Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvei" pirmā cīņa par bonusiem

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīvei" pirmā cīņa par bonusiem
Artjoms un Grigorijs Lagutas
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Šodien plkst. 18:00 Daugavpils trekā vietējais klubs "Lokomotīve" Polijas 1. spīdveja līgā uzņems bijušo Ekstralīgas klubu Gdaņskas "Lotos". Lai iegūtu bonuspunktu, daugavpiliešiem jāuzvar ar deviņu punktu pārsvaru.

Daugavpils komanda šodien uzsāks Polijas 1. spīdveja līgas pamatturnīra otro apli, savā trekā uzņemot Gdaņskas "Lotos". Joki ir galā un šodien sākas cīņa ne tikai par uzvaru, bet arī par bonuspunktiem, kurus iegūst komanda, kura izrādījusies pārāka divu maču summā. "Loko" ir lieliskas iespējas jau pirmajās sacīkstēs tikt pie šī papildus punkta, jo Gdaņskā Daugavpils spīdvejisti piekāpās vien ar astoņiem punktiem - 41:49. Turnīra tabulā "Lokomotīve" ar četriem punktiem sešos mačos ieņem ceturto vietu, taču praktiski visiem konkurentiem ir par vairākām sacīkstēm mazāk. To skaitā arī "Lotos", kurai četri punkti četros mačos.

"Lotos" ar "Grand Prix" pamatsastāva dalībnieku Zeterstrēmu

Gdaņskas "Lotos" ir klubs ar bagātīgu vēsturi, taču ar lieliem panākumiem Polijas augstākajā jeb Ekstralīgā vienība nevar palepoties. Arī iepriekšējā sezonā "Lotos" diezgan pārliecinoši izlidoja no augstākās sabiedrības, kā rezultātā komandu pameta vairāki iepriekšējās sezonas pamatbraucēji kā Hans Andersens, Kenets Bjere, Adams Skurņickis un citi. Neskatoties uz viņu trūkumu, komandā netrūkst augstas klases braucēju. Nepārprotami spilgtākais no visiem ir zviedrs Magnuss Zeterstrēms , kurš šogad startē visos "Grand Prix" seriāla posmos, pēdējā no tiem ieņemot ceturto vietu. Pirmajās sacīkstēs pret "Loko" viņam gan negāja, bet to varētu izskaidrot ar nogurumu pēc smagā Prāgas posma.

Viens no galvenajiem pretinieku motoriem ir arī viens no Krievijas izlases līderiem Renats Gafurovs, kurš jau ne pirmo sezonu brauc "Lotos" rindās. No vietējiem braucējiem lielas cerības tika liktas uz Karolu Zabiku, taču traumas dēļ viņš šogad vēl nav braucis, un arī Daugavpilī mēs viņu neredzēsim. Citi poļi kā Davids Stahira un Pāvels Hļibs gan būs ierindā. Par viņu varējumu Daugavpils trekā īsta priekšstata gan vēl nav. Junioru līnijā viesu rindās būs talantīgais čehs Matejs Kušs, kā arī vietējais polis Damians Sperzs, kurš gan nekas vairāk par ieroču pienesēju noteikti nebūs. Gdaņskā "Lotos" rindās brauca arī vācietis Tobiass Kroners, bet šodien viņu aizstās zviedrs Tomass Juhansons. Viņu meistarībā lielas atšķirības nav, tādēļ paliekošu iespaidu uz sacīkstes iznākumu tas neatstās.

Trakais Maksis un neapturamais Grigorijs Laguta

Daugavpils "Lokomotīves" sastāvs spīdveja cienītājiem īpaši nav jāiepazīstina, taču šodien mūsu rindās būs nelielas izmaiņas. Pāvelu Mesjoncu, kurš šosezon prieka sagādāšanas vietā vairāk dāvājis bēdas, ierindā nebūs. Jau ilgāku laiku neapmierinātību ar poli pauda komandas galvenais treneris Nikolajs Kokins, kurš beidzot ķēries pie lietas, atstājot mūsu leģionāru rezervē. Pašu aizvietos vietējais braucējs Leonīds Paura, no kura gan lielus brīnumus nevajadzētu gaidīt. Kā ierasti, līderu lomu uzņemsies Maksims Bogdanovs, kurš aizvadīja izcilas sacīkstes izbraukumā (16 punkti), kā arī Grigorijs Laguta, kurš centīsies reabilitēties par savām neveiksmēm Gdaņskā. Arvien labāku formu uzņem Kjasts Puodžuks, taču pagaidām stabilitātes pietrūcis. Diezgan nemanāms un kluss bijis Romāns Považnijs, taču savus punktus viņš atvedis. Interesanti būs pavērot, ko uz "Lotos" fona iespēs Vjačeslavs Giruckis, kurš Polijā nobrauca tikai vienu braucienu. Cits juniors, Artjoms Laguta, šodien varētu kļūt par vienu no komandas motoriem. Šogad tā arī nevienā braucienā neesam redzējuši somu Kauko Nieminenu, par kuru interesi izrāda Polijas 2. spīdveja līgā, tādējādi, iespējams, ka jau pavisam drīz viņš parakstīs līgumu ar kādu no šīs līgas komandām.

Vērtējot mūsu komandas izredzes, jābūt nedaudz piesardzīgiem. Šaubu par to, ka "Loko" uzvarēs, nav, tas gan ir skaidrs, taču tikpat svarīgi ir tikt pie tik kārojamā bonuspunkta, jo kopumā sezonas sākums nav bijis tik labs, kā gribētos. Neviens no mūsu komandas pāriem, izņemot Považnija un Bogdanova duetu, pilnīgu pārliecību neiedveš, jo trūkst stabilitātes (G.Laguta-Paura; Giruckis-Puodžuks). Viena no lielākajām intrigām, ar ko šodien pārī brauks Artjoms Laguta - vai viņš aizvietos Girucki vai Pauru?

Sportacentrs.com prognoze: Ja viss būs kārtībā ar tehniku, "Lokomotīve" uzvarēs ar 16-20 punktu pārsvaru. Kā gan var neuzvarēt, ja laukā ir tik patīkams un skaists laiks?

Komandu sastāvi

LokomotīveValstsLotosValsts
Grigorijs LagutaLatvijaPāvels HļibsPolija
Leonīds PauraLatvijaTomass JuhansonsZviedrija
Kjasts PuodžuksLatvijaDavids StahiraPolija
Vjačeslavs GiruckisLatvijaRenats GafurovsKrievija
Maksims BogdanovsLatvijaMagnuss ZeterstrēmsZviedrija
Romāns PovažnijsKrievijaDamians SperzsPolija
Artjoms LagutaKrievijaMatejs KušsČehija

 +11 [+] [-]

, 2010-05-30 11:17, pirms 14 gadiem
Lai Lokomotīvei izdodas!

  +3 [+] [-]

, 2010-05-30 12:22, pirms 14 gadiem
esporta prognoze liekas ļoti pārdroša, tiešām domājat, ka būs tik viegli?!? anyway, lai Loko paņem, būtu jauka ziņa.

     [+] [-]

, 2010-06-01 05:13, pirms 14 gadiem
hz es tos bonusus nesaprotu ....