Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Bjerre un Gusts izrauj uzvaru, Ļebedevam - 14 punkti, Pedersenam - kritiens

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Bjerre un Gusts izrauj uzvaru, Ļebedevam - 14 punkti, Pedersenam - kritiens
Francis Gusts aizvadīja savu līdz šim labāko maču Dānijas spīdveja līgā.

Andžejs Ļebedevs un Francis Gusts aizvadīja sekmīgus mačus savu komandu sastāvos Dānijas spīdveja līgā, katrs guva pa 14 punktiem, taču galaiznākums abu komandām bija atšķirīgs - Andžeja pārstāvētā komanda sīvā cīņā zaudēja, bet Franča komanda pēdējā braucienā izrāva uzvaru. Kritiens jau pirmajā braucienā, taču bez nopietna savainojuma "Optibet Lokomotīve" jaunajam papildinājumam Kevinam Jūlam Pedersenam.

Komanda "Grindsted" savā mototrekā uzņēma "Slangerup" spīdvejistus. Maču ar 5:1 uzvaru pirmajā braucienā sāka Kenets Bjerre un Francis Gusts, taču tālāk tik gludi negāja - četrus braucienus pirms beigām viesiem bija 7 punktu pārsvars (33:26). 11. braucienā Gusts un Bjerre atkal uzvarēja ar 5:1 - jau 31:34. Pirms pēdējā brauciena viesi bija vadībā ar 39:38, taču Bjerre un Gusts trešo reizi šajā mačā uzvarēja ar 5:1 un izrāva mājiniekiem uzvaru visā mačā - 43:40. Turklāt pēdējā braucienā tika pārspēts viesu spēcīgākais pāris - Mihaels Jepsens Jensens un Jonass Seiferts-Salks.
Bjerres rēķinā 17 punktu, Gustam - 14 punktu. Divatā viņi guva 31 no komandas 43 punktiem. Daugavpils "Optibet Lokomotīve" jaunais papildinājums dāņu juniors Kevins Jūls Pedersens pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu (Gusts tajā braucienā uzvarēja) un vairs nestartēja. Pedersens tika aizvests uz slimnīcu un bija šaubas, ka viņš jau 5. jūnijā varēs braukt daugavpiliešu sastāvā un ka 27. maijā varēs piedalīties GP2 pirmajā posmā Prāgā. Par laimi iztika bez lūzumiem un Kevins Jūls jau ir ceļā uz Prāgu.
Andžeja Ļebedeva (iekļauts aizvadītās kārtas simboliskajā septiņniekā Polijas spīdveja 1. līgas čempionātā) pārstāvētā "Fjelsted" komanda savā mototrekā ar 40:44 zaudēja "Sonderjylland Elite" komandai. Šajā mačā viesiem četrus braucienus pirms beigām bija 6 punktu pārsvars (33:27), Ļebedevam un Hansam Andresenam 11. braucienā izdevās uzvarēt ar 5:1 un rezultāts kļuva 32:34, nākamajā braucienā Ļebedevs atkal uzvarēja un saglavāja divu punktu starpību, taču 1:5 priekšpēdējā braucienā atņēma izredzes izglābties. Pēdējā braucienā Andžejs atkal uzvarēja un kopā ar Andresenu atveda 4:2, taču tas bija vājš mierinājums.
Andžeja Ļebedeva rēķinā 14 punktu un viņš bija rezultatīvākais starp abu komandu braucējiem.