Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kostigovs un Kolodinskis - piektie Eiropas pāru finālā, Ļebedevam - viens punkts GP posmā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kostigovs un Kolodinskis - piektie Eiropas pāru finālā, Ļebedevam - viens punkts GP posmā
Deniels Bjūlijs (vadībā) uzvarēja otrajā GP posmā pēc kārtas.

Latvijas spīdvejisti Jevgeņijs Kostigovs un Daniils Kolodinskis ieņēma 5. vietu Eiropas pāru čempionāta finālā Slangerupas mototrekā Dānijā, bet Andžeje Ļebedevs guva vienu punktu GP seriāla 7. posmā Vroclavā.

Stipra lietus dēļ Eiropas pāru čempionāta fināls sākās ar pāris stundu aizkavēšanos un mototreks nevarēja būt ļoti labā kondīcijā, taču - tas visiem bija vienāds. Savā pirmajā braucienā Latvijas pāris ar 1:5 zaudēja galvenajiem favorītiem un nākamajiem čempioniem dāņiem (Rasmusam Jensenam un Mihaelam Jepsenam Jensenam), taču turpinājumā braukšana padevās arvien labāk un bijām arī starp pretendentiem uz medaļām. Braucienā ar Lielbritānijas pāri Krisu Harisu un Tomu Brennanu uzvarēja Kolodinskis, taču pāragrs starts sanāca Kostigovam un tāpēc - tikai 3:3. Tad ar 4:2 tika pārspēti zviedri Viktors Palovāra un Matiass Tērnbloms - Kostigovs bija pirmais, bet Kolodinskis ceturtais, savukārt norvēģi tika pieveikti ar 5:1 (Kolodinskis pirmais, Kostigovs - otrais) un radās izredzes paspēkoties par medaļām. Diemžēl neizdevās tās iegūt. Pret čehu pāri Vāclavu Miliku un Janu Kvjehu - 3:3 (uzvarēja Kostigovs), taču pēdējā braucienā 1:5 zaudējums Polijas pārim Norbertam Krakovjakam un Gžegožam Zengotam.
Summā Kostigovs un Kolodinskis sakrāja 17 punktus (attiecīgi 10 un 7) un ieņēma 5. vietu. Par čempioniem ar 26 punktiem kļuva dāņi, otrie ar 23 punktiem čehi, bet trešie ar 21 punktu - poļi. Pirms mums ar 18 punktiem arī Zviedrija, bet aiz mums Lielbritānija (15) un Norvēģija (6).
GP seriāla 7. posmā Vroclavas mototrekā Polijā neizdevās braukšana Andžejam Ļebedevam - tikai viens punkts (vienā braucienā diskvalifikācija par kritiena izraisīšanu), kaut gan dažos braucienos varēja būt arī krietni labāk. Pamatsacensībās 12 punktus sakrāja dānis Leons Madsens, bet pa 11 punktiem bija uzreiz četriem - britiem Robertam Lambertam un Taiam Vofindenam, poļiem Macejam Janovskim un līderim kopvērtējumā Bartošam Zmarzlikam. 10 punktu - vēl vienam polim Patrikam Dudekam. Pusfinālā neiekļuva zviedrs Fredriks Lindgrens, austrālieši Džeisons Doils un Markss Friks, slovāks Martins Vaculiks, kuram tās bija pirmās sacens;ības pēc savainojuma.
Pirmajā pusfinālā uzvarēja Janovskis, kurš iepriekšējos trijos posmos nebija iekļuvis kaut vai pusfinālā (sezonas pirmajā posmā bija otrais), bet otrais bija Madsens. Otrajā pusfinālā Zmarzliks tikās ar trim britiem un finālā neiekļuva - viņš bija trešais aiz Deniela Bjūlija (iepriekšējā GP posma uzvarētājs tikai kā astotais iekļuva pusfinālā) un Lamberta (ceturtais - Vofindens).
Finālā visu braucienu vadībā bija Bjūlijs un kļuva šosezon par pirmo, kurš uzvarēja otrajā GP posmā pēc kārtas. Otrais - Madsens, trešais Lamberts, kurš pēdējā līkumā apsteidza Janovski. Tas bija trešais GP posms šosezon, kurā trijniekā netika neviens poļu spīdvejists, turklāt vēl Vroclavā.
Kopvērtējumā Zmarzliks saglabā pirmo vietu - 108 punkti. Par 16 punktiem atpaliek Madsens, bet uz trešo vietu pakāpās Bjūlijs, kuru no Madsena šķir 8 punkti.
Nākamais GP posms - 10. septembrī Vojensas mototrekā Dānijā. .