Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Matjušonoks un Ansviesulis otrie Nice Cup posmā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Matjušonoks un Ansviesulis otrie Nice Cup posmā
Ernests Matjušonoks

Latvijas jauno spīdvejisti duets Ernests Matjušonoks (Daugavpils "Lokomotīve") un Ričards Ansviesulis (Rīgas IK "Auseklis") ieņēma otro vietu Nice Cup izcīņas posmā Grudzjoncas mototrekā Polijā. Pirmo vietu pārliecinoši ieņēma dāņi.

Nice Cup izcīņa ir sacensīobas, kas paredzētas tā sauktajiem junioru otrajiem numuriem jeb jaunākajiem junioriem. Tieši šīs junioru spīdveja sacensības Grudzjoncā bija īpatnējas ar to, ka Vāciju pārstāvēja ... meitenes un apliecināja, ka spīdvejā drīz varētu būt iemesls rīkot sacensības arī viņām. Selīne Līmbane, piemēram, ieguva 12 punktus un kopā ar Sindiju Vēberi ieņēma 5. vietu starp sešiem pāriem - 13 punktu (pavisam vāji bija ukraiņu puiši - tikai 5 punkti).
Latvijas pāris sakrāja 16 punktus (Matjušonoks - 9, Ansviesulis - 7; vienā braucienā Matjušonokam diskvalifikācija) un no Dānijas pāra atpalika par 5 punktiem (dāņiem 15 no 15 iespējamajiem punktiem atveda Matiass Nīlsens). Trešajā vietā Čehijas/Nīderlandes trio, kam arī bija 16 punktu, taču otrā vieta Latvijas duetam - tieši braucienā ar čehiem Matjušonoks tika diskvalificēts (kritiens?), taču uzvarēja Ansviesulis - neizšķirts 3:3, taču pirmais bija mūsu motobraucējs.
Pēc pāru sacensībām tika rīkots Suerfināls labākajiem punktu guvējiem un tajā Matjušonoks piekāpās tikai dānim Nīlsenam.
Nākamais Nice Cup posms jau šovakar Gdaņskā. Paredzams, ka viens no Nice Cup posmiem 8. septembrī risināsies Daugavpilī.