Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Kalēji" atgriežas uz uzvaru takas, Artjomam Juhno - pirmais pjedestāls

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Kalēji" atgriežas uz uzvaru takas, Artjomam Juhno - pirmais pjedestāls
Artjoms Juhno (uz pjedestāla pirmais no labās) - trešais Nice kausa 4. posmā.

Zviedrijas spīdveja Bauhaus-Ligan čempionātā atkal uzvarēja Andžeja Ļebedeva pārstāvētā komanda Eskilstūnas "Smederna", bet 16 gadus vecais Artjoms Juhno pirmo reizi kāpa uz pjedestāla individuālajās sacensībās - 3. vieta Nice kausa izcīņas 4. posmā Grudzjoncā.

Iepriekšējā mačā piedzīvojuši pirmo zaudējumu šajā sezonā, "Smederna" spīdvejisti atgriezās uz uzvaru takas - savā mototrekā viņi ar 52:38 pieveica "Vastervik" komandu. Uzvaras pamati tika ielikti jau pirmajos divos braucienos, kurus mājinieki uzvarēja ar 5:1. Vienu no šīm uzvarām atveda arī Andžejs Ļebedevs un Gļebs Čugunovs. Piecos nākamajos braucienos komandas apmainījās ar 4:2 uzvarām, taču nopietni apdraudēt "Kalēju" pārsvaru viesi nespēja. Tikai nesenā GP posma trešās vietas ieguvējs Fredriks Lindgrens viņu rindās sakrāja vairāk par desmit punktiem (12). Trīs braucienus pirms beigām "Smederna" pārsvars bija 43:29 un mača liktenis jau bija izšķirts. Andžeja Ļebedeva rēķinā šoreiz 8 punkti.

Nice kausa izcīņas 4. posmā Grudzjoncā pašreiz jaunākais "Optibet Lokomotīve" komandas dalībnieks Artjoms Juhno pamatsacensībās sakrāja 10 punktus (trīs uzvaras un viena trešā vieta četros beraucienos), bet finālā finišēja trešais aiz Mateuša Jabloņska no Gņezno komandas un Sebastiana Šostaka no Ostruvas komandas, kuri ir starp savu komandu līderiem Polijas junioru komandu čempionātā. Pirmais pjedestāls mūsu jaunā spīdvejista karjerā. Ņikitam Kauliņam - 4 punkti (četras trešās vietas), Aleksejs Pilacs - bez punktiem (divi kritieni).

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" šodien plkst 17 aizvadīs kārtējo Polijas 2. līgas čempionāta maču - Landshutā ar "Devils" vienību. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem diviem mačiem, daugavpiliešu rindās pārmaiņas - nav Hansa Andresena un Ķasta Puodžuka, bet ir Daniils Kolodinskis un vēl viena vieta sastāvā ir tukša. Ierindā pēc kritiena iepriekšējā mačā ar Žešuvas komandu ir arī Ričards Ansviesulis (paspēja jau piedalīties Čehijas komandu čempionāta posmā un atveda 8 punktus). "Loko" svarīgi uzvarēt vai vismaz nezaudēt ar vairāk kā 5 punktu starpību (Daugavpilī bija 47:42 mūsu labā). "Velnu" sastāvs būs spēcīgāks nekā bija Daugavpilī - tagad viņu rindās ir arī Martins Smolinskis.