Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam un "Vilkiem" sestā uzvara, "Optibet Lokomotīvei" - pirmais izbraukums

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Sesto uzvaru pēc kārtas Polijas eWinner 1. līgas spīdveja čempionātā guva Andžeja Ļebedeva pārstāvētā Krosno komanda "Cellfast Wilki", bet Daugavpils "Optibet Lokomotīve" svētdien aizvadīs šosezon pirmo izbraukuma maču Polijas 2. līgas čempionātā.

"Vilki" no Krosno viesos ar 46:44 pārspēja Tarnuvas komandu "Unia", bet Andžejs Ļebedevs uzvarētāju labā atveda 9 punktus. Andžejs savā pirmajā braucienā uzvarēja, taču kopumā maču labāk sāka mājinieki - pēc pirmajiem četriem braucieniem viņi bija vadībā ar 14:10, bet pēc 5:1 uzvaras 6. braucienā viesi panāca neizšķirtu - 18:18. Ļebedevs ar junioru Bartošu Curziteku zaudēja ar 2:4 (Andžejs finišēja otrais, bet ļoti riskantnu manevru veica dānis Nilss Kristians Iversens un paveicās, ka tas nebeidzās ar daugavpilieša notriekšanu), kas mājiniekiem atkal ļāva izvirzīties vadībā. Tobiaša Musielaka un Mateuša Ščepanjaka otrā 5:1 uzvara ļāva "Vilkiem" pārņemt vadību pēc 9. brauciena un viņo to vairs neatdeva. No nākamajiem četriem braucieniem viesi uzvarēja vēl divos (Ļebedevs savā braucienā atkal bija pirmais) un pirms pēdējiem diviem braucieniem jau praktiski bija nodrošinājuši sev uzvaru - 42:36. Tiesa, 1:5 zaudējums 14. braucienā lika panervozēt (palika 43:41), taču Musielaka uzvara pēdējā braucienā ļāva komandai gūt sesto uzvaru pēc kārtas.
Krosno komanda ar 13 punktiem 7 mačos ir 1. līgas līdere, seko Ribņikas ROW ar 8 punktiem (6 mači), pa 6 punktiem ir Ostruvas "Arged Malesa", Lodzas "Orzel" un Gņezno "Aforti Start", kuras aizvadījušas attiecīgi 5, 4 un 6 mačus.
Daugavpils "Optibet Lokomotīve" svētdien jau plkst. 13 pēc Latvijas laika aizvadīs 2. līgas čempionāta maču Opolē ar turienes OK "Bedmet Kolejarz". Var teikt - "Dzeļzceļnieki" (tā tulkojas "Kolejarz") pret "Lokomotīvi". Mačs solās būt mūsējiem smags, jo Opoles komanda ir viena no galvenajām mūsu konkurentēm cīņā par iekļūšanu (atgriešanos) 1. līgā un tās sastāvs ir viens no spēcīgākajiem starp 2. līgas komandām (nesen kļuva zināms, ka tomēr piedalīsies ar;i otra Vācijas komandas - Vitstokas "Wolfe", tā ka savi "Vilki" būs arī 2. līgā).
Daugavpiliešu rindās rokas savainojuma dēļ joprojām nav Ķasta Puodžuka, visi pārējie ir ierindā, taču tikai mūsu junioriem kopš pirmā mača savā mototrekā ar Landshutas komandu no Vācijas bija sacensību prakse - pārējie tikai trenējās, turklāt sliktie laika apstākļi arī trenēties neļāva pietiekami bieži. Numuru secībā "Optibet Lokomotīves" sastāvā pieteikti Jevgeņijs Kostigovs, Ernests Matjušonoks, Tomass Junasons, Oļegs Mihailovs, Hanss Andrsens un Francis Gusts. Vēl vienu vietu aizņems Daniils Kolodinskis vai Ričards Ansviesulis. Pietrūkst vēl viens spēcīgs braucējs pieaugušo rindās. No otras puses - tas nemaz nav slikti, jo ātrāk pieredzi sakrās pašmāju juniori, turklāt 2. līgas uzvarētāji noskaidrosies ne jau pēc regulārā čempionāta - sekos vēl pusfināli un fināls un tikai fināla uzvarētāji iekļūs 1. līgā. Tā ka tieši rudenī vēl spēcīgāki juniori ļoti noderēs.
Opoles komanda 1970. gadā bija trešā spēcīgākā Polijā, taču jau ganrīz 30 gadus tā startē 1. vai 2. līgā. Tieši Opoles komandas pārstāvis Ježijs Ščakels 1973. gadā kļuva par pirmo poļu pasaules čempionu spīdvejā, bet 1989. gadā par Polijas čempionu kļuva Vojcehs Zaluskis. Pēdējā laikā "Dzelzceļnieki" atkal kļūst arvien spēcīgāki, viņi jau iepriekšējās divas sezonas cīnījās par iekļūšanu 1. līgā un darīs to arī šogad.
Opoles komandas līderu trio ir zviedrs Jakobs Torsels, krievs Andrejs Kudrjašovs un dānis Madss Hansens. Torsels ir pēdējo divu gadu zviedrijas čempions, viņš piedalījās arī trijos GP posmos, viņam ir sacensību pieredze Ekstralīgā trijos dažādos klubos. Kudrjašovs pagājušajā sezonā bija Daugavpils komandas rindās, taču tā arī nekļuva par īstu tās līderi (uzvarēja Latvijas atklātajā čempionātā). Viņš ir četrkārtējs Krievijas čempions. Tikai 20 gadus vecais Hansens pērn bija 7. vietā junioru pasaules čempionātā (Mihailovs ieguva bronzas medaļu), viņš ir viens no Dānijas junioru izlases, Opoles komandas un Dānijas Superlīgas komandas "Soenderjylland" līderiem. Vēl ir pieredzējušais Kamils Bržozovskis, Oskars Poliss (13 punkti uzvarētajā mačā Landshutā) un ciemiņa lomā būs 19 gadus vecais Bartlomejs Kovaļskis no Čenstohovas kluba (Ekstralīga). Opoles komandas vājais punkts ir juniori un tieši tāpēc aicināts Kovaļskis. Ja neizdodas uzvarēt, tad jācenšas zaudēt ar pēc iespējas mazāku starpību, lai otrā riņķa mačā savā mototrekā var iegūt tā saukto bonuspunktu. Polijas spīdveja 2. līgas komandu sastāvi šosezon ir tik spēcīgi, ka bez zaudējumiem neiztiks neveina komanda un tieši sekmīgam sniegumam viesos var izrādīties izšķirīgā nozīme.

     [+] [-]

, 2021-05-30 11:40, pirms 3 gadiem
Aptaujā 86% uzvaru šajā cīņā parēdz poļu klubam,bet mēs ticam,ka Lokomotīvei izdosies.