Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Optibet Lokomotīve" sarežģī situāciju

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Optibet Lokomotīve" sarežģī situāciju
Francis Gusts otro reizi šosezon bija komandas rezultatīvākais braucējs mačā.

Zaudējumu ļoti svarīgā Polijas 2. spīdveja līgas mačā savā mototrekā piedzīvoja Daugavpils "Optibet Lokomotīve" - 42;47 pret Ravičas komandu "Metalica Recycling Kolejarz". Zaudējums sarežģī daugavpiliešu izredzes iekļūt pirmajā četriniekā un līdz ar to pusfinālā.

Jevgeņijs Kostigovs, kurš iepriekšējā vakarā kopā ar Andžeju Ļebedevu ieguva bronzas medaļas Eiropas čempionāta finālā pāriem, paspēja ierasties uz maču ar Ravičas komandu, tā ka mājinieki bija labākajā sastāvā (vai kāda "liekā" - obligāti jābūt diviem - juniora vietā vajadzēja likt Ķastu Puodžuku - tas jau ir cits jautājums, jo "uz dullo" sastāvs mačam arī netiek noteikts). Ravičas komanda ir Ekstralīgas komandas "Fogo Unia" fārmklubs, tajā ir ne tikai talantīgi vai bijušie juniori, kuri vēl netiek galvenajā komandā, bet arī kāds pieredzējis braucējs - pašreiz, piemēram, tāds ir Damjans Balinskis. Komandas sastāvā un tās līderis ir pagājušā gada pasaules junioru čempions austrālietis Džeimons Lindsejs, kurš pašreiz ir palicis ārpus Ekstralīgas komandas sastāva.

Mājiniekiem neveiksmīgs izvērtās mača sākums - pēc otrā jeb junioru brauciena viņi bija vadībā (7:5), taču tad zaudēja trīs no nākamajiem pieciem braucieniem un turklāt divus no tiem ar 1:5. Pēc 7. brauciena rezultāts bija 25:17 viesu labā. Slikts mača sākums bija Tomasam Junasonam, arī Kostigovs pēc ilgā un tālā ceļa nebija tik "svaigs", bet to arī varēja gaidīt. Devītajā braucienā vispirms par kritienu tika diskvalificēts Francis Gusts, bet atkārtotā braucienā kritienu pirmajā līkumā piedzīvoja Kostigovs ar Lindseju un austrālietis savainojuma dēļ maču vairs nevarēja turpināt. Kostigovs pārspēja Balinski - 23:30. Atlikušajos sešos braucienos, turklāt vēl viesiem paliekot bez Lindseja, šādu deficītu vajadzēja dzēst, taču neizdevās.

11. braucienā Kostigovs un Oļegs Mihailovs uzvarēja ar 5:1 un četrus braucienus pirms beigām - vairs tikai 31:34. Trīs nākamie braucieni beidzās neizšķirti 3:3, bet tas nozīmēja, ka tikai uzvara ar 5:1 pēdējā braucienā var dot uzvaru mačā. Neizdevās... Mihailovam un Kostigovam šoreiz 2:4. Mača beigās mūsējie nespēja uzvarēt paši, bet viesu rindās teicamu sniegumu rādīja nesenie juniori Damjans Druzdžs (kopā 14 punkti) un Šimons Šlauderbahs (9 punkti).

"Optibet Lokomotīves" rindās 12 punkti Gustam (piecos braucienos plus viens kritiens), 10 - Mihailovam, 8 - Kostigovam, bet tikai 6 punkti (viena izstāšanās pēdējā aplī, esot otrajā vietā...) Junasonam. Ričardam Ansviesulim - 5 punkti (uzvara vienā braucienā), Ernestam Matjušonokam - viens (divi braucieni) punkts, bet Daniils Kolodinskis savā vienīgajā braucienā palika bez punktiem.

Daugavpilieši turnīra tabulā saglabā vietu pirmajā trijniekā, taču tā nebūt vairs nav tik stabila un stabilāku to var padarīt tikai pašu sekmes atlikušajos mačos. Nākamais - jau trešdien Žešuvā. .

     [+] [-]

, 2021-07-26 08:02, pirms 3 gadiem
Īsti braucēji atbrauca , mierīgi uzvarēja, un nežēlojās par treka problēmām vai savirzēm,kā to dara Kokins un viņa padotie, lai mācās braukt ,dod gāzi grīdā un perspektīvē sapņo par 1. līgu.

     [+] [-]

, 2021-07-26 08:48, pirms 3 gadiem
No Lešno sagādātie motocikli bija daudz jaudīgāki,šajā gadījumā visu izškīra ne tik daudz meistarība cik tehnika.