētājs? Noteikti ir. Nevajag jau uz boksa maču iet, vienkārši parādīt, ka tā netiks ļauts spēlēt, un tam nevajag divmetrīgu cīkstoni.”

„Par tiesnešiem negribu neko sliktu teikt,” atzina Paste. „Cik saprotu, viņiem dotas rekomendācijas no IIHF, lai spēle būtu ātrāka un ar mazāk pārtraukumiem, tāpēc ar visādu sīko noraidījumu došanos neaizrauties. Šajā spēlē tiesneši pieļāva, ka korejieši spēlē spēka spēli, nenoraidīja pāris reizēs, kad vajadzēja, un arī mūsējie paši pretiniekus laikus nepiebremzēja. Galu galā, ja pretinieks redz, ka var pieslidot klāt vārtsargam un uzsist pa cimdiem, bet sodīts netiek, kāpēc lai viņš pēc tam nesistu arī laukuma spēlētājus?”

Par spīti savām nelielajām uzslavām Dienvidkorejas pirmā perioda sniegumam Paste tomēr norādīja, ka neredz Āzijas valsts izlasei variantus nosargāt vietu elitē: „Diez vai viņi tiks kaut pie vienas uzvaras, bet norvēģi sev jau ir savākuši trīs punktus. Bet par prognozēm šajā turnīrā – diemžēl arī Latvijai neparedzu vietu ceturtdaļfinālā, drīzāk izskatās, ka to iegūs Dānija.”

  +1 [+] [-]

, 2018-05-09 18:06, pirms 6 gadiem
jāļauj kauties...
citādi darīt neko nevar...

ja ievilksi pretī...
dabūsi 5+20...

  +3 [+] [-]

, 2018-05-09 18:15, pirms 6 gadiem
Tam "īstajam korejietim" Sviftam kurš izskatās pēc veca noplukuša siņušņika derētu iedot diskābeli uz spēlēšanu ārpus Āzijas līgas!
Tādi Svifti ir kauna traips hokejam!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-09 19:53, pirms 6 gadiem
lai nu kādu uzstādījumu Hartlijs šajā spēlē deva,taču skaidrs,ka savs vārtsargs jāaizstāv.Tas nu skaidrs,tikai kamdēļ tas nenotika,ir jautājums.
Vispār,savādu hokeju Latvija šogad spēlē-maz spēka cīņu.
Tiesnešus gribu vainot,ka tādu spēli pieļāva.Attiecībā pret Džeriņa šlagbaumu-viss bija redzams,svītrainajam tieši acu priekšā.Un par to vispār neiedot minūtes?! Un kad Ozi savulaik ar nūju iezvēla Hartiganam par attiecīgo orgānu,tad viņam neviens nepārmeta simulāciju.Kaut gan pats uz mūsu hokejista nūjas uzskrēja. Pie tā arī palieku vēl tagad .

  -1 [+] [-]

, 2018-05-09 22:27, pirms 6 gadiem
Īstens eksperts.. laikam vienīgais visā valstī, kurš spēja saskatīt kaut kādas cerības pannu ģīmjiem.. klauns!