Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Jepsens Jensens pārsteidzoši uzvar Vojensā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jepsens Jensens pārsteidzoši uzvar Vojensā
20 gadus vecais dānis Mihaels Jepsens Jensens sagādāja šīs sezonas lielāko pārsteigumu spīdveja "Grand Prix" seriālā.

Spīdveja pasaules čempionāta "Grand Prix" seriāla priekšpēdējā 11. posmā Vojensā pārsteidzošu uzvaru guva 20 gadus vecais Mihaels Jepsens Jensens, kurš šajā posmā startēja ar wild card kā treka pārstāvis. Dāņu junioram tā bija pirmā uzvara GP posmā viņa karjerā.

Kārtējais dāņu spīdveja talants Mihaels Jepsens Jensens sevi pieteica jau aizpagājušajā sezonā, bet šosezon viņš jau bija licis par sevi runāt visiem spīdveja aprindās - viņš teicami brauca Pasaules kausa izcīņā, kur finālā atveda 11 punktus un lielā mērā sekmēja Dānijas izlases uzvaru, savukārt pasaules junioru čempionāta finālā viņš pēc 4 no 7 posmiem ir līderis. Un tomēr Jepsena Jensena uzvara Vojensā ir pagaidām lielākais šīs sezonas GP seriāla pārsteigums.
Vēl jo vairāk tāpēc, ka 20 gadus vecais dānis ļoti slikti sāka sacensības, palikdams bez punktiem savā pirmajā braucienā. Tad viņš ar katru nākamo braucienu izskatījās arvien pārliecinošāks, taču vairāk par 7 punktiem nesakrāja un viņam lielā mērā paveicās, ka ar tiem pietika, lai tiktu pusfinālā (7 punkti bija vēl četriem spīdvejistiem). Tad arī sākās Jepsena Jensena īstā uzstāšanās. Pusfinālā viņš finišēja otrais aiz Emīla Saifutdinova (Krievija), bet apsteidza GP seriāla līderi kopvērtējumā austrālieti Krisu Holderu un zviedru Antonio Lindbeku, kurš uz pjedestāla kāpa trijos iepriekšējos GP posmos.
Finālā vēl iekļuva dānis Nikijs Pedersens un austrālietis Džeisons Kramps. Uzvara būtu devusi Pedersenam ne tikai trešo uzvaru šajā sezonā, bet arī iespēju pirms pēdējā posma panākt kopvērtējumā Holderu. Pedersens no starta izrāvās vadībā, taču Jespers Jensens uztājīgi mina vņam uz papēžiem un pēdējā aplī - jau ieejā pēdējā līkumā! - apsteidza savu titulēto tautieti un guva skaistu uzvaru.
Pirms GP pēdējā posma, kas risināsies 6. oktobrī Tarnuvā (Polija), Holderam ir 145 punkti, Pedersenam - 143, bet pašreisējam titula īpašniekam amerikānim Gregam Henkokam (pusfinālā palika ceturtais) - 135 punkti. Visticamāk būs jauns pasaules čempions - vai nu ceturto reizi titulu iegūs Pedersens, vai arī pirmo reizi par pasaules čempionu kļūs Holders.