Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Speedway of Nations" nedēļa Vojensā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Latvijas spīdveja izlase trešdien Vojensas mototrekā Dānijā aizvadīs "Speedway of Nations" sacensību pusfinālu. Pērn izdevās iekļūt finālā, kur Latvijas komanda kļuva par sesto spēcīgāko pasaulē, bet šogad tamlīdzīgu panākumu atkārtot būs ļoti grūti, jo savainojuma un tā dēļ veiktās operācijas dēļ sastāvā nebūs komandas pirmā numura Andžeja Ļebedeva.

Sacensības rit pēc pāru braucienu principa (nākamgad atgriezīsies īstais komandu pasaules čempionāts ar četriem motobraucējiem katrā izlasē) un Latvijas izlase ir vienā pusfinālā ar Vāciju, Poliju, ASV, Somiju, Austrāliju un Ukrainu. Pirmās trīs komandas no katra pusfināla iekļūs finālā, kurā jau ir mājiniece Dānijas komanda. Otimālajā sastāvā Latvijas izlasei būtu reālas izredzes tikt trijniekā, tagad arī izredzes to paveikt ir, taču bez Andžeja Ļebedeva (ierindā atgriezīsies augusta sākumā) to paveikt būs daudz grūtāk. No otras puses - tā būs iespēja apliecināt sevi citiem. Jau pērn pusfinālā sekmīgi brauca Oļegs Mihailovs, tagad komandā vēl ir arī Jevgeņijs Kostigovs un viens no pašreiz labākajiem junioriem pasaulē Francis Gusts. Rezervē - Daniils Kolodinskis.
Galvenie favorīti mūsu pusfinālā ir poļi (GP seriāla līderis Bartošs Zmarzliks, Macejs Janovskis un Patriks Dudeks) un austrālieši (Džeisons Doils, Makss Friks un Džeks Holders), bet par trešo vietu spēkosies Vācija (Kais Hukenbeks, Niks Blēdorns un Ēriks Riss), ASV (Luks Bekers, Broks Nikols un Dillons Rumls), Somija (Timo Lahti, Timi Salonens un Jesse Mustonens) un Latvija. Ukrainas izlase arī var atņemt punktus (pirmām kārtām jau Marko Ļevišins), taču diezin vai tai ir izredzes tikt trijniekā.
Otrajā pusfinālā 28. jūlijā sacentīsies Čehija, Lielbritānija, Francija, Zviedrija, Itālija, Slovākija un Slovēnija.
Fināls - 30. jūlijā, bet 29. jūlijā būs tamlīdzīgs U21 junioru izlašu fināls, kurā ir arī Latvijas izlase - Francis Gusts, Ernests Matjušonoks un Ričards Ansviesulis. Pretinieki būs labākie spīdveja juniori no Polijas, Dānijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Austrālijas un Čehijas. Komandu sastāvos - praktiski visi pašreiz labākie spīdveja juniori pasaulē.