Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Astoņi posmi - astoņi uzvarētāji

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Astoņi posmi - astoņi uzvarētāji
Fredriks Lindgrens guva pirmo uzvaru karjerā spīdveja GP posmos.

Pasaules čempionāta GP seriāla 4. posmā spīdvejā "Ullevi" stadionā Gēteborgā uzvarēja zviedrs Fredriks Lindgrens. Viņam tā bija pirmā uzvara karjerā GP posmos, savukārt Gēteborgas mototrekā tas bija astotas GP posms un līdz šim nevienam šeit nav izdevies uzvarēt divreiz.

Fredrika Lindgrena uzvara ir pārsteigums ne tikai tāpēc, ka viņš uzvarēja pirmo reizi, bet vairāk tāpēc, ka viņš knapi iekļuva pusfinālā - parasti ar 7 punktiem nepietiek, lai tiktu starp astoņiem labākajiem, taču šoreiz pietika. Savā pusfinālā Lindgrens finišēja otrais aiz austrālieša Krisa Holdera, bet apsteidza Emīlu Saifutdinovu no Krievijas un savu tautieti Andreasu Junsonu. Otrajā pusfinālā pirmie divi bija attiecīgi amerikānis Gregs Henkoks un zviedrs Tomass Junasons (pirmo reizi karjerā iekļuva GP posma finālā!), ārpus fināla palika austrālietis Džeisons Kramps un dānis Nikijs Pedersens (kritiens un diskvalifikācija).
Finālā Lindgrenam iznāca labs starts, viņš jau brauciena sākumā kļuva par līderi un pārliecinoši uzvarēja. Otrais - Henkoks, trešais - Holders, ceturtais - Junasons.
GP seriāla kopvērtējumā līderis ar 58 punktiem ir Henkoks, 56 punkti - Pedersenam, 55 - Krampam, 52 - Holderam, 49 - Tomašam Gollobam, 46 - Jaroslavam Hampelam (abi Polija). Lindgrens pacēlās uz 8. vietu (37 punkti; tik pat arī Saifutdinovam, kurš ir septītais).