Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Trofimovs un Kolodinskis - par medaļām Rovnā?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Trofimovs un Kolodinskis - par medaļām Rovnā?
Vai Artjoms Trofimovs (priekšplānā) jau būs gatavs spēkoties par medaļām Eiropas junioru čempionāta finālā?

Rovnas mototrekā Ukrainā šodien tiks noskaidrots 2019. gada Eiropas junioru čempions spīdvejā. Finālā iekļuva arī divi Latvijas pārstāvji - Daugavpils "Lokomotīves" juniori Artjoms Trofimovs un Daniils Kolodinskis. Vai mūsējiem ir izredzes iegūt medaļas?

Pagājušā gada Latvijas junioru čempions Artjoms Trofimovs "uz papīra" noteikti ir starp pretendentiem uz medaļām, jo viņš ir viens no labākajiem junioriem Polijas Nice līgas čempionātā, taču... Artjoms pēc savainojuma piedalījās tikai vienās sacensībās, kas bija Polijas junioru komandu čempionāta pusfinālposms (savainojuma dēļ nestartēja arī Latvijas čempionātā), tāpēc par viņa sportisko formu pašreiz ir grūti kaut ko spriest. Daniila Kolodinska iekļūšana finālā jau ir patīkams pārsteigums, viņu nepieskaita favorītiem, taču viņš var atņemt punktus jebkuram, turklāt viņš var braukt bez īpašas spriedzes un vienkārši izbaudīt savu debiju Eiropas junioru čempionāta finālā.
Vismaz puse no 16 finālistiem ir starp pretendentiem uz titulu un medaļām, tā ka spēkošanās šodien Rovnā (sākums - plkst. 16.15) gaidāma ļoti aizraujoša. Trofimovam ir 7. starta numurs un savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar vēl diviem no pretendentiem uz medaļām britu Denielu Bjūliju un dāni Jasonu Jērgensenu, kā arī poli Mihalu Curžiteku. Kolodinskim pirmajā braucienā konkurenti būs mājinieku cerība, šā gada Latvijas junioru vicečempions Marko Ļevišins (jau atlabis pēc Daugavpilī gūtā savainojuma?), pagājušā gada čempionāta bronzas medaļas ieguvējs dānis Frederiks Jakobsens un Romāns Lahbaums no Krievijas - visi Daniila konkurenti ir pretendenti uz medaļām. Bez jau pieminētajiem pieciem (bez Trofimova) pretendentiem uz godalgām šo sarakstu vēl var papildināt ar šā gada U19 Eiropas kausa ieguvēju Janu Kvjehu no Čehijas, viņa tautieti Patru Hlupaču, šā gada Polijas junioru čempionu Jakubu Miškovjaku, zviedru Aleksanderu Voentinu, dāni Madsu Hansenu, pagājušā gada vicečempionu poli Viktoru Lampartu...
Pirmo reizi Eiropas junioru čempionāts spīdvejā notika 1998. gadā un par pirmo čempionu kļuva polis Rafals Okoņevskis. Viņš uzvarēja arī pēc gada un joprojām ir vienīgais, kuram šajā sacensībās izdevies uzvarēt divas reizes. Pērn titulu ieguva polis Dominiks Kubera (šosezon nepiedalās) un poļiem arī ir visvairāk zelta medaļu - deviņas (pavisam - 24 medaļas!).
Latvijas junioriem līdz šim trīs reizes izdevās kāpt uz goda pjedestāla. Pirmais bija Ķasts Puodžuks, kurš 2005. gadā Mšeno (Čehija) ieguva sudraba godalgu, bet tad divreiz pēc kārtas trijniekā bija Andžejs Ļebedevs - "sudrabs" 2013. gadā Gistrovā (Vācija) un "bronza" nākamajā gadā Ribņikā (Polija).