Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam un Kostigovam - Eiropas spīdveja pāru "bronza"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam un Kostigovam - Eiropas spīdveja pāru "bronza"
Andžejs Ļebedevs (vidū) un Jeveņijs Kostigovs (pa labi) ar Eiropas čempionāta bronzas medaļām.

Trešo gadu pēc kārtas, bet pavisam piekto reizi Latvijas spīdvejisti ieguva medaļas Eiropas čempionātā pāriem - Makonas mototrekā Francijā sestdien vēlu vakarā bronzas godalgas saņēma Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs. Tikai par vienu punktu mūsējie atpalika no otrās vietas, bet Ļebedevs bija viens no trim rezultatīvākajiem braucējiem.

Septiņu valstu spīdvejistu pāru Eiropas čempionāta finālsacensībās vismaz piecu valstu motobraucēji bija reāli pretendenti uz godalgām. Mūsējie sāka ar 4:2 uzvaru pār Itāliju, turklāt Kostigovs līdz pēdējiem metriem centās apsteigt Pako Kastanju, lai atvestu 5:1 uzvaru. Mazliet pietrūka. Nākamajā braucienā ar Čehiju tika diskvalificēts Ļebedevs - tiesnesis nolēma, ka viņa vainas dēļ kritienu piedzīvoja Jans Kvehs. Atkārtotā braucienā Kostigovs pārspēja gan Vāclavu Miliku, gan Kvehu un atveda šajā situācijā labāko iespējamo rezultātu - 3:3. Nākamie trīs braucieni mūsējiem bija ar tiešajiem konkurentiem cīņā par godalgām un titulu - Poliju, Franciju un Dāniju. 3:3 neizšķirts ar poļiem un mājiniekiem, bet dāņi pieveikti ar 4:2. Tas nozīmēja, ka medaļas ir kabatā un bija iespēja iegūt arī otro vietu jeb papildbraucienu par otro vietu ar poļiem - vajadzēja uzvarēt britus ar 5:1. Uzvarēt izdevās, bet ar 4;2 un no otrās vietas čempionātā šķīra tikai viens punkts.
Latvijas pāris summā nezaudēja nevienā braucienā, ieguva 21 punktu un bronzas godalgas. Par Eorppas čempioniem pāriem pirmo reizi vēsturē kļuva Francijas spīdvejisti - Dāvids Belego un Dimitrijs Beržē, kuri sakrāja 26 punktu. 22 punkti Polijas motobraucējiem. Latvijas spīdvejisti medaļas Eiropas čempionātā pāriem iegūst trešo gadu pēc kārtas - 2019. gadā bija bronzas medaļas, pērn - sudraba, tagad - atkal bronzas medaļas. Vēl 2012. gadā bijām otrie un 2016. gadā Rīgā lietus dēļ nepabeigtajā finālā - trešie.
Andžejs Ļebedevs bija viens no trim rezultatīvākajiem brauciejiem - pa 14 punkti viņam, Bellego un dānim Madsam Hansenam.
Jācer, ka Kostigovs paspēs svētdien savlaicīgi atgreizties Daugavpilī, jo plkst. 18 "Optibet Lokomotīve" komandai ļoti svarigs mačs Polijas 2. līgas čempionātā ar Ravičas komandu.