Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs sāk sezonu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs sāk sezonu
Andžejs Ļebedevs "Kryterium Asow" sacensībās Bidgoščā.

Pirmais no Latvijas spīdvejistiem jauno sacensību sezonu sāka Andžejs Ļebedevs. Viņš tika uzaicināts piedalīties jau tradicionālajā jaunās sezonas ievadā Polijā - sacensībās "Kryterium Asow" Bidgoščas mototrekā, kas parasti atklāj oficiālo sacensību sezonu Polijā.

Parasti šajās sacensībās piedalās visi spēcīgākie poļu spīdvejisti un daži viesi, starp kuriem šoreiz bija arī Latvijas pašreiz labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs, trīskārtējais pasaules čempions dānis Nikijs Pedersens, viņa tautietis Andreass Līagers, francūzis Dāvids Bellego, dāņi Kenets Bjerre un Benjamins Basso, kā arī 2021. gada pasaules čempions Artjoms Laguta. Starp dalībniekiem bija arī pašreizējais pasaules čempions Bartošs Zmarzliks, tā ka konkurence sezonas pirmajās sacensībās bija ļoti augstā līmenī.
Andžejs Ļebedevs trīs reizes finišēja trešais, vienreiz - otrais un vienreiz ceturtais, kas summā deva 5 punktus un 14. vietu. Vienā no braucieniem izdevās pārspēt Nikiju Pedersenu. Par uzvarētāju kļuva Artjoms Laguta, kurš ieguva 13 no 15 iespējamajiem punktiem, bet pašreizējais pasaules čempions Bartošs Zmarzliks netika kaut vai trijniekā - viņš ieguva 10 punktus un ieņēma 6. vietu. Pa 11 punktiem sakrāja Dominiks Kubera, Šimons Vožņaks, Kacpers Vorina un Nikijs Pedersens, starp kuriem notika papildbrauciens par otro un trešo vietu. Pedersens nestartēja, bet uzvarēja Kubera, otrais - Vožņaks un viņiem attiecīgi otrā un trešā vieta sezonas pirmajās sacensībās.
Jau 8. aprīlī startēs Polijas Ekstralīga, 1. un 2. līga un šajā dienā pirmais mačs būs arī Daugavpils "Optibet Lokomotīve" komandai 2. līgā - viesos ar Ravičas komandu. Pirmais mačš savā mototrekā - 22. vai 23. aprīlī ar Gņezno "Start".