Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs ar vēl vienu "sudrabu"?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs ar vēl vienu "sudrabu"?
Andžejs Ļebedevs cer atgriezties no Austrijas labā noskaņojumā un ar Eiropas čempionāta medaļu.
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Austrijas mototrekā Murekā svētdien risināsies Eiropas čempionāta pēdējais 4. finālposms spīdvejā, pirms kura otro trešo vietu ar ukraini Andreju Karpovu dala mūsu spīdveja talants 17 gadus vecais Andžejs Ļebedevs - abiem ir pa 34 punktiem. Ļebedevs kopā ar Kjastu Podžuku pirms nedēļas Rovnā jau ieguva sudraba medaļas pāru sacensībās, bet tagad Andžejs cer tikt pie vēl viena "sudraba" un nav atmetis cerības arī uz titulu. Sacenību sākums plkst. 15.30 pēc Latvijas laika.

Līderis pēc trim posmiem ir pieredzējušais čehs Alešs Drīmls, kura reķinā jau ir pa divām sudraba un bronzas medaļām Eiropas čempionātos un kurš beidzot cer iegūt titulu - vina rēķinā ir 40 punktu. Tuvākajam Ļebedeva un Karpova sekotājam polim Robertam Miškovjakam ir 30 punktu, bet viņa tautietim un pagājušā gada Eiropas vicečempionam Tomašam Gapiņskim, kā arī Kjastam Podžukam - pa 29 punktiem.
Ļebedevam pēdējā finālposmā būs 8. kārtas numurs, bet Podžukam - 5. numurs un tas nozīmē, ka abi mūsu spīdvejisti savā strpā tiksies jau 2. braucienā. Kompāniju viņiem sastādīs līderis kopvērtējumā Drīmls un vācietis Tobiass Bušs. 5. braucienā Podžuks tiksies ar Miškovjaku, slovēni Matiču Voldrihu un dāni Kenniju Larsenu, 8. braucienā Ļebedeva konkurenti būs polis Mihals Ščepanjaks, austrietis Frics Vallners un vācietis Makss Dilgers. 10. braucienā Podžuks tiksies ar Vallneru, čehiem Martinu Maleku un Tomašu Suhaneku, bet 11. braucienā Ļebedevs tiksies ar Larsenu, Karpovu un slovēni Maksu Gregoriču. 14. braucienā Ļebedeva konkurenti būs Suhaneks, Miškovjaks un austrietis Daniels Gappmaijers, 15. braucienā Podžukam jāsacenšas ar Dilgeru, Karpovu un Gapiņski. Pēdējā braucienu sērijā Ļebedevam pretī stāsies Voldrihs, Maleks un Gapiņskis (17. brauciens), bet Podžukam - Gregoričs, Gappmaijers un Ščepanjaks.
Līdz šim Latvijas spīdvejistu aughstākā vieta Eiropas čempionātu finālos (līdz šim bija tikai viens finālposms, šosezon pirmo reizi čempionu nosaka četros finālposmos) bija Jevgeņija Karavacka 11. vieta 2009. gadā Toljati.

     [+] [-]

, 2012-09-30 15:48, pirms 12 gadiem
linku nav?