Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts - starp Polijas eWinner 1. līgas pārsteigumiem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francis Gusts - starp Polijas eWinner 1. līgas pārsteigumiem
Francis Gusts (sarkanā ķiverē) aizvadītajā sezonā pārstreidza daudzus.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda šosezon bija spiesta atstāt Polijas eWinner 1. līgu, taču aizvadītā sezonā nav tāpēc krāsojama tikai tumšos toņos. Bija arī gašas krāsas un tās vispirms saistās ar junioriem, starp kuriem par sezona atklājumu kļuva 17 gadus vecais Francis Gusts. Komandas debitants tika iekļauts arī starp Polijas eWinner 1. līgas aizvadītās sezonas 7 pārsteigumiem portāla Sportowefakty.pl versijā.

Polijā par Franci Gustu līdz šai sezonai laikam runāja un zināja pat vairāk nekā Latvijā un tāpēc sezonas pirmajās sacensībās Baltijas spīdveja līgas 1. posmā un pēc tam īpaši Latvijas atklātajā čempionātā daudzi līdzjutēji Daugavpils "Lokomotīves" tribinēs neslēpa izbrīnu un pārsteigumu par jauno sportistu.

Savā debijas sezonā vienā no piecām spēcīgākajām spīdveja līgām pasaulē Francis pārī ar pašreiz mūsu labāko junioru Oļegu Mihailovu summā nezaudēja nevienā junioru braucienā, bet sešos no tiem uzvarēja ar 5:1. Papildus tam vēl divas 5:1 uzvaras, sacenšoties ar pretinieku pieaugušo braucēju pāriem. Pavisam "Loko" rindās aizvadīti 50 braucieni un astoņos no tiem gūta uzvara, bet tikai 12 braucienos nācās finišēt ceturtajam. Caurmērā vienā braucienā vairāk nekā 1,5 punkti, kas junioram debijas sezonā ir atzīstams rādītājs.

"Pēc šīs sezonas ir jāatzīst, ka Francis Gusts patiešām ir liels talants. Jaunajam latvietim šajā sezonā vēl vajadzēja vairāk mācīties un gūt pieredzi, bet viņš kļuva par vienu no labākajiem junioriem eWinner 1. līgā un dažos mačos parādīja sevi no labākās puses. Ja turpmāk tā turpinās progresēt, tad var daudz sasniegt," tā Gusta iekļaušanu starp sezonas pārsteigumiem pamato kolēģi no portāla Sportowefakty.pl.

Bez Franča Gusta starp sezonas pārsteigumiem eWinner 1. līgā vēl ir iekļauts arī Vadims Tarasenko, kurš, būdams "viesa" statusā, kļuva par "Lokomotīves" līderi un piekto labāko visā 1. līgā. Tarasenko pamatkomanda no Krosno iekļuva 1. līgā un viņš pats kļuva par 2. līgas labāko braucēju, taču diezin viņš Krosno komandā vairs brauks - pēc tāda snieguma 1. līgā brāļu Grigorija un Artjoma Lagutu brālēnam ir piedāvājumi no 1. līgas klubiem. Vēl pārsteigumu septiņniekā ir dāņi Andreass Līagers, Rasmuss Jensens no Gdaņskas komandas un Frederiks Jakobsens no Gņezno komandas, kā arī austrālietis Rohans Tangeits no Lodzas komandas un Ukrainas pārstāvis Aleksandrs Loktajevs arī no Lodzas komandas, kurš pēc neveiksmīgām iepriekšējām sezonām burtiski atdzimis spīdvejā no jauna.

     [+] [-]

, 2020-10-28 12:33, pirms 3 gadiem
Ja tādi ir pārsteigumi, tad var uzskatīt par spidveja norietu,Dzeisi Vārds,lūk kāds ir istens pārsteiguma fenomens, diemžēl Gustam naba par īsu.