Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Latvijas un pasaules spīdveja jaunumi īsumā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Latvijas un pasaules spīdveja jaunumi īsumā
Andžejs Ļebedevs priecē ar savu braukšanu Polijā
Foto: Laimonis Saulītis

Lai arī spīdveja sezona Latvijā ir tikpat kā noslēgusies, vairāki Latvijas spīdveja komandas "Lokomotīve" braucēji turpina startēt citu valstu līgās. Nedēļas nogalē kārtējais spīdveja "Grand Prix" seriāla posms, kuru varētu izlaist virkne spēcīgu braucēju.

Kamēr joprojām turpinās sarunas par Latvijas un Zviedrijas izlašu iespējamo sparingu Daugavpilī septembrī, Latvijas labākais juniors Andžejs Ļebedevs turpina labi braukt Somijas čempionātā. "Keittioepiste" komandas rindās, iekrājot 12 punktus no 18 iespējamajiem, viņš sākumā palīdzēja komandai ieņemt otro vietu četru komandu konkurencē, bet vakar viņš ar tiem pašiem 12 punktiem palīdzēja tikt savējiem pie uzvaras. Abos mačos viņš bijis labākais savā komandā, kurā pazīstamākie komandas biedri ir pavisam nesen Latvijas čempionātā redzētie Tēmu un Timo Lahti. Labākais otrdienas vakara mačos (13 punkti) starp visām četrām komandām bija Kauko Nieminens, kurš savulaik tika pieteikts "Lokomotīves" sastāvam, taču tā arī ne reizi mūsu komandā nenobrauca.

Krievijas čempionātā pie 17 punktiem ticis Romāns Považnijs, palīdzot Balakovas "Turbina" ar 61:31 sagraut Salavatas klubu. Interesanti, ka Považnija komandas biedrs Emīls Sajfutdinovs piedzīvoja kritienu, pēc kura uz treka tā arī neatgriezās. Izskatās, ka savainojums nav pārāk nopietns un viņš varēs startēt sestdien paredzētajā "Grand Prix" seriāla posmā Polijā.

Pilnīgi skaidrs, ka savainojuma dēļ uz starta sestdien neizies polis Janušs Kolodžejs, kura vietu ieņems rezervists Magnuss Zeterstrēms. Savainojums varētu traucēt uz treka iziet slavenajam dānim Niki Pedersenam, bet nav izslēgts, ka viņš startēs ar pretsāpju līdzekļiem.

"Grand Prix" organizētāji nosaukuši nākamā Skandināvijas "Grand Prix" wild-card ieguvēju. Par to kļūs dānis Bjarne Pedersens. Pedersenam noskaņojums pēdējās dienās bijis ļoti labs, par to šaubu nevar būt nekādu. 2012. gada "Grand Prix" seriāla atlases sacensībās viņš ieguva otro vietu, nodrošinot sev vietu pamatsastāva dalībnieku pulkā. Uzvaru šajos mačos izcīnīja zviedrs Antonio Lindbeks, bet trešais palika polis Pjotrs Protaševičs. Visi viņi tikuši starp pamatsastāva dalībniekiem, bet starp rezervistiem būs slovāks Martins Vaculiks, polis Kšištofs Kaspžaks, kā arī zviedrs Petrs Ljungs.

Desmito vietu "Grand Prix Challenge" ieguva "Lokomotīves" leģionārs Jonass Kilmekorpi, bet tikšanai "Grand Prix" ar to ir par maz. Aiz Jonasa palika tādas zvaigznes kā Gžegožs Valaseks, Hans Andersens, Matejs Žagars, Deivijs Vats un citi.

Izmantotie resursi:
Speedway World Championships
Официальный сайт спидвейного клуба "Lokomotiv"...
SportoweFakty.pl