Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Dubultpārsteigums Gožuvā - GP debitanti uz pjedestāla!

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Dubultpārsteigums Gožuvā - GP debitanti uz pjedestāla!
Slovaks Martins Vaculiks uzvarēja savā debijas GP posmā spīdvejā!

Pasaules čempionāta GP seriālā spīdvejā Gožuvas mototrekā Polijā uz goda pjedestāla kāpa divi motobraucēji, kuri pirmo reizi karjerā piedalījās GP posmā - slovaks Martins Vaculiks uzvarēja, bet polis Bartošs Zmarzliks ieņēma trešo vietu. Līderis kopvērtējumā paliek pašreizējais titula īpašnieks amerikānis Gregs Henkoks. Polijas GP Gožuvā bija 150. sacensības, kopš pasaules čempions spīdvejā tiek noteikts šādā veidā.

22 gadus vecais Martins Vaculiks ir pirmais slovaku spīdvejists, kurš piedalījās spīdvejā GP posmā, un viņš tajā tikai traumu guvušā poļa Jaroslava Hampela vietā. Vaculikam šī sezona ir ļoti laba visās spīdveja frontēs, taču uzvaru GP posmā no viņa neviens negaidīja. Pamatsacensībās Vaculiks savāca 12 punktus, pusfinālā bija otrais, bet finālā - uzvarēja! Līdz šim tikai diviem GP debitantiem ir izdevies uzreiz uzvarēt - polim Tomašam Gollobam un Emīlam Saifutdinovam no Krievijas (Gollobs to izdarīja pašā pirmajā GP izcīņā 1995. gadā, kļūdams par vispār pirmā spīdveja GP uzvarētāju).
17 gadus vecais polis Bartošs Zmarzliks aizpildīja posma rīkotājiem piešķirto vietu un jau savā pirmajā braucienā finišēja otrais, bet trešajā - uzvarēja. Finālā vietējais (viņš pārstāv Gožuvas komandu) poļu jauneklis finišēja trešais, turklāt viņš sīvi spēkojās par otro vietu ar austrālieti Krisu Holderu. Tas ir lielākais sasniegums viņa pagaidām vēl ļoti īsajā spīdvejista karjerā. Zmarzliks kļuva par jaunāko spīdvejistu, kuram izdevās iekļūt trijniekā GP posmā.

Ļoti neveiksmīgi sacensības sāka poļu lielākā cerība Tomašs Gollobs, kuram pēc trim braucieniem bija tikai trīs punkti. Gožuva ir Golloba dzimtā pilsēta, tās mototrekā viņš vienmēr brauc ļoti labi, bet šoreiz likās, ka Tomeks paliks pat ārpus pusfināla. Tomēr tā nenotika. Uzvaras abos atlikušajos braucienos deva vietu pusfinālā, bet tur Gollobs uzvarēja un iekļuva finālā. Finālā gan nācās palikt ceturtajam. Golloba laiks beidzies? Nesteigsimies atbildēt...

Vēl sliktāk klājās dānim Nikijam Pedersenam un austrālietim Džeisonam Krampam. Pedersens ieguva tikai septiņus punktus, bet iepriekšējā Dānijas GP posma uzvarētājs Kramps - tikai piecus un abi palika ārpus pusfināla.

Finālā Martins Vaculiks uzvarēja pārliecinoši, otrais bija Kriss Holders, bet trešais - Bartošs Zmarzliks.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis joprojām ir amerikānis Gregs Henkoks (Gožuvā - izstājās pusfinālā) - 87 punkti. Ar 78 punktiem seko Kramps un Holders, 72 punkti ir N. Pedersenam, 64 - Gollobam, 63, zviedram Fredrikam Lindgrenam.
Nākamais spīdveja GP posms risināsies 28. jūlijā Goričanas mototrekā Horvātijā, bet līdz tam tiks noskaidrots pasaules spēcīgākā spīdveja komanda - jau 7. jūlijā Pasaules kausa izcīņas pirmais pusfināls...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja