Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

G.Laguta startēs Daugavpilī

G.Laguta startēs Daugavpilī
Grigorijs Laguta ir daudzu Latvijas spīdveja cienītāju elks
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Viens no labākajiem pasaules spīdvejistiem Grigorijs Laguta apstiprinājis savu dalību sestdien paredzētajā Eiropas čempionāta fināla otrajā posmā. Viņš būs viens no latviešu Andžeja Ļebedeva un Kjasta Podžuka konkurentiem.

Grigorijs Laguta 2011. gadā kļuva par Eiropas čempionu, tādējādi viņam vieta tika garantēta arī visos šī gada finālos. Diemžēl aizņemtības un savainojuma dēļ viens no šī brīža labākajiem pasaules braucējiem nevarēja piedalīties pirmajā finālposmā. Zem jautājuma zīmes bija Krievijas braucēja līdzdalība arī otrajā finālposmā, taču nu oficiāli kļuvis zināms, ka Griša Daugavpilī startēs. Atgādināsim, ka Laguta ir trīskārtējais Latvijas čempions, 2007. gadā prata iekļūt Latvijas "Grand Prix" pusfinālā, kā arī vairākas sezonas bija Daugavpils "Lokomotīves" līderis.

Laguta startēs ar organizatoru piešķirto „wild-card”, tādējādi ar rezervista lomu būs jāsamierinās Latvijas braucējam Vjačeslavam Giruckim. Viņš izies uz starta, ja no dalības atteiksies kāds cits sportists. Otrais rezervists būs Jevgēņijs Karavackis.

Pirmajā finālposmā, kurš norisinājās Polijā, labi nostartēja Podžuks un Ļebedevs. Andžejs ar desmit punktiem ieņēma dalītu trešo vietu, savukārt Podžuks ar deviņiem punktiem bija piektais. Vistuvāk čempiona titulam ticis čehs Alešs Drimls, kuram 15 punkti. 13 punkti polim Tomašam Gapiņskim. Lieki piebilst, ka abi būs ierindā arī sestdien.

Eiropas čempionāta otrais finālposms startēs plkst. 18:00 Daugavpils „Lokomotīves” stadionā. Skolniekiem 1. septembra svētkos ieeja uz spīdveju būs bezmaksas, savukārt pārējiem spīdveja cienītājiem biļetes maksās no diviem līdz 10 latiem. Plašāka informācija: Официальный сайт спидвейного клуба «Lokomotīve»


, 2012-08-27 14:31, pirms 12 gadiem
kāda velna pēc mūsu braucēja vietu atdod kaut kādam krievam!!!
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Ļebedevs traumas dēļ nestartēs nākamajā "Grand Prix" posmā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs savainojuma dēļ nevarēs piedalīties pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" sezonas sestajā posmā Polijas pilsētā Goržovā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: FIM Speedway Grand Prix

Ļebedevs izcīna septīto vietu spīdveja "Grand Prix" posmā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Zviedrijā izcīnīja septīto vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" sezonas piektajā posmā.
Foto: FIM Speedway

Francis Gusts desmitais SGP2 čempionāta pirmajā posmā Zviedrijā

Piektdien, 14. jūnijā, startēja FIM pasaules spīdveja čempionāta 2024. gada sezona jauniešiem U-21 vecuma grupā jeb SGP2 čempionāts. Zviedrijas pilsētā Malillā notikušajās sacensībās uz starta izbrauca arī Latvijas motosportists Francis Gusts, kurš sacensības noslēdza desmitajā pozīcijā. Par vēlāko posma uzvarētāju kļuva Polijas sportists Viktors Pržjemskis. SGP2 jaunās sezonas otrais posms notiks 6. septembrī, kad Gusts startēs pašmāju fanu klātbūtnē Rīgā, Biķernieku spīdveja trekā.