Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Daugavpils "Lokomotīve" šosezon varētu nepiedalīties Polijas 1. līgā

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Daugavpils "Lokomotīve" šosezon varētu nepiedalīties Polijas 1. līgā
Daugavpils "Lokomotīve". Foto: Przegladsportowy.pl.

Polijas spīdveja galvenās komisijas (GKSŻ) priekšsēdētājs Pjotrs Šimanskis neslēpj, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ Latvijas spīdveja klubu Daugavpils "Lokomotīve" šajā sezonā Polijas 1. līgā varētu aizstāt 2. līgas klubs Krosno "Wilki".

"Šī brīža apstākļos Latvijas klubam ir vairākas problēmas, lai varētu piedalīties Polijas "eWinner" līgā (pēc spēka otrā Polijas līga, kuru iepriekšējās sezonās sponsorēja automatizācijas uzņēmums "Nice" - aut.). Pirmā problēma ir saistīta ar Daugavpils komandas pārvietošanos no Latvijas uz Poliju, kas šobrīd, kā zināms, ir aizliegta valsts robežu slēgšanas dēļ," norāda Pjotrs Šimanskis. Bija parādījusies arī ideja, ka "Lokomotīves" klubs uz visu 2020. gada sezonu varētu pārcelties uz Poliju, lai nevajadzētu veikt starpvalstu pārbraucienus, taču, kā atzīst GKSŻ priekšsēdētājs, šādu variantu ir ļoti grūti realizēt, jo klubam ir savs stadions un atbalstītāji Latvijā.

Tiesa, palīdzīgu roku Daugavpils "Lokomotīves" klubam ir piedāvājusi Polijas pilsēta Pila. Šajā spīdveja centrā (tāpat kā Krakovā) 2020. gada sezonā nenotiks nevienas sacensības kādā no trim Polijas līgām, kas nozīmē, ka stadions būs brīvs. Taču galvenā problēma ir tā izīrēšana, jo, lai gan "Lokomotīves" bāzēšanās Pilā būtu izdevīga ne tikai šīs pilsētas ekonomikai, bet arī, lai tā saglabātu aktualitāti spīdveja sabiedrībā, vietējais Pašvaldības un atpūtas centrs, kam pieder Pilas spīdveja mototreks, nav pretimnākošs šajā idejā.

"Šobrīd nav zināms, kā koronavīrusa situācija izvērtīsies. Pagaidām robežas ir aizvērtas. Protams, šis ierobežojums ātrāk vai vēlāk tiks atcelts, tomēr karantīnas ievērošana būs jāsaglabā. Pat, ja ceļošana atkal būs atļauta, nav iespējams katrai no septiņām komandām, ierdoties Latvijā, ievērot divu nedēļu pašizolāciju," stāsta Šimanskis. Ļoti līdzīgas problēmas skar arī Vitštokas "Wölfe" komandu, kas bāzējas Vācijā un līdz šim piedalījās spīdveja Bundeslīgas sacensības, bet šajā starpsezonā izteica vēlmi pārcelties uz Polijas čempionātu.

Savu viedokli par šo situāciju izteica arī citas 1. līgas komandas "TŻ Ostrovia" prezidents Radoslavs Strželčiks: "Visu laiku domāju par Daugavpils "Lokomotīvi". Koronavīrusa epidēmija nav viņu vaina. Ļoti vēlos, lai viņi nepamestu mūsu čempionātu. Viņiem daudzu gadu gaitā ir izdevies saglabāt augstu līmeni (2015. un 2016. gadā Daugavpils "Lokomotīve" izcīnīja uzvaru Polijas 1. līgā, tomēr uz Ekstralīgu netika pārcelta - aut.), kā arī noslēgt līgumus ar vairākiem pasaules klases spīdvejistiem. Izkrišanai no līgas vajadzētu izšķirties tikai pašā spīdveja trekā. Nedrīkstam pieļaut viņu nepiedalīšanos."

Kā galvenā pretendente uz "Lokomotīves" aizstāšanu ir šī brīža Polijas 2. līgas komanda Krosno "Wilki", kas pagājušajā sezonā ieņēma 4. vietu septiņu komandu konkurencē. Šis klubs tika dibināts tikai 2018. gada oktobrī un pērnā sezona bija pirmā kluba vēsturē. "Wilki" klubs izveidojās pēc tam, kad savu darbību pārtrauca ilggadējā Krosno spīdveja vienība KSM, kas 12 sezonu laikā tikai vienreiz spēja kvalificēties 1. līgai, turklāt nespēja tajā noturēties vairāk kā vienu sezonu. Kā poļu medijiem norādīja "Wilki" kluba prezidents Gžegožs Lešnaks, viņš nevēl neko ļaunu Latvijas klubam, taču uzskata, ka, ja viņi nespēs piedalīties sacensībās, tad viņa klubs noteikti varētu saglabāt astoņu komandu konkurenci 1. līgā. Lešnaks arī piebilda, ka, viņaprāt, situācija varētu tapt skaidra maija vidū.

Izmantotie resursi:
Sportowefakty.wp.pl
Meczyki.pl
Polskizuzel.pl
Przegladsportowy.pl