Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Magic" spīdveja vakars Vroclavā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Magic" spīdveja vakars Vroclavā
Macejs Janovskis - uzvara GP 2. posmā dzimtās pilsētas Vroclavas mototrekā un līdera loma kopvērtējumā.

Tas pats mototreks, tie paši dalībnieki, bet uzvarētājs - cits. Par lielu prieku vietējiem līdzjutējiem spīdveja GP seriāla otrajā posmā Vroclavā uzvarēja mājinieks (viņš arī dzimis Vroclavā) Macejs Janovskis jeb "Medžiks" ("Magic") un kļuva par līderi kopvērtējumā.

Macejs Janovskis iepriekšējā vakarā bija otrais, tā ka viņa uzvara savā mototrekā nav pārsteigums. Pamatsacensībās Janovskim neizdevās tikai viens brauciens, kurā viņš finišēja trešais aiz dāņa Nīlsa Kristiana Iversena un brita Taia Vofindena. Visos pārējos braucienos Janovskis uzvarēja un tas viņam bija 7. panākums GP posmos. Pirmo uzvaru GP posmā Janovskis guva 2015. gadā Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā.

Finālā neiekļuva pirmā posma uzvarētājs Artjoms Laguta, kurš pieļāva kļūdu pirmajā līkumā un bija spiests finišēt trešais savā pusfinālā. Otro vakaru pēc kārtas finālā iekļuva mums labi zināmais bijušais "Loko" braucējs zviedrs Fredriks Lindgrens, taču šoreiz viņš palika goda pjedestāla pakājē. Otrais pēc Janovska garām finiša karodziņam aizbrauca Vofindens, bet trešais bija pašreizējais titula īpašnieks polis Bartošs Zmaržliks, kurš pirmajā posmā finālā netika. Vroclavā diezin vai kāds īpaši pārdzīvoja par to, ka poļiem neizdevās gūt dubultuzvaru, jo pirmās divas vietas ieņēma vietējā kluba "Betard Sparta" spīdvejisti (šim klubam, starp citu, joprojām pieder arī Andžejs Ļebedevs, kurš ir aizdots Ribņikas ROW un jau nākamajā mačā pirmo reizi pēc savainojuma ir pieteikts komandas sastāvā).

Neveiksmīgs otrais posms bija pagājušās gada pasaules vicečempionam dānim Leonam Madsenam, kurš ieguva 7 punktus un pusfinālā neiekļuva. To pašu var teikt par Emīlu Saifutdinovu - 6 punkti un jau pirms pēdējās braucienu sērijas zaudētas izredzes tikt pusfinālā. Toties pirmo reizi karjerā GP posma pusfinālā iekļuva 20 gadus vecais Gļebs Čugunovs (piektdien vinam maz pietrūka, lai to izdarītu), kurš startēja kā treka pārstāvis ar tā saukto wild card. Salavatā (Baškīrijā) dzimušais jauneklis jau pusaudža vecumā nonāca Toljati "Mega Lada" sistēmā, bet tagad ir viens no Vroclavas komandas līderiem pasaulē spēcīgākajā spīdveja klubu līgā Polijas Ekstralīgā (pērn kopā ar Ļebedevu kļuva par Zviedrijas čempionu Eskilstūnas "Smederna" rindās). Nākamajos posmos viņš nestartēs, taču nākotnē viņam daudzi paredz ne tikai piedalīšanos GP posmos.

Pēc diviem posmiem ir izveidojies līderu piecnieks (atgādināšu, ka šosezon pirmo reizi ir tā sauktie posma punkti - līdzīgi kā motokrosā un motošosejā) - Janovskis ir līderis ar 38 punktiem, pa 32 punktiem ir Lagutam un Vofindenam, 30 - Lindgrenam un 27 - Zmaržlikam.

Nākamie divi GP posmi arī notiks Polijā - pašreizējā titula īpašnieka Zmaržlika kluba mototrekā Gožuvā 11. un 12. septembrī.