Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Komanda apstiprina Ļebedeva kājas lūzumu, Latvijas spīdvejistam vajadzīga operācija

Agris Suveizda

Komanda apstiprina Ļebedeva kājas lūzumu, Latvijas spīdvejistam vajadzīga operācija
Andžejs Ļebedevs

Polijas Ekstralīgas spīdveja komanda Ribnikas PGG ROW savā mājaslapā apstiprinājusi, ka latviešu braucējam Andžejam Ļebedevam ir apakšstilba kaula lūzums. Tajā viņš iedzīvojās sadursmē ar komandas biedru sacensību pēdējā braucienā.

"Sākotnējā diagnoze liecināja, ka varētu būt potītes savainojums, taču vēlāk izrādījās, ka Andžejam ir apakšstilba kaula lūzums," komandas mājaslapā citēts prezidents Kšištofs Mrozeks. "Ļebedevam pārbaudes tika veiktas Pekari Slonski specializētajā slimnīcā, kur viņš gaida operāciju."

"Turam īkšķus, lai viņam ar veselību viss būtu kārtībā, un vēlam viņam ātru atlabšanu un atgriešanos trekā," Mrozeks turpināja. Kamēr prezidents bilda, ka pēc operācijas būs nepieciešams vismaz vairāku nedēļu ilgs pārtraukums, Ļebedeva un arī Latvijas izlases treneris Nikolajs Kokins sarunāar Przeglad Sportowy sacīja, ka spīdvejistam nāksies izlaist vismaz mēnesi. Tādējādi praktiski skaidrs, ka Ļebedevam tomēr ies secen jūlijā plānotais Eiropas čempionāts, kas piecos posmos no 4. līdz 29. jūlijam notiks Polijā.

Polijas Ekstralīgas sezona sākās 12. jūnijā, un Ribnikas komanda pirmajā kārtā atzina "Zielona Gora" pārākumu (36:53). Ļebedevs toreiz nopelnīja divus punktus un vienu bonuspunktu, bet otrdien ar sešiem punktiem un diviem bonuspunktiem bija starp labākajiem komandā. Grudzjondzas rindās ar 15 punktiem izcēlās kādreizējais Daugavpils "Lokomotīves" krievu leģionārs Artjoms Laguta. Līdz jūlija beigām Ribnikas komandai paredzētas vēl sešas kārtas.

11. jūlijā sāksies Polijas 1. līga, un tajā tomēr piedalīsies arī Daugavpils "Lokomotīve", par kuras startēšanu pandēmijas ierobežojumu dēļ sākotnēji bija šaubas. "Lokomotīve" sezonu sāks ar izbraukumu pret Lodzas "Orzel".

Izmantotie resursi:
KS ROW Rybnik S.A. - Temat na dziś - Andrzej...
https://www.przegladsportowy.pl/zuz...