Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kjasts Podžuks debitēs Zviedrijas Elitserien

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kjasts Podžuks debitēs Zviedrijas Elitserien
Teicamais sniegums Pasaules kausa izcīņā Latvijas izlases sastāvā ļāva Kjastam Podžukam tikt Zviedrijas Elitserien čempionāta komandā.

Latvijas spīdveja izlases kapteinis nesenajā Pasaules kausa izcīņā Kjasts Podžuks parakstījis līgumu ar Zviedrijas Elitserien klubu "Ikaros Smederna Eskilstuna" un jau 30. jūlijā var debitēt Zviedrijas spīdveja elitē.

Eskilstūnas komandā savainojumu dēļ no sastāva izkrituši 2011. gada pasaules vicečempions Andreass Junsons un dānis Kennijs Larsons, komandas vadība meklē viņiem aizstājējus un tieši Larsona vietā uzaicināts daugavpilietis Kjats Podžuks. Podžuks "Ikaros Smederna" kluba vadības uzmanību piesaistīja ar teicamu sniegumu Latvijas izlases rindās Pasaules kausā. Līdz šim Kjasts vēl nav braucis Elitserien čempionātā, kas ir viens no četriem spēcīgākajiem pasaulē līdz ar Polijas Ekstraliga, britu Elites līgu un Dānijas spīdveja elites līgu.
Debija Eskilstūnas komandas rindās Kjastam paredzēta 30. jūlijā izbraukuma mačā ar Stokholmas "Hammarby".

"Ikaros Smederna" ir spīdveja klubs ar senām tradīcijām. 1973. un 1977. gadā tas bija Zviedrijas čempions, bet 5 reizes ir iegūta otrā un 4 reizes - trešā vieta. Pagājušajā sezonā "Ikaros Smederna" atgriezās Elitserien čempionātā un pašreiz ieņem tajā 5. vietu 8 komandu konkurencē. Eskilstūnas komandā brauc mums labi zināmais Grigorijs Laguta (pēc ilgāka laika abi ar Kjastu atkal būs vienā komandā!), pieredzējušie zviedri Peters Karlsons un Magnuss Zeterstrēms, polis Kžištofs Bučkovskis, kā arī jau pieminētie Junsons un Larsons, kuri savainojumu dēļ ir izkrituši no sastāva. Komandas rindās ir vairāki bijušie un esošie Zviedrijas junioru komandas dalībnieki.

     [+] [-]

, 2013-07-25 18:09, pirms 11 gadiem
Žurnālisti, tiekat taču vienreiz galā, braucēju sauc Kjasts Podžuks vai Ķasts Puodžuks!