Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

"Nordea" Rīgas maratonā būs gandrīz 60 000 litri slāpju veldzēšanai

"Nordea" Rīgas maratonā būs gandrīz 60 000 litri slāpju veldzēšanai
"Vichy" ir labs
Foto: nordearigasmaratons.lv

Jau otro gadu pēc kārtas Nordea Rīgas maratona dalībniekus ar dzērieniem nodrošinās respektabla kompānija. Šogad tiks piegādāti 58 tūkstoši litru dzērienu - "Vichy" dzeramais ūdens un "Vichy VivaSport" sporta dzēriens, kas palīdzēs organismam atjaunoties slodzes laikā un pēc tās, informē pasākuma organizatori.

Skriešana un citas sportiskās aktivitātes nav iedomājamas bez ūdens, jo tas ne vien palīdz veldzēt slāpes, bet arī atjauno organisma darba spējas, kas nepieciešamas paaugstinātas slodzes laikā. Turklāt ir svarīgi ūdeni lietot vienmērīgā daudzumā ne tikai skrējiena laikā, bet arī pirms un pēc tā.

5km un 10km skrējienu dalībniekiem ar ūdens un dažādu sporta dzērienu lietošanu skrējiena laikā īpaši nevajadzētu aizrauties, jo tas var radīt krampjus vēderā. Trīs līdz četras stundas pirms šīm distancēm ir vēlams uzņemt aptuveni 0,5 l šķidruma, lai skrējiena laikā nevajadzētu domāt par slāpju veldzēšanu.

Savukārt, skrienot garākas distances, ir svarīgi lietot ne tikai ūdeni, bet arī dzērienus, kas palīdz uzņemt nepieciešamās minerālvielas un vitamīnus, jo cilvēks sportojot visvairāk zaudē minerālsāļus, mikroelementus, tādēļ aktīvas fiziskas slodzes laikā ir jālieto ūdens, lai ķermenī saglabātu sāļu un minerālvielu līdzsvaru. Jo ūdens ir bagātāks ar minerālvielām, jo labāk, tādēļ arī sacensību dalībniekiem būs pieejams ne tikai negāzēts ūdens. Jāatzīmē, ka pusmaratona un maratona distancē šķidrumu vajadzētu uzņemt regulāri, jo slāpes norāda, ka dzert jau faktiski ir par vēlu. Ieteicams katrā dzirdināšanas punktā uzņēmu aptuveni 100 ml šķidruma. "Nordea" Rīgas maratonā dzirdināšanas punkti ir izvietoti ar labu intervālu, lai tajos varētu uzņemt nepieciešamo ūdens daudzumu.

"Nordea" Rīgas maratona trases trases dzirdināšanas jeb enerģijas punktos būs 38 tūkstoši litru ūdens, kas būs pieejama visiem dalībniekiem, lai veldzētu slāpes skrējiena laikā. Savukārt pēc skrējiena visi saņems gan Vichy dzeramo ūdeni, gan VivaSport dzērienu, lai uzņemtu zaudēto šķidrumu un minerālvielas, jo tas satur 15% no dienas nepieciešamās magnija un kalcija devas, kā arī folijskābi, kas nepieciešama šūnu attīstībai, B6 vitamīnu, kas nepieciešams pilnvērtīgai muskuļu funkcionēšanai, B12 vitamīnu un niacīnu, kas rada papildu enerģiju, pantotēnskābi, kas veicina ķermeņa tauku izmantošanu, kā arī citus noderīgus vitamīnus un minerālvielas.

Atcerieties, ka pēc finiša svarīgi ir atsildīties, uzņemt iztērēto šķidrumu un barības vielas ar kvalitatīvu un veselīgu pārtiku!

Izmantotie resursi:
nordearigasmaratons.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja