Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs - vicelīderis, Podžuks un Bogdanovs - pie goda pjedestāla, Saifutdinovs - jau atraujas?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs - vicelīderis, Podžuks un Bogdanovs - pie goda pjedestāla, Saifutdinovs - jau atraujas?
Andžejs Ļebedevs pēc pirmā pasaules junioru čempionāta finālposma ir viens no līderiem un pretendentiem uz titulu.

Pasaules junioru čempionātā spīdvejā pēc pirmā posma viens no līderiem ir daugavpilietis Andžejs Ļebedevs, savukārt Eiropas čempionāta finālā pāriem goda pjedestāla pakājē palika Kjats Podžuks un Maksims Bogdanovs, bet Emīls Saifutdinovs no Krievijas vēl vairāk palielināja savu pārsvaru cīņā par pasaules čempiona titulu "Grand Prix" seriāla 7. posmā. Sestdien bija aizraujošs spīdveja vakars.

Andžejs Ļebedevs junioru pasaules čempionāta 1. posmā Pilas mototrekā Polijā ieguva 11 no 15 iespējamajiem punktiem un kopā ar poli Kacperu Gomuļski (pazīstamā braucēja Jaceka Gomuļska dēls) kopvērtējumā dala otro vietu (papildbraucienā par otro vietu posmā uzvarēja Gomuļskis, taču šie punkti kopvērtējumā klāt nenāk). Viņi abi par 3 punktiem atpaliek no cita poļu motobraucēja Patrika Dudeka (pazīstamā spīdvejista Slavomira Dudeka dēls), kura rēķinā ir 14 punktu. Pa 10 punktiem ir vēl vienam polim Pjotram Pavļickim un Vladimiram Boroduļinam no Krievijas, bet pieciem spīdvejistiem ir pa 8 punktiem un viņus vēl arī nedrīkst izsvītrot no medaļu pretendentu loka - poļi Bartošs Zmažliks, Adams Stželecs un Tobiašs Misielaks, dāņi Mikels Mihelsens un Niklass Porsings.
Andžejam Ļebedevam izdevās trīs reizes finišēt pirmajam, vienreiz viņš bija otrais un tikai viens brauciens viņam nesanāca - 5. braucienā Andžejs palika ceturtais...
"Esmu priecīgs, ka tiku pasaules čempionāta finālā un esmu apmierināts arī ar 11 punktiem pirmajā posmā. Varēja gan būt arī nedaudz vairāk punktu... Kas notika 5. braucienā? No laba gribējām vēl labāku un pārcentāmies ar motocikla regulēšanu... Pēc tam atgriezāmies pie iepriekšējā regulējuma un viss atkal bija kārtībā," pēc sacensībām teica Andžejs.
Otrais junioru pasaules čempionāta finālposms risināsies 10. augustā Bervikā (Anglija), trešais un pēdējais - 14. septembrī Terencāno (Itālija).

Eiropas čempionāta finālā pāriem Herksheimas mototrekā Vācijā 4. vietu ieņēma Kjats Podžuks un Maksims Bogdanovs. Par čempioniem pirmo reizi kļuva vācieši - Martins Smolinskis un Kevins Vēlberts ieguva 26 punktus (attiecīgi 16 un 10), 23 punkti un otrā vieta Polijas pārim Sebastianam Ulamekam (14) un Norbertam Košciuham (9), bet pa 20 punktiem ieguva Latvijas (Bogdanovs - 11, Podžuks - 9) un Ukrainas (Andrejs Karpovs - 18, Staņislavs Meļņičuks - 2; Aleksandrs Loktajevs otrajā braucienā krita un guva savainojumu) pāri, taču papildbraucienā par bronzas medaļām Karpovs pārspēja Podžuku (Karpovam 7 uzvaras 7 braucienis!).
Kad savainojuma dēļ no sacensībām izkrita Loktajevs, tad likās, ka Ukraina vairs nav pretendente uz medaļām, taču lieliski brauca Karpovs un savus pāris punktiņus atveda arī Meļņičuks. Pēdējā 21. braucienā mūsējie tikās ar poļu pāri un neizšķirts 3:3 būtu devis bronzas medaļas (mums tad bija 18 punktu, ukraiņiem - 20, bet poļiem - 19 punktu), taču pirmais finišēja Ulameks, otrais - Podžuks, trešais - Košciuhs, bet tikai tad - Bogdanovs. 2:4.
Pagājušajā gadā Podžuks un Andžejs Ļebedevs bija Eiropas vicečempioni, tā ka šoreiz ceturtā vieta laikam patiešām ir sliktākā... Vēl jo vairāk tāpēc, ka pirmie četri pāri bija krietni pārāki par pārējiem (dāņiem, kas ir pārsteigums, kaut gan braucie jaunie spīdvejisti, čehiem un slovēņiem bez Mateja Žagara).

Spīdveja "Grand Prix" seriāla 7. posms risinājās PARKEN arēnā Kopenhāgenā. Par ceturto austrālieti, kurš uzvarēja GP posmā spīdvejā kļuva 21 gadu vecais divkārtējais pasaules junioru čempions Darsijs Vords. Viņa uzvara ir īpaša tāpēc, ka 7 nedēļas Vords izlaida lāpstiņas kaula traumas dēļ, tikai šajā nedēļā viņš atkal sēdās uz motocikla un aizvadīja ļoti labu maču Zviedrijas Elitserie čempionātā ("Dackarna" rindās). Fantastiska atgriešanās!
Finālā Vords pārspēja slovēni Mateju Žagaru, pašreizējo pasaules čempionu un savu tautieti Krisu Holderu, kā arī poļu veterānu Tomašu Gollobu. Neveiksmi piedzīvoja mājinieki dāņi, nevienam no kuriem neizdevās tikt finālā - labākais no viņiem bija Nikijs Pedersens, kurš ierindojās 9. vietā. Neizdevās šoreiz tikt finālā ne līderim Emīlam Saifutdinovam, ne vicelīderim anglim Taiam Vofindenam - viņi abi bija vienā pusfinālā, kurā "Seifs" finišēja trešais, bet Vofindens - ceturtais.
Kopvērtējumā pēc 7 no 12 posmiem līderis joprojām ir Saifutdinovs, kurš savu pārsvaru no 11 punktiem palielināja līdz 13 - viņam tagad ir 97 punkti, bet Vofindenam 84 punkti. Tikai par 2 punktiem no Vofindena atpaliek Holders - 82, seko polis Jaroslavs Hampels - 72, Pedersens - 71, Gregs Henkoks (ASV) - 66, dānis Nīlss Kristians Iversens - 64 un Tomašs Gollobs - 62 punkti. Pirmajam astoņniekam pietuvojies Matejs Žagars - 61 punkts.
Jūlijā risināsies Pasaules kausa izcīņā, kurā pirmo reizi starp pasaules 8 labākajām komandām ir iekļuvusi Latvijas izlase un 13. jūlijā Čenstohovā (Polija) mūsējie aizvadīs pusfinālu ar Poliju, Austrāliju un Krieviju. Nākamais GP seriāla posma būs 3. augustā Terencāno, bet tad 17. augustā pasaules spīdveja elite sacentīsies Daugavpilī. Starp viņiem ar wild card būs arī viens no mūsu labākajiem braucējiem (būtu tikai likumsakarīgi un tālredzīgi, ja tas būtu Andžejs Ļebedevs).