Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs ieved "Vilkus" Ekstralīgā!

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs ieved "Vilkus" Ekstralīgā!
Andžejs Ļebedevs un "Vilki" - Polijas spīdveja Ekstralīgā!

Pirmo reizi vēsturē spēcīgākajā spīdveja klubu līgā pasaulē - Polijas Ekstralīgā - nākamsezon startēs Krosno komanda "Cellfast Wilki". Par galveno varoni 1. līgas otrajā finālmačā Zeļona Gurā kļuva Andžejs Ļebedevs - viņa rēķinā 15 no 18 iespējamajiem punktiem un tieši viņa sniegums ļoti lielā mērā ļāva "Vilkiem" divu maču summā uzvarēt ar 91:89.

Pirmajā finālmačā Krosno "Vilki" pārspēja Zeļona Guras komandu "Stelmet Falubaz" ar 50:40. Desmit punktu pārsvars ir labs pārsvars, bet tomēr atbildes mača priekšvakarā tik un tā par favorīti tika uzskatīta Zeļona Guras komanda, kura pērn tieši izkrita no Ekstralīgas. Mačs izvērtās ļoti spraigs un uzvarētāji divu maču summā izšķīrās pēdējos divos braucienos.
Pēc pirmajiem četriem braucieniem rezultāts bija 15:9 mājinieku labā un viņi atguva jau sešus no desmit punktiem, taču tālāk mājiniekiem tik gludi negāja un vispirms te ir Andžeja Ļebedeva nopelns. Viņš uzvarēja braucienos un neļāva mājiniekiem palielināt pārsvaru, bet 9. braucienā Ļebedevs aizstāja Rafalu Karčmaržu un taktiskā maiņa deva vēlamo - uzvarēja čehs Vāclavs Miliks, Ļebedevs bija trešais un 4:2 uzvara braucienā ļāva viesiem samazināt rezultāta starpību līdz 24:30. Andžejs startēja arī nākamajā 10. braucienā, pēc kura komentāros bija rakstīts "Lebiediew show!" - daugavpilietis visu braucienu dzenāja čehu Janu Kvjehu, trešajā aplī to beidzot pa celiņa ārmalu apsteidza, pēdējā līkumā Kvjehs vēl diezgan riskanti mēģināta atgūt vadību, taču Andžejs to nepieļāva - 3:3 braucienā un četru punktu pārsvars divu maču summā piecus braucienus pirms beigām.
Mājinieki jau 11. braucienā uzvarēja ar 5:1 un pirmo reizi panāca summā neizšķirtu - 38:28, bet pēc 12. brauciena viņi bija vadībā ar 42:30 un pirmo reizi divu arī divu maču summā izvirzījās vadībā. Divos no trim pēdējiem braucieniem atkal piedalījās Ļebedevs un leilā mērā izšķīra divcīņas likteni. Vispirms viņš uzvarēja un pārī ar Miliku atveda 4:2 - pirms pēdējiem diviem braucieniem 44:34 mājinieku labā un neizšķirts divu maču summā.
Priekšpēdējā braucienā briesmīgu kritienu piedzīvoja Mateušs Ščepanjaks un mājinieku austrālietis Makss Friks. Par vainīgu tika atzīts Friks, kurš guva arī savainojumu un, taču aizstāt viņu neviens nedrīkstēja. "Vilku" pāris uzvarēja ar 4:2 un tas nozīmēja, ka tikai uzvara ar 5:1 vai ar 4:2 pēdējā braucienā dotu "Stelmet Falubaz" uzvaru divu maču summā vai neizšķirtu, kas būtu līdzvērtīgs uzvarai, jo tādā gadījumā Ekstralōigā iekļūtu komanda, kura bija augstāk regulārajā čempionātā - proti, "Stelmet Falubaz". Pēdējā braucienā "Vilkiem" izbrauca Ļebedevs un Miliks. Uzvarēja mājinieku veterāns Pjotrs Protasevičs, kuram tās bija pēdējās sacensības karjerā, Ļebedevs bija pārliecinoši otrais, bet Miliks noturēja trešo vietu - 3:3 braucienā, 41:49 visā mačā un 91:89 divu maču summā.
Andžejs Ļebedevs bija rezultyatīvākais ne tikai savā komandā, bet arī starp abu komandu braucējiem. Tieši viņa sniegums iedvesmoja visu komandu un "Vilki" pirmo reizi vēsturē iekļuva Ekstralīgā.

     [+] [-]

, 2022-09-24 23:33, pirms 2 gadiem
💪👍🍺

     [+] [-]

, 2022-09-25 09:00, pirms 2 gadiem
Andžejs to ir pelnījis,labs paraugs visiem,kādam jābūt profesionālam sportistam.